World Cleanup Day 15 september: Renewi steunt opruimacties

Nieuws

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day. Iedereen ter wereld begaan met propere steden en gemeenten zet zijn beste beentje voor om die dag zwerfvuil te rapen. Afvalwerkingsbedrijf Renewi ondersteunt samen met ons de opruimacties die we drie zaterdagen met buurtsupers en verenigingen organiseren.

Voor Renewi - het resultaat van een succesvolle fusie tussen de 2 recyclingbedrijven van Gansewinkel en Shanks – bestaat afval niet, het gaat om iets waardevols. Men zamelt gebruikte materialen bij bedrijven in en herwerkt deze tot secundaire grondstoffen en waardevolle eindproducten. Ook uit restafval selecteert men de meest waardevolle materialen via ingenieuze sorteerlijnen. 

Hoe zuiverder de fracties, hoe makkelijker ze te bewerken zijn. Door constante innovatie en met internationale expertise geeft het bedrijf de materialen een tweede leven.  Samen met de klant helpt Renewi duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en vormt men een verbindende schakel in de circulaire economie.

Net omwille van deze Waste no More-filosofie ondersteunt Renewi graag opruimacties zoals deze. 
Waarde creëren begint bij de lokale omgeving, als daar de juiste mindset aanwezig is,  draagt iedereen stap voor stap bij aan een betere en circulaire wereld.”

Een eerste opruimactie staat op de planning zaterdagnamiddag 15 september in Sint-Truiden. Samen met AD Delhaize Sint-Truiden zal een 75-tal scoutskinderen ‘ploggen’ en al joggend afval opruimen. Hilde Vautmans, schepen van leefmilieu Sint-Truiden, zet zich ook volop achter de actie.

Ook Alvo Rumst trekt samen met een lokale vereniging meteen de handschoenen aan om aan de slag te gaan.

Deze en komende zaterdagen zetten nog meerdere buurtsupermarkten en verenigingen zich in om zwerfvuil te rapen in hun buurt/gemeente.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1193)

Aangekondigde controleactie FAVV in Sint-Truiden

Nieuws

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert van zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 27 oktober 2018 een controleactie uit in Sint-Truiden. Hierbij worden alle ondernemers die actief zijn in de voedselketen gecontroleerd.
Lees meer ››

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››