Verkoop tabak aan -18 jarigen vanaf 1 november verboden

Nieuws

Op dit moment mogen jongeren vanaf 16 jaar tabaksproducten kopen. Aan wie jonger is dan 16 jaar mag geen tabak worden verkocht. Die leeftijdsgrens wordt vanaf 1 november opgetrokken naar 18 jaar.

Het Parlement keurde daarover in april een wetswijziging goed, die ondertussen ook in het Staatsblad verscheen. Het gaat hierbij om tabak, maar ook om producten op basis van tabak, denk aan sigaretten, pruimtabak of snus. Daarnaast gaat het ook om soortgelijke producten. Hieronder vallen bijvoorbeeld de elektronische sigaretten. Al deze producten zullen niet langer mogen worden verkocht aan minderjarigen.

En de wetgever treedt streng op. De Tabak- en Alcoholcontroledienst van de FOD Volksgezondheid stelt jaarlijks enkele honderden processen-verbaal op. Bij een overtreding op dit verkoopverbod loopt de verkoper tegen een geldboete van €50 tot €1.000  aan, te vermenigvuldigen met de opdeciemen. Ook een gevangenisstraf van 8 dagen tot 6 maanden behoort tot de mogelijkheden.

De minderjarigen zijn zelf niet strafbaar omdat het voor hen in principe niet verboden is om te roken.

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2225)

Een ‘superbuurt’ dankzij Coca-Cola

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is Coca-Cola.
Lees meer ››

Supermarkten bedanken franchisenemers

Nieuws

In het Super magazine van juni plaatsten alle grote enseignes een bedankadvertentie. Ze willen hiermee de franchisenemers en hun personeel nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de geleverde inspanningen tijdens de coronacrisis!
Lees meer ››