Vervanging ziek personeel: een overzicht!

Nieuws

Voor supermarkten was het afgelopen week vooral zaak om de crisissituatie te managen. Door de verhoogde ziekte en afwezigheid van werknemers was dit lang niet evident. Buurtsuper.be en UNIZO hebben op korte termijn volgende steunmaatregelen in de wacht kunnen slepen.

De eerstelijnsvoorziening verzekeren én tegelijkertijd de veiligheidsvoorschriften toepassen waren allebei levensbelangrijk. Maar lang niet evident. Buurtsuper.be en UNIZO hebben daarom op korte termijn bij alle betrokken instanties volgende steunmaatregelen in de wacht kunnen slepen. 

1. Tijdelijke werkloosheid door overmacht: in eerste instantie werd de klassieke ‘technische of economische werkloosheid’ vervangen en verruimd door de ‘tijdelijke werkloosheid door overmacht’ met als voordeel dat de werknemer een verhoogde uitkering krijgt en dat de werkgever wordt gevrijwaard van de normaal te betalen toeslagen.

a. Voorlopig is deze maatregel enkel van toepassing op die sectoren en ondernemingen die verplicht moeten sluiten. 

b. Er zijn echter ook supermarkten en voedingswinkels die personeel naar huis moeten sturen:
i. omdat de arts bepaalde werknemers verplicht om thuis te blijven (quarantaine, verhoogde risicogroep of wie samenwoont met een coronapatiënt en daardoor niet kan gaan werken). Geneesheren moeten in die gevallen een specifiek afwezigheidsattest uitschrijven.  
ii. omdat ze de corona veiligheidsrichtlijnen niet kunnen toepassen, bijvoorbeeld kleine voedingswinkels waar er te weinig ruimte is achter de bedieningstoog om alle personeelsleden veilig te laten werken. 
Ook voor hen is deze maatregel van toepassing. 

c. Zie ook deze pagina van de RVA voor de nodige aanvraagformulieren en andere informatie https://www.rva.be/nl/nieuws/tijdelijke-werkloosheid-ten-gevolge-van-het-uitbreken-van-het-coronavirus-covid-19-vereenvoudiging-van-de-procedure


2. Vervangen van zieke werknemers: door de verhoogde werkdruk en/of het verhoogd aantal zieke werknemers riskeren sommige supermarkten een dreigend personeelstekort. Daarom:

a. is er door de Vlaamse Regering aan de VDAB gevraagd om werknemers, die door andere sectoren als ‘tijdelijk werkloos’ werden ingeschreven, maximaal in te zetten in supermarkten.
De VDAB heeft hiertoe een 'COVID19-campagne' gelanceerd, die erop gericht is om de kritische sectoren draaiende te houden (logistiek, distributie, voeding, landbouw, zorg), zie vdab.be/coronacrisis/vacatures

b. heeft Federgon, de organisatie van de interimkantoren, beslist om naast de studenten van hogescholen of universiteiten (+18 jaar), ook de groep van -18 jaar - die normaal enkel tijdens de officiële schoolvakanties kan worden ingezet - nu ook toe te laten als extra hulp in supermarkten.  

c. Buurtsuper.be en UNIZO vragen bijkomend en prioritair dat de overheid er voor zorgt dat ‘tijdelijke werklozen’ die willen werken in supermarkten die met personeelstekorten kampen, maximaal financieel beloond worden.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››