Vraag glutenvrije producten stijgt fors


Productnieuws

Gluten is een plantaardig eiwit dat aanwezig is in bepaalde granen: rogge, gerst, tarwe,  spelt, en in mindere mate in haver. Coeliakie betekent dus dat je intolerant bent voor dit eiwit wanneer je een voedingsmiddel met gluten eet. De intolerantie kan zich op eender welke leeftijd voordoen, niet enkel bij baby's. Een persoon op vijf die de diagnose coeliakie krijgt, is ouder dan 60. Anderzijds zijn er heel wat mensen die hypergevoelig zijn aan gluten, zonder dat ze er intolerant voor zijn. Deze personen zoeken naar alternatieven om gluten zo veel mogelijk te mijden in hun voedingspatroon.

 Momenteel bestaat er geen enkele behandeling voor deze ziekte. De enige manier om geen symptomen te krijgen, is door een streng dieet te volgen en alle voedingswaren die dit eiwit bevatten, volledig van het menu te schrappen. Maar gluten zit vrijwel in alles: granen, pasta, koekjes, ontbijtgranen, maar ook in een zeer groot aantal sauzen, soepen, bereide maaltijden, fruityoghurt en andere desserts, waarin het als bindmiddel wordt gebruikt.

Tussen de 60 en 90 producten zonder gluten 

Een beperkend dieet volgen is vaak moeilijk, duur, weinig toegankelijk en kan afbraak doen aan een evenwichtig voedingspatroon. Het kan zelfs voor een sociale handicap zorgen, vooral voor kinderen: geen sandwiches, geen verjaardagstaart die met glutenhoudende bloem is gemaakt... Om het dagelijkse leven makkelijker te maken van klanten die glutenintolerant zijn of op zoek zijn naar een beter welzijn, biedt Delhaize een ruim en gevarieerd assortiment aan om deze klanten te begeleiden van het ontbijt tot het dessert: Tussen de 60 en 90 producten zonder gluten, in functie van de grootte van de winkel. Dankzij dit grote productgamma kunnen de klanten in de bakkerij, droge voeding en diepvriesafdeling van hun supermarkten kwaliteitsvolle glutenvrije producten vinden, zonder in te boeten op vlak van smaak.

Gerelateerde artikels

Mimolettekaas op z’n Vlaams
Tout Bien Rouge nu ook bij Delhaize
Nieuw: Ricola-bonbon met honing

Actueel

Netwerkavond speciaalzaken bij Duroc d'Olives
“We staan voor een copernicaanse revolutie”
Stap voor stap naar meer plantaardige voeding met halfhalf
cover-van-supermag-feb2024-hr.jpg

Super
MAG 1

SuperMAG nr. 1
Februari 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy