Nieuws

Oproep: getuigenis ivm vergunningsaanvragen

Nieuws

We stellen vast dat steeds meer vergunningsaanvragen van buurtsupermarkten worden geweigerd, spijts hun intentie om de uitbreiding of her-lokalisatie in de bestaande handelskern te voorzien. Heeft u een gelijkaardige negatieve ervaring (gehad)? Bent u bereid om hierover anoniem te getuigen? Laat het ons weten!
Lees meer ››

Nieuwe Smiley's

Nieuws

Het voorbije jaar hebben weer heel wat zelfstandige buurtsupers, dankzij de begeleiding en ondersteuning van onze voedseladviseurs, de validatie van hun HACCP-autocontrolesysteem in de wacht gesleept.
Lees meer ››

9-tot-5-cultuur of zoeken naar balans?

Nieuws

“Experts vatten werkmentaliteit van jonge generatie samen: ‘Iedereen wil verse pistolets op zondag, maar niemand wil ze maken'”, dat was de titel van een artikel in Het Nieuwsbladen interview met tijdsocioloog Ignace Glorieux. We zochten professor Glorieux op voor een interessant gesprek over de zoektocht naar balans tussen werk en privé.
Lees meer ››

Het jaar van Buurtsuper.be

Nieuws

2019 was eens te meer een bewogen jaar voor de zelfstandige supermarkten of buurtsupers. Wat zullen de uitdagingen zijn van 2020 en de komende 10 jaar? Check hier ook ons Jaaroverzicht!
Lees meer ››

Jumbo vergroot marktaandeel in Nederland tot +21%

Nieuws

Volgens krant De Tijd zag Jumbo haar omzet dit jaar met 14 % toenemen tot 8,4 miljard euro. Jumbo, dat zijn boekjaar op 29 december afsloot, kon de omzet met ruim 1 miljard opkrikken dankzij de opening van 54 nieuwe winkels en een groei van 6,5 % in de bestaande verkooppunten.
Lees meer ››

Opgelet voor frauduleuze facturen!

Nieuws

Eén van onze leden ontving recent een factuur van ‘Arena Office Store’. Het gaat om een nepfactuur van een firma die op de zwarte lijst staat van frauduleuze bedrijven. Niet betalen dus indien u ook dergelijk factuur zou ontvangen. Wij raden alleszins aan om twijfelachtige facturen systematisch te melden aan de FOD.
Lees meer ››

Trends in ontbijten: gezonder en buitenshuis

Nieuws

Dé ontbijttrend voor de komende jaren? Volgens trendwatchers zal er de komende vijf jaar veel meer buitenshuis worden ontbeten. Buurtsupers zullen ook kunnen profiteren van deze trend. Spar Colruyt groep stelt ook vast dat er steeds gezonder wordt ontbeten.
Lees meer ››

Fijne feestdagen!

Nieuws

Kerstmis is tijd om door te brengen met familie en vrienden. Voor onze leden is het ook de drukste periode in het jaar. We wensen u veel energie en enthousiasme tijdens de drukste dagen en veel gezellige momenten met vrienden en familie op de rustdagen!
Lees meer ››