Nieuws

Foodservice vs foodretail

Nieuws

Wereldwijd, in het bijzonder in de Verenigde Staten en Europa, zien we steeds meer foodretailers opschuiven richting het spectrum van foodservice. Ze komen met inpandige restaurants, fullservice koffiebars en kant-en-klare to-go-opties in nieuwe winkelformules. In de VS staan inmiddels een aantal fastcasual en zelfs standalone restaurants op die juist de kant van foodretail op bewegen.
Lees meer ››

Carrefour opent een buurtwinkel in Burcht

Nieuws Winkelopeningen

Carrefour opent een nieuwe Carrefour Express-winkel in Burcht. Een nieuwe buurtwinkel die inspeelt op de lokale dagelijkse behoeften. De winkel is gelegen op de Pastoor Coplaan 270, in een residentiële omgeving, even buiten het centrum. Carrefour gaat met deze winkel verder met de expansie van haar buurtwinkels.
Lees meer ››

Reprobel vergoeding fotokopieën gewijzigd: wacht met betaling!

Nieuws

De Belgische wetgever is, omwille van een Europese veroordeling, genoodzaakt geweest om de ‘reprografieregeling’ grondig te wijzigen. De reprografieregeling is een wettelijke regeling die bepaalt onder welke voorwaarden professionele gebruikers (zoals supermarkten) fotokopieën van auteursrechtelijk beschermde werken mogen maken. Ze bepaalt welke vergoeding auteurs en uitgevers daarvoor moeten ontvangen.
Lees meer ››

Buurtsuper.be ‘Complimentenanalyse’ op basis van 3.000 consumenten

Nieuws

Buurtsuper.be organiseerde in september de imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’. Op de campagnewebsite www.superbuurt.be konden bezoekers hun favoriete buurtsuper ‘liken’ en een reactie achterlaten om hun appreciatie te laten blijken. Het marketingbureau ‘Marketing Development’ heeft alle 3.000 commentaarstukjes geanalyseerd en geclusterd. Op die manier is er een ‘complimentenanalyse’ ontstaan.
Lees meer ››

Laatste Nieuws, 13 december 2018

Nieuws

Op 13 december verscheen een artikel in het Laatste Nieuws over de grootste troef van buurtwinkels. Het artikel verscheen naar aanleiding van een analyse die Buurtsuper.be liet uitvoeren op 3.000 complimenten.
Lees meer ››

Nieuwe prijzenslag in voorjaar 2019?

Nieuws

Colruyt Groep lichtte dinsdag haar eerste semester van 2018 toe. De omzet kwam 3% hoger uit op 4,6 miljard euro. Alle formules (Colruyt, Okay, Bio-Planet, Spar) hebben een omzetgroei kunnen realiseren en het marktaandeel is volgens de groep gestegen tot 32,4%.
Lees meer ››