Winkelmedewerker knelpuntberoep!

Nieuws

De knelpuntberoepenlijst van arbeidsbemiddelingsdienst VDAB telt dit jaar 22 nieuwkomers. Winkelmedewerker is er één van. De knelpuntberoepenlijst geeft aan voor welke beroepen de krapte het sterkst voelbaar is.

Volgens Wim Adriaens van de VDAB spelen verschillende factoren een rol in de problematiek. De vraag naar een combinatie van competenties zoals klantvriendelijkheid, het kunnen omgaan met mondige klanten en talenkennis maakt het soms moeilijk om geschikte kandidaten te vinden.

De kloof tussen wat de kandidaten en wat de werkgevers verwachten is vaak groot en kan de vlotte invulling van vacatures bemoeilijken. "We moeten ook verder durven kijken dan het diploma, ervaringen die mensen hebben gaan valoriseren om hen aan een job te helpen."

Om de grote groep mensen die vandaag niet actief zijn te bereiken, moet de VDAB volgens minister Crevits meer samenwerken met externe organisaties.

De cvba Personeel- en Management Opleidingen (PMO) is het opleidingscenter van Buurtsuper.be dat al sinds 20 jaar samenwerkt met de VDAB om ervoor te zorgen dat de meest gemotiveerde werkzoekenden een geschikte opleiding krijgen om met meer kansen in onze supermarkten aan de slag te gaan. Van zodra er een opleiding in een bepaalde regio loopt, dan zoekt PMO en Buurtsuper.be geschikte stageplaatsen.

Bent u als werkgever hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met vanessa.abbeel@pmovzw.be

TIP: Buurtsuper.be organiseert op maandag 23 maart vanaf 16.00 uur tot 19.30 uur in Kalken bij Laarne een thema-avond over ‘Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren’. Luc Ardies van Buurtsuper.be faciliteert de ervaringsuitwisseling onder de deelnemende zaakvoerders. De sessie wordt voorafgegaan door een winkelbezoek aan de onlangs vernieuwde Spar winkel van Philippe Serraes (Dendermondsesteenweg 7 in Kalken)

Buurtsuper.be leden schrijven gratis in bij Aurélie.Camps@buurtsuper.be of klik hier. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››