Nieuws

Carrefour wil dit jaar 30 nieuwe winkels openen

Nieuws

Carrefour Topman Geoffroy Gersdorff kondigde recent aan dat de groep dit jaar nog dertig nieuwe winkels wil openen. Dit was zo gepland in het transformatieplan waarbij Carrefour de sluiting van vijf hypermarkten wil compenseren. Per locatie zal worden beslist of het een Market, een Express of een City wordt.
Lees meer ››

Bijna 5.000 premies voor hinder door wegenwerken

Nieuws

In Het Laatste Nieuws stond dat er vorig jaar voor 4.787 hinderpremies, goed voor ruim 9,5 miljoen euro, zijn uitgekeerd aan winkels die hinder ondervonden van wegenwerken. UNIZO en Buurtsuper.be pleiten ervoor om ook handelaars die net buiten de werfzone vallen recht te geven op de steunmaatregel.
Lees meer ››

Tevreden met wetsvoorstel omtrent vers geperst fruitsap in winkels

Nieuws

Buurtsuper.be dringt al een tijdje aan op een vereenvoudiging van de ‘kafkaiaanse’ administratieve formaliteiten die gepaard gaan met de exploitatie van sinaasappelsapautomaten. Deze middag wordt hieromtrent een wetsvoorstel van Open Vld-Kamerleden Christian Leysen en Marianne Verhaert in de Kamercommissie Financiën besproken.
Lees meer ››

CO²-neutrale banaan bij Delhaize

Nieuws Productnieuws

In het kader van haar missie om tegen eind 2021 CO²-neutraal te worden, biedt Delhaize vanaf vandaag Be-climate bananen aan die 100% CO²-neutraal zijn. Dankzij reducerende en compenserende maatregelen wordt de CO²-impact van de bananen 100% gecompenseerd wordt.
Lees meer ››

Collect&Go en OKay testen service in deeleconomie

Nieuws

Collect&Go Connect is een platform dat mensen verbindt en het hen makkelijk maakt om voor elkaar boodschappen te doen. Deze nieuwe service gaat vandaag van start en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen.
Lees meer ››

Week van het Konijn

Nieuws

In overleg met de slachthuizen Lonki en Van Assche én met de steun van alle schakels van de konijnensector, organiseert VLAM van woensdag 29 januari t.e.m. woensdag 05 februari 2020 de vierde editie van de 'Week van het Konijn.
Lees meer ››

4 thema-avonden voor speciaalzaken

Nieuws

Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ wil Buurtsuper.be speciaalzaken verenigen en ondersteunen. Er worden vier thema-avonden georganiseerd en een inspiratietour. Check hier de data en thema's.
Lees meer ››

Le Herve du Vieux Moulin: kaas met een verhaal

Nieuws

In juni verwierf Le Herve du Vieux Moulin de titel ‘Mooiste Kaastoog 2019’, uitgereikt door VLAM. Hiermee worden handelaars bekroond die verse, lokale producten in de kijker zetten. De liefde voor streekkazen is voor zaakvoerder Elodie Hanssen meer dan een passie, ze is er mee grootgebracht. Lees hier haar verhaal ...
Lees meer ››