World Cleanup Day 15 september: Renewi steunt opruimacties

Nieuws

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day. Iedereen ter wereld begaan met propere steden en gemeenten zet zijn beste beentje voor om die dag zwerfvuil te rapen. Afvalwerkingsbedrijf Renewi ondersteunt samen met ons de opruimacties die we drie zaterdagen met buurtsupers en verenigingen organiseren.

Voor Renewi - het resultaat van een succesvolle fusie tussen de 2 recyclingbedrijven van Gansewinkel en Shanks – bestaat afval niet, het gaat om iets waardevols. Men zamelt gebruikte materialen bij bedrijven in en herwerkt deze tot secundaire grondstoffen en waardevolle eindproducten. Ook uit restafval selecteert men de meest waardevolle materialen via ingenieuze sorteerlijnen. 

Hoe zuiverder de fracties, hoe makkelijker ze te bewerken zijn. Door constante innovatie en met internationale expertise geeft het bedrijf de materialen een tweede leven.  Samen met de klant helpt Renewi duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en vormt men een verbindende schakel in de circulaire economie.

Net omwille van deze Waste no More-filosofie ondersteunt Renewi graag opruimacties zoals deze. 
Waarde creëren begint bij de lokale omgeving, als daar de juiste mindset aanwezig is,  draagt iedereen stap voor stap bij aan een betere en circulaire wereld.”

Een eerste opruimactie staat op de planning zaterdagnamiddag 15 september in Sint-Truiden. Samen met AD Delhaize Sint-Truiden zal een 75-tal scoutskinderen ‘ploggen’ en al joggend afval opruimen. Hilde Vautmans, schepen van leefmilieu Sint-Truiden, zet zich ook volop achter de actie.

Ook Alvo Rumst trekt samen met een lokale vereniging meteen de handschoenen aan om aan de slag te gaan.

Deze en komende zaterdagen zetten nog meerdere buurtsupermarkten en verenigingen zich in om zwerfvuil te rapen in hun buurt/gemeente.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1296)

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››