Nieuws

Buurtsupermarkten bieden boeren kansen op korte keten

Nieuws

Meer dan de helft van de gemeenten in Vlaanderen wil in 2020 meer inzetten op een lokaal voedselbeleid. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De lokale besturen willen dat waarmaken door de tussenstappen tussen productie en consumptie te verminderen, gezonde voeding te promoten en voedselverlies te vermijden.
Lees meer ››

Winkelketens waarschuwen voor zwarte tijden

Nieuws

In opdracht van Comeos, de organisatie van de winkelketens, onderzocht de ULB de evolutie binnen de retailsector. De totale winkeloppervlakte blijft toenemen maar de consumptie daalt. Daardoor nemen omzet en ­rendement per vierkante meter af.
Lees meer ››

De wijnen en bubbels van Delhaize

Nieuws Productnieuws

Van 13 februari tot 11 maart kan je een selectie van meer dan 200 wijnen en bubbels in promotie ontdekken bij Delhaize. Ter gelegenheid van haar wijnbeurs blikt Delhaize terug op 2019 (met enkele kerncijfers) en kondigt het zijn doelstellingen voor 2020 aan.
Lees meer ››

Jumbo stopt niet met verkoop van sigaretten

Nieuws

In Nederland woedt, net zoals in België, de discussie over de tabaksverkoop. Jumbo, na Albert Heijn de grootste marktspeler bij onze noorderburen, blijft tabak verkopen: "Zolang het bij wet niet verboden is, blijven we dat doen", zegt topman Frits van Eerd in een gesprek met AD.nl
Lees meer ››

Winkelmedewerker knelpuntberoep!

Nieuws

De knelpuntberoepenlijst van arbeidsbemiddelingsdienst VDAB telt dit jaar 22 nieuwkomers. Winkelmedewerker is er één van. De knelpuntberoepenlijst geeft aan voor welke beroepen de krapte het sterkst voelbaar is.
Lees meer ››

Personeel vervangen kost meer dan investeringen om ze te houden

Nieuws

In het Belang van Limburg verscheen een artikel over de problematiek om geschikt personeel te vinden en te houden. Anne Caelen, arbeidsmarktspecialist bij de VDAB, stipte daarbij aan dat de spanningsindicator enkel de verhouding weergeeft tussen het aantal openstaande vacatures en het aantal niet-werkende werkzoekenden.
Lees meer ››

Nieuw recept voor Fuze Tea

Nieuws Productnieuws

Twee jaar na zijn lancering krijgt Fuze Tea een nieuw recept en duurzamere petflessen uit 100% gerecycleerd plastic. Waar vroeger gebruik gemaakt werd van gedroogd theepoeder, zal Fuze Tea nu gemaakt worden van geïnfuseerde thee, dus gebrouwen van theeblaadjes en daarna geconcentreerd.
Lees meer ››

Dagbladwinkels verliezen afwijking op tabaksreclame

Nieuws

De Kamercommissie Gezondheid heeft unaniem een totaalverbod op tabaksreclame goedgekeurd. Er geldt nu al een algemeen verbod, maar daarop waren uitzonderingen voor dagbladwinkels, zoals het aanbrengen van een logo of lichtreclame aan de gevel. Die logo’s worden vanaf 1 januari 2021 ook verboden.
Lees meer ››

Buurtsuper.be pleit voor stappenplan in tabaksbeleid

Nieuws

Gisteren werd in de parlementaire commissie gestemd over nieuwe tabaksmaatregelen. Buurtsuper.be en UNIZO hebben Kom op Tegen Kanker (KOTK) en alle andere betrokken partijen uitgenodigd om een gezamenlijk plan uit te werken. Herbeluister het interview met Luc Ardies op radio1.
Lees meer ››

Nieuwe Shop&Go winkels zijn 24/7 open

Nieuws

Delhaize opent dit jaar zes nieuwe Shop&Go-winkels die 24/7 open zijn én een uitgebreider aanbod hebben. Telkens gelegen naast de benzinepompen van Q8. De eerste van de zes nieuwe Shop&Go's opende zopas op Linkeroever in Antwerpen.
Lees meer ››

België krijgt nieuwe stek op Fruit Logistica

Nieuws

29 leveranciers van Belgische aardappelen, fruit, groenten en fruitbomen verwelkomen u tijdens Fruit Logistica op de VLAM-standen, die samen met Belgische federaties en veilingen voortaan te vinden zijn in de gloednieuwe Berlijnse beurshal nummer 27.
Lees meer ››