World Cleanup Day 15 september: Renewi steunt opruimacties

Nieuws

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day. Iedereen ter wereld begaan met propere steden en gemeenten zet zijn beste beentje voor om die dag zwerfvuil te rapen. Afvalwerkingsbedrijf Renewi ondersteunt samen met ons de opruimacties die we drie zaterdagen met buurtsupers en verenigingen organiseren.

Voor Renewi - het resultaat van een succesvolle fusie tussen de 2 recyclingbedrijven van Gansewinkel en Shanks – bestaat afval niet, het gaat om iets waardevols. Men zamelt gebruikte materialen bij bedrijven in en herwerkt deze tot secundaire grondstoffen en waardevolle eindproducten. Ook uit restafval selecteert men de meest waardevolle materialen via ingenieuze sorteerlijnen. 

Hoe zuiverder de fracties, hoe makkelijker ze te bewerken zijn. Door constante innovatie en met internationale expertise geeft het bedrijf de materialen een tweede leven.  Samen met de klant helpt Renewi duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en vormt men een verbindende schakel in de circulaire economie.

Net omwille van deze Waste no More-filosofie ondersteunt Renewi graag opruimacties zoals deze. 
Waarde creëren begint bij de lokale omgeving, als daar de juiste mindset aanwezig is,  draagt iedereen stap voor stap bij aan een betere en circulaire wereld.”

Een eerste opruimactie staat op de planning zaterdagnamiddag 15 september in Sint-Truiden. Samen met AD Delhaize Sint-Truiden zal een 75-tal scoutskinderen ‘ploggen’ en al joggend afval opruimen. Hilde Vautmans, schepen van leefmilieu Sint-Truiden, zet zich ook volop achter de actie.

Ook Alvo Rumst trekt samen met een lokale vereniging meteen de handschoenen aan om aan de slag te gaan.

Deze en komende zaterdagen zetten nog meerdere buurtsupermarkten en verenigingen zich in om zwerfvuil te rapen in hun buurt/gemeente.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››