Nieuws

Biobier als hommage aan Luc De Vos

Nieuws Productnieuws

Gent is een nieuw artisanaal bier rijker met de Crabbelaer Hommage, een 100% bio-bier tripel dat werd ontwikkeld en verfijnd tijdens de corona lockdown. Het nieuwe tripel bio-bier is voor de initiatiefnemers, bierfirma ‘De 6 Helmen’ (D6H), een eerbetoon aan de betreurde Gentse zanger, columnist en schrijver Luc De Vos.
Lees meer ››

Carrefour "Gezonde prijzen" campagne

Nieuws

Carrefour lanceert deze week de campagne "Gezonde prijzen" in het kader van haar engagement Act For Food om het beste voor iedereen toegankelijk te maken. De gezonde prijzen weerspiegelen inspanningen op de prijs, de kwaliteit, de herkomst, de samenstelling en de duurzaamheid van de producten.
Lees meer ››

Kwart van bedrijven kampt met liquiditeitsproblemen

Nieuws

VBO en Graydon publiceerden een rapport over de liquiditeitspositie van het Belgische bedrijfsleven. Opvallend is dat zonder de steunmaatregelen door de overheid maar liefst 43 % van alle bedrijven in ernstige financiële problemen zou of zelfs tot op de rand van het faillissement zou zijn gekomen.
Lees meer ››

Carrefour BIO-hoek in Decathlon

Nieuws

Klanten vinden nu ook een Carrefour BIO-hoek in de Decathlon van Namen. De samenwerking tussen Carrefour en Decathlon ging begin mei van start tijdens de coronacrisis. Klanten konden toen producten van Decathlon ontdekken en kopen in alle Carrefour Hypermarkten.
Lees meer ››

Delhaize tegen voedselverspilling

Nieuws

In 2019 deelde Delhaize 4,3 miljoen maaltijden uit aan Voedselbanken en lokale organisaties, er werden ook 264.057 porties gered met Too Good To Go, 346 ton oud brood getransformeerd tot dierenvoeder, 1,7 ton brood tot bier verwerkt en 1 ton 'gekke' groenten en fruit gered van verspilling.
Lees meer ››

Economisch krimp minder erg dan gevreesd

Nieuws

Volgens het Planbureau heeft de coronacrisis de Belgische economie minder diep geduwd dan aanvankelijk werd gevreesd. In haar economische begroting van juli ging het Planbureau er nog van uit dat de Belgische economie in 2020 met 10,6 % zou krimpen. Op basis van recentere resultaten en prognoses zet ze die terugval nu op 7,4 %.
Lees meer ››

Groentevakman: kolen

Nieuws

De wekelijkse Groentevakman van LAVA laat ons weten dat het hoogseizoen van de kolen is aangebroken. Er zijn momenteel dan ook groeiende volumes savooikool.
Lees meer ››

Meer zin in lokaal door corona

Nieuws

Uit een bevraging van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) blijkt dat één op de vijf Vlamingen vaker voor lokale producten kiest, en dat waarschijnlijk in de toekomst ook zal blijven doen. Eén op de zeven Vlamingen zegt ook door de coronacrisis rechtstreeks bij de boer te kopen.
Lees meer ››