Vraag glutenvrije producten stijgt fors

Nieuws Productnieuws

Op maandag 14 mei startte de internationale week van de coeliakie, ook wel 'glutenintolerantie' genoemd. In België is 1 à 2 procent van de bevolking glutenintolerant. Een aantal mensen is eerder gevoelig voor gluten. Bij Delhaize bemerken ze een grote stijging in de verkoop van glutenvrije producten.

Gluten is een plantaardig eiwit dat aanwezig is in bepaalde granen: rogge, gerst, tarwe,  spelt, en in mindere mate in haver. Coeliakie betekent dus dat je intolerant bent voor dit eiwit wanneer je een voedingsmiddel met gluten eet. De intolerantie kan zich op eender welke leeftijd voordoen, niet enkel bij baby's. Een persoon op vijf die de diagnose coeliakie krijgt, is ouder dan 60. Anderzijds zijn er heel wat mensen die hypergevoelig zijn aan gluten, zonder dat ze er intolerant voor zijn. Deze personen zoeken naar alternatieven om gluten zo veel mogelijk te mijden in hun voedingspatroon.

 Momenteel bestaat er geen enkele behandeling voor deze ziekte. De enige manier om geen symptomen te krijgen, is door een streng dieet te volgen en alle voedingswaren die dit eiwit bevatten, volledig van het menu te schrappen. Maar gluten zit vrijwel in alles: granen, pasta, koekjes, ontbijtgranen, maar ook in een zeer groot aantal sauzen, soepen, bereide maaltijden, fruityoghurt en andere desserts, waarin het als bindmiddel wordt gebruikt.

Tussen de 60 en 90 producten zonder gluten 

Een beperkend dieet volgen is vaak moeilijk, duur, weinig toegankelijk en kan afbraak doen aan een evenwichtig voedingspatroon. Het kan zelfs voor een sociale handicap zorgen, vooral voor kinderen: geen sandwiches, geen verjaardagstaart die met glutenhoudende bloem is gemaakt... Om het dagelijkse leven makkelijker te maken van klanten die glutenintolerant zijn of op zoek zijn naar een beter welzijn, biedt Delhaize een ruim en gevarieerd assortiment aan om deze klanten te begeleiden van het ontbijt tot het dessert: Tussen de 60 en 90 producten zonder gluten, in functie van de grootte van de winkel. Dankzij dit grote productgamma kunnen de klanten in de bakkerij, droge voeding en diepvriesafdeling van hun supermarkten kwaliteitsvolle glutenvrije producten vinden, zonder in te boeten op vlak van smaak.

Lees ook ›› Alle producten (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››