Nieuws

Desinfecterende alcohol of handgels te kort?

Nieuws

We krijgen bezorgde telefoons van zaakvoerders omdat de ontsmettende gels schaars beginnen te worden. Distilleerderij Bruggeman, dat momenteel gedenatureerde alcohol en desinfecterende handgels aanbiedt aan de zorgsector, wil dit ook doen voor winkeliers!
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››

Vervanging ziek personeel: een overzicht!

Nieuws

Voor supermarkten was het afgelopen week vooral zaak om de crisissituatie te managen. Door de verhoogde ziekte en afwezigheid van werknemers was dit lang niet evident. Buurtsuper.be en UNIZO hebben op korte termijn volgende steunmaatregelen in de wacht kunnen slepen.
Lees meer ››

Klanten en personeel stellen zich vragen over …

Nieuws

Jouw klanten en personeel stellen zich ongetwijfeld heel wat vragen. We hebben een affiche ter beschikking die je in je winkel kan ophangen om te informeren én sensibiliseren rond de corona richtlijnen. We geven ook wat extra verduidelijking rond het nut van handschoenen, mondmaskers, enz…
Lees meer ››

Overige corona steunmaatregelen

Nieuws

Verschillende steunmaatregelen heeft de regering in eerste instantie genomen voor winkels en bedrijven die moeten sluiten. Maar check www.unizo.be/corona regelmatig, want sommige van de maatregelen zijn ook van toepassing op ondernemingen die omwille van de coronacrisis in financiële moeilijkheden komen.
Lees meer ››

Gemotiveerd en betrokken personeel?

Nieuws

In deze hectische tijden rapporteren leden ons over het positief engagement van hun personeel. Hun tip? Maak - in de mate van het mogelijke - regelmatig tijd vrij om je medewerkers een pluim voor hun werk te geven.
Lees meer ››

Heropening voor vernieuwde Proxy Muizen

Nieuws Winkelopeningen

12 maart heropende de vernieuwde Proxy Delhaize Muizen. "Onze winkel speelt nog meer in op de verwachtingen van de klanten met een hoogstaand en inspirerend aanbod van voedingsproducten en nabijheid in alle betekenissen van het woord”, zeggen Chris Luyckx en Steven Van Aerschot, de zelfstandige uitbaters.
Lees meer ››

Bedankt SUPER teams!

Nieuws

Onze supermarkten en voedingsspeciaalzaken staan in het oog van de storm. Omwille van de (onterechte) hamsterwoede lopen zaakvoerders en hun personeel op de tippen van hun tenen. En toch werken ze verder om ons comfort te garanderen. Pas je Facebook profiel aan om hen te steunen en bedanken.
Lees meer ››

Extra handen voor supermarkten in coronacrisis

Nieuws

Buurtsuper.be en UNIZO hebben er de afgelopen dagen bij de verschillende instanties op aangedrongen dat mensen, die door de coronacrisis niet kunnen werken, maximaal worden ingezet in supermarkten. Gisteren hebben de Vlaamse regering en VDAB een systeem opgezet om dat mogelijk te maken. Ook Federgon, de vereniging van interimkantoren, heeft zonet te kennen gegeven dat ze de gebruikelijke regels voor jobstudenten zal bijsturen tot aan de Paasvakantie.
Lees meer ››

Buurtsuper.be vraagt controles met ‘gezond verstand’

Nieuws

Buurtsuper.be krijgt de laatste uren heel wat verontruste telefoontjes van haar leden. Zelfstandige supermarktuitbaters maken melding van té strikte controles op de corona-richtlijnen in hun winkel. We hebben daarom de controlerende overheden gevraagd om bij hun controlebezoeken het gezond verstand te gebruiken om nodeloze stress te vermijden.
Lees meer ››

Geen promoties meer in supermarkten

Nieuws

De Nationale Veiligheidsraad verbood dinsdagavond alle winkels die nog open mogen om solden of kortingsacties te organiseren, zo staat in het afgekondigde ministerieel besluit, onder­tekend door minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). Het verbod blijft minstens van kracht tot zondag 5 april.
Lees meer ››