Nieuws

"Heel goed om je verhaal eens te kunnen vertellen"

Nieuws

Steven, winkelverantwoordelijke van SPAR Mechelen volgde, samen met zijn collega’s, de corona stress-scan, een (gratis) personeelsopleiding waarmee winkelpersoneel concrete tips & tricks krijgt om met verhoogde stress om te gaan. Bekijk hier zijn korte getuigenis!
Lees meer ››

'Carry back' wetsvoorstel goedgekeurd in commissie

Nieuws

Voedingsspeciaalzaken, markthandelaars of buurtsupermarkten die nood hebben aan liquide middelen kunnen deze verwerken in hun aangifte van 2019 en zo de te betalen belasting voor 2019 verlagen. Dit UNIZO-voorstel zorgt dat bedrijven over de nodige cash beschikken wanner dat nodig is.
Lees meer ››

Robot in dienst bij Albert Heijn

Nieuws

AH-franchiser Remco Heeren maakt gebruik van een robot. Die zegt de klanten vriendelijk goeiendag. Hij doet zelfs een dansje. Leden van Vakcentrum, de Nederlandse Buurtsuper.be, kunnen de robot huren aan een voordeeltarief.
Lees meer ››

Denk aan Fons van fruit van bij ons!

Nieuws

De consument heeft nog te weinig zicht op welk fruit van eigen bodem is en in welke periode best kan geconsumeerd worden. Daarom zet VLAM het zomerfruit (aardbeien, kersen, blauwe bessen, frambozen …) van bij ons in de kijker met de campagne 'Denk aan Fons van fruit van bij ons'.
Lees meer ››

De pa-toeage van Carrefour

Nieuws

Alle papa’s die langs de kassa van een Hypermarkt Carrefour passeren met een Carrefour-tatoeage, de ‘pa-toaege’, krijgen een korting van 20% op een product naar keuze.
Lees meer ››

AED-toestellen in Spar-winkels

Nieuws

Spar Aalter, Spar Denderwindeke, Spar Gembloux en Spar Wijgmaal beschikken sinds deze week over een gloednieuw AED-toestel. De aankoop ervan werd door de klanten en de winkels samen gefinancierd.
Lees meer ››

Consument kiest vaker voor bio

Nieuws

De coronacrisis heeft een impact op wat we kopen en eten. Er is meer aandacht voor gezonde voeding, versproducten zitten in de lift en de Belg kiest vaker voor bio. Kwalitatief en kwantitatief onderzoek van VLAM toont dat effect nu ook zwart op wit aan.
Lees meer ››

Nieuwe VDAB website voor retail

Nieuws

VDAB lanceerde een nieuwe landingspagina specifiek voor de retailsector. Op deze webpagina vind je het volledige opleidingsaanbod en vacatures in de retail terug. Werkgevers kunnen zich er ook inschrijven voor jobevents.
Lees meer ››

Soepeler bankenplan voor kmo's

Nieuws

De federale regering en de banken zitten in de laatste fase van gesprekken over een versoepeling van het federale bankenplan. De regering kondigde reeds in maart die steunmaatregel aan en stelde toen 50 miljard euro aan garanties voor kredieten ter beschikking.
Lees meer ››