Verhoogde waakzaamheid Fipronil

Nieuws

Voor de tweede keer in minder dan twee weken tijd wordt echter de aanwezigheid van fipronil in Nederlandse eieren gemeld. Het FAVV zal als gevolg hiervan zijn toezicht op de Nederlandse eieren versterken.

Begin dit jaar organiseerde het FAVV een speciale monitoring van residuen van biociden in eieren bij Belgische legbedrijven. Alle resultaten van de analyses waren conform, zowel voor de residuen van fipronil als voor de residuen van andere biociden.

Nu zijn er twee mogelijke voorvallen van fipronil in Nederlandse eiren. Minister Ducarme heeft zijn bezorgdheid over de vaststellingen in de Nederlandse eieren geuit. Na het incident van voorbije zomer is een verhoogde waakzaamheid nog steeds vereist. Samen met het FAVV vraagt de minister de operatoren in de verwerkende en de distributiesector dan ook hun autocontrole te versterken en een intensieve monsterneming te organiseren op eieren afkomstig uit Nederland.
 
Bijkomend wenst het FAVV alle resultaten te ontvangen van analyses op fipronil die sinds begin 2018 uitgevoerd zijn op eieren, in het bijzonder eieren afkomstig uit Nederland. Wij hadden deze resultaten graag ten laatste nu woensdag, 13/6, ontvangen. De resultaten kunnen per e-mail verstuurd worden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››