Nieuws

Kafka om fruitsap te persen

Nieuws

In het Laatste Nieuws van woensdag 8 mei verscheen een artikel over het administratief kluwen waarmee supermarktuitbaters worden geconfronteerd als ze vers geperst fruitsap verkopen. Minister van Financiën, Alexander de Croo, belooft nu om een einde te maken aan deze kafkaiaanse toestanden.
Lees meer ››

Vier nieuwe Vlaamse streekproducten

Nieuws Productnieuws

Nicole’s Pickles van Wildiers bvba uit Haacht, Belgische paardenkoppralines van Chocolatier Tony Boeckaert uit Zulte, West-Vlaamse lekkerkoeken van Biscuiterie Grillet uit Oostnieuwkerke en advocaat Classic van Den gouden haan uit Nijlen werden recent erkend als Vlaams traditioneel streekproduct.
Lees meer ››

Niet-alcoholische cider van Strongbow

Nieuws Productnieuws

Strongbow lanceert voor het eerst een niet-alcoholische cider die de zintuigen prikkelt met de zachte smaak van appels en een toets van rode bessen en aardbei. Smaakvol en verfrissend: Strongbow Red Berries 0.0% geeft de mogelijkheid om te genieten van een niet-alcoholisch aperitief.
Lees meer ››

Sainsbury's test eerste kassaloze winkel

Nieuws

Sainsbury’s is de eerste Britse supermarktketen met een kassaloze winkel. In de winkel in Londen kunnen bezoekers hun boodschappen scannen en betalen via hun mobiele telefoon. Consumenten die toch contant willen afrekenen, kunnen terecht bij een helpdesk in de check-outzone.
Lees meer ››

Lotus Madeleine Chocolade

Nieuws Productnieuws

Lotus Madeleine, het fluweelzachte, malse cakeje met de mooie meisjesnaam, krijgt er vanaf eind april een kleine zus bij. Welkom Lotus Madeleine Chocolade. Ook nieuw in het Lotus Bakeries-gamma: de Madeleine Pur Beurre met chocolade gemarmerd en de Madeleine Pur Beurre met rozijnen.
Lees meer ››

Hypermarktconcern Auchan wil 21 sites in Frankrijk verkopen

Nieuws

De Franse hypermarktketen Auchan, die een 'erg slechte economische situatie' doormaakt, heeft dinsdag aangekondigd van start te gaan met een eerste luik van zijn in maart aangekondigde herstructureringsplan. Auchan verkoopt in Frankrijk 21 sites, hetgeen mogelijk een impact heeft op ruim 700 medewerkers.
Lees meer ››

Denk aan eenmalige premie bij uitbetaling loon april

Nieuws

Aangezien de loonnorm voor het sectorakkoord 2015-2016 te beperkt was om het maandloon te verhogen, hebben de sociale partners van het Paritair Comité 201 (zelfstandige kleinhandel) en 202.01 (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers) beslist om een jaarlijkse premie te voorzien van €188 (exclusief sociale werkgeversbijdrage).
Lees meer ››

5 manieren om je salade te pimpen met Nutridia

Nieuws Productnieuws

Tijd voor salades! Een frisse maaltijd wanneer de temperaturen buiten stijgen, kan deugd doen. Maar ze vergen inspiratie, want anders wordt het snel saai. En voor die nodige inspiratie zorgt Nutridia. Met een aanbod van allerlei noten, gedroogde vruchten en zaden, tonen ze hoe je je salade op 5 manieren in een handomdraai kan pimpen!
Lees meer ››

Delhaize lanceert Healthy UCoins

Nieuws

Na de lancering van Nutri-Score zet Delhaize opnieuw een stap in de integratie van Nutri-Score in het leven van klanten door hen te belonen voor evenwichtige keuzes én door hun koopkracht te verhogen. Met de lancering van "Healthy UCoins" verdiept Delhaize haar missie op het vlak van evenwichtige voeding verder en werkt samen met Unbox met de ambitie om dit te integreren in het Belgische parafiscale kader.
Lees meer ››

Tovergroentjes terug met audio-avonturen van Max

Nieuws

Groenten zijn gezond, dat weet iedereen. Slechts 5% van de Belgische bevolking eet echter de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit. Nog alarmerender is dat kinderen en jongeren onderaan deze ranglijst staan. Delhaize merkte dat het met een vleugje magie en een beetje verbeelding mogelijk was om kinderen zin in groenten te doen krijgen.
Lees meer ››

Winkelbus brengt minder mobiele mensen naar de supermarkt

Nieuws

Voor mensen die minder mobiel zijn door ziekte, handicap of ouderdom is er de Samana Boodschappenlijn. Vrijwilligers brengen de boodschappen aan huis bij mensen die dit zelf niet meer kunnen. Deze dienstverlening wordt nu uitgebreid. Vanaf 29 april brengt Samana, in samenwerking met stad Antwerpen, vier weken lang op maandag, minder mobiele mensen met de winkelbus naar de supermarkt.
Lees meer ››