Nieuws

Verbod op lichte plastic kassazakjes gepubliceerd

Nieuws

Het Vlaams verbod op het gratis verdelen van lichte plastic kassazakjes is gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad, van 7 juni 2019. Aangezien het verbod in werking treedt vanaf de tiende dag na de publicatie in het Belgisch Staatsblad, is het verbod nu dus effectief van kracht.
Lees meer ››

Eerste Carrefour BIO-winkel in Brussel

Nieuws

Met zijn eerste Belgische Carrefour BIO-winkel wil Carrefour zich positioneren als toonaangevende biospeler in een stedelijke omgeving. Het nieuwe type winkel is qua oppervlakte vergelijkbaar met een Carrefour Express-winkel en biedt consumenten een gevarieerd assortiment biologische producten.
Lees meer ››

'Positie franchisers moet worden versterkt'

Nieuws

Franchisers moeten beter beschermd worden door de wet, vindt het kabinet (de ministerraad) van Nederland. Dat kabinet stuurde afgelopen vrijdag een wetsvoorstel naar de Raad van State, zegt staatssecretaris Mona Keijzer tegen de Volkskrant.
Lees meer ››

Regularisatie van geldautomaten in (buurt)supermarkten

Nieuws

Er zijn steeds minder geldautomaten waar je nog cash uit de muur kunt halen. Vooral in kleine gemeenten veroorzaakt dat problemen. Als het van N-VA-Kamerlid Yngvild Ingels afhangt, kan je binnenkort opnieuw geld uit een automaat halen in de supermarkt. Buurtsuper.be pleit hier al langer voor en ging het probleem aankaarten bij de bevoegd minister.
Lees meer ››

Pizza’s met verborgen groenten

Nieuws Productnieuws

Kinderen groenten laten eten wordt makkelijker met de Magioni pizza’s. Ongeveer 70 gram groenten zit verstopt in de bodem. De toppings doen de rest. Je kunt gerust stellen dat Magioni pizza’s perfect passen binnen een evenwichtige levensstijl.
Lees meer ››

Stem op ons!

Nieuws

Hoe ervoor zorgen dat je medewerkers (nog) meer betrokken zijn bij je buurtsuper? Directeur van Buurtsuper.be, Luc Ardies vroeg het zich af in zijn colofon voor het Super magazine.
Lees meer ››

Blurring en beleving mét betekenis

Nieuws

In Elsevier Weekblad verscheen een artikel over ‘Blurring’ van Hans van Tellingen van het studiebureau Strabo: “We gaan steeds beter eten en drinken in Nederland. Gelukkig. Er komen steeds meer horeca-units bij. En daarbij neemt het aandeel horeca in de retailomzet toe. Maar het allerleukste? Er wordt steeds vaker ‘gemengd’. Of ‘geblurd’, op zijn Engels gezegd."
Lees meer ››