Nieuws

Interview met schrijver van hét marketingboek van 2018

Nieuws

Super magazine sprak met Rachid Lamrabat. Hij helpt bedrijven om hun marketing af te stemmen op de nieuwe consument. Zijn boek ‘Etnomarketing’ werd verkozen tot BAM Marketing Book of the Year 2018. Hij is spreker op ons marketingcongres in april. Lees hier, bij wijze van voorproefje, alvast het interview...
Lees meer ››

Lokaal zero waste varkensvlees bij Bio-Planet

Nieuws Productnieuws

Bio-Planet biedt sinds kort varkensvlees aan uit een zero waste kweekproces. Het gaat om varkensvlees dat lokaal gekweekt wordt. De dieren krijgen voeder van de biologische akkers van de boer, aangevuld met bio-reststromen van leveranciers van Bio-Planet. De mest gebruikt de boer voor de groenteteelt op zijn velden.
Lees meer ››

Keurt ABVV loonakkoord af?

Nieuws

Eind vorige maand werd een ontwerp loonakkoord gesloten tussen de vakbonden en werkgeversorganisaties, waaronder UNIZO. ACV en ACLVB keuren het akkoord wellicht goed, evenals de bediendenbond BBTK/SETCA, maar door verzet van de Franstalige vleugel van ABVV zal de socialistische vakbond naar alle waarschijnlijkheid niet volgen.
Lees meer ››

Overnemer gezocht!

Nieuws

Overnamemarkt meldt ons dat er momenteel een zeer goed draaiende voedingszaak in regio Antwerpen is over te nemen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het contactformulier op de website van overnamemarkt.
Lees meer ››

Lonen maart PC201 en 202.01 +2% index

Nieuws CAO's

Ten gevolge van de overschrijding van de spilindex worden de loonbarema’s met 2% verhoogd in de Paritaire Comité’s van de Zelfstandige Kleinhandel (201) en de Middelgrote Levensmiddelenbedrijven (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers; subcomité 202.01). De nieuwe referte index is nu 104,06 - 106,14 - 108,26. Voor de aangepaste barema’s: klik door!
Lees meer ››

Belgen meer bezig met duurzaamheid

Nieuws

In RetailNews.nl verscheen een interessant artikel over ons snel veranderende winkellandschap en de jaarlijkse Global Consumer Insights Survey van PwC, waarbij 21.000 consumenten zijn ondervraagd. Het rapport biedt talloze inzichten over onder meer de consument anno 2019.
Lees meer ››

Namaak kost jaarlijks 2 miljard euro en 8000 jobs

Nieuws

7 op 100 artikelen die worden ingevoerd in de EU zijn nep. Dit kost de Europese economie 121 miljard. Toppers in de namaakindustrie zijn tabak en mode artikelen. De nagemaakte goederen lijken almaar beter op het origineel. De containerladingen vol 'fake' artikelen hebben plaats moeten ruimen voor een tsunami aan pakketjes die aan huis worden geleverd.
Lees meer ››

Een 'biepje' als je je favoriete choco passeert

Nieuws

Tegen eind dit jaar moeten alle winkels van Colruyt uitgerust zijn met e-etiketten. Etiketten die op afstand aan te passen zijn, een besparing van 90 ton papier, maar evengoed een digitale vooruitgang. “Het is een miljoeneninves­tering, maar één die zeker nodig is”, zegt Christophe Dehandschutter, directeur Verkoop van Colruyt.
Lees meer ››

Eten en brandstof maken leven 2,3% duurder

Nieuws

Het leven in België blijft duurder dan in onze buurlanden. Door de sterke stijging van de prijzen voor brandstof en sommige voedingsproducten, zoals zuivel en frisdranken, is de inflatie vorig jaar met 2,3% gestegen. In de buurlanden stegen de prijzen gemiddeld met 1,9%.
Lees meer ››

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››