Vlaamse regering wil besparen op kmo-portefeuille

Nieuws

De Vlaamse regeringsonderhandelaars snoeien in de kmo-portefeuille. Dat moet jaarlijks 73 miljoen euro opbrengen. Momenteel kunnen kmo’s, die investeren in opleidingen of consultancy, 40% subsidie krijgen op het facturatiebedrag.

Het is niet duidelijk op hoeveel steun kmo's in de toekomst nog zullen kunnen rekenen. De komende weken moet daarover meer duidelijkheid komen. "We blijven de versterking van ondernemerscompetenties ondersteunen, maar de omvang van de steun wordt herbekeken bij de begrotingsbesprekingen", aldus een woordvoerder van Minister Crevits in een interview aan De Tijd.

PMO, het opleidingscenter van Buurtsuper.be, heeft in 2018 3.487 winkelbedienden opgeleid. 84,2% hiervan gebeurde met subsidies van de kmo-portefeuille. Buurtsuper.be is er dan ook van overtuigd dat een besparing op de kmo-Portefeuille een grote impact zal hebben op de opleidingsinvesteringen bij kmo’s. Anderzijds is, omwille van belangrijke transities in onze sector (e-commerce, automatisering …), de nood voor zowel personeels- en managementopleidingen nooit zo hoog geweest.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2277)