Werknemers in tijdelijke werkloosheid naar supermarkten en voedingswinkels

Nieuws

Deze namiddag nam de Vlaamse regering een positieve maatregel die toelaat dat via de VDAB mensen in tijdelijke werkloosheid worden ingezet in bedrijven waar men momenteel extra arbeidskrachten nodig heeft.

Buurtsuper.be en UNIZO zijn in ieder geval tevreden dat de Vlaamse regering oren heeft gehad naar hun vraag om een soepel systeem op te zetten waarbij werknemers in tijdelijke werkloosheid kunnen worden ingezet in cruciale sectoren waar handen tekort zijn.

Uiteraard is de invoering van zo'n systeem zelf de bevoegdheid van de federale regering, maar we dringen er op aan dat de federale regering hier nu snel werk van maakt.

Werkgevers met vragen over de coronacrisis kunnen terecht op website van de VDAB www.vdab.be/coronacrisis

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2046)

Desinfecterende alcohol of handgels te kort?

Nieuws

We krijgen bezorgde telefoons van zaakvoerders omdat de ontsmettende gels schaars beginnen te worden. Distilleerderij Bruggeman, dat momenteel gedenatureerde alcohol en desinfecterende handgels aanbiedt aan de zorgsector, wil dit ook doen voor winkeliers!
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››