Verbod op lichte plastic kassazakjes gepubliceerd

Nieuws

Het Vlaams verbod op het gratis verdelen van lichte plastic kassazakjes is gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad, van 7 juni 2019. Aangezien het verbod in werking treedt vanaf de tiende dag na de publicatie in het Belgisch Staatsblad, is het verbod nu dus effectief van kracht.

Het is in Vlaanderen nu dus verboden om gratis lichte plastic kassazakken te verdelen bij aankopen in de detailhandel. Voor bestaande voorraden die aangekocht werden voor het verbod wordt het gratis uitdelen nog toegelaten tot 6 maanden na de inwerkingtreding van het verbod. Het verbod werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 7 juni 2019 en trad in werking vanaf de tiende dag na de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Het verbod geldt voorlopig enkel voor plastic zakjes met dikte van 15 à 50 micron. Zeer lichte plastic zakjes dunner dan 15 micron (die soms gebruikt worden aan de groenten of fruitafdeling), alsook de zwaardere plastic tassen van 50 micron en meer, worden (nog) niet geviseerd.
Wanneer er toch lichte plastic draagtassen worden aangeboden, moet de bijdrage die de consument daarvoor betaalt, zichtbaar gemaakt worden. Dit kan zowel op het kassaticket als door te afficheren in de verkoopsruimte.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››