Nieuws

Opnieuw stijging voor thuisverbruik vlees

Nieuws

Covid-19 heeft een enorme impact op de thuisverbruikcijfers. Daardoor lag de besteding aan verse voeding in het 2de kwart van 2020 maar liefst 22% hoger dan in hetzelfde kwartaal in 2019. Die impact merkt VLAM ook bij vlees, waar de dalende trend van de voorbije jaren is omgebogen tot een stijging.
Lees meer ››

Vlaamse voedingsindustrie: groei in 2019, daling in 2020

Nieuws

Uit het Economisch Jaarverslag 2019-2020 van Fevia blijkt dat de Vlaamse voedingsindustrie in 2019 een significante groei van haar omzet kende. De eerste cijfers van 2020 voorspellen daarentegen niet veel goeds: in april 2020 is er een sterke daling van productievolume (-22% tov van april 2019), omzet (-9%) en export (-5%).
Lees meer ››

Walmart wil TikTok kopen

Nieuws

‘De Tijd’ meldt dat supermarktketen Walmart en Microsoft het sociale medium TikTok willen kopen. Walmart wil er zijn supermarkten mee promoten en een online marktplaats creëren.
Lees meer ››

Winkelbedienden zijn geen virologen

Nieuws

In Gazet van Antwerpen stond een opvallend interview met de zaakvoerder van Fruitmarkt Cools. Hij bevestigt wat Buurtsuper.be al herhaaldelijk onder de aandacht bracht. De mondmaskerplicht en andere coronamaatregelen beginnen op de zenuwen te werken van de heel wat klanten. “Iedere dag gaan er wel iemand de discussie met onze medewerkers aan, dat is onhoudbaar”, zegt hij.
Lees meer ››

Extra ondersteuningspremie aanvragen voor 31/8

Nieuws

Ondernemers die nog steeds een groot omzetverlies lijden, kunnen een aanvullende corona ondersteuningspremie krijgen van € 2.000. De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar.
Lees meer ››

Deelnamepakketten in aantocht

Nieuws

Nog twee weken en dan gaat de imagocampagne 'De buurtsuper, jouw perfecte buur’ van start! De campagneaffiches en krasloten zijn zonet van de persen gerold en de Jules Destrooper Butter Crisps zijn netjes verpakt in campagneverpakking. Jullie mogen je deelnamepakket dus heel binnenkort verwachten.
Lees meer ››

Vernieuwde Proxy Delhaize Zingem

Nieuws

Vandaag heropent de nieuwe Proxy Delhaize Zingem haar deuren voor de klanten. Er is al langer een Delhaize-winkel in Zingem maar met Celien Vandecapelle en Mattis De Boulle, de zelfstandige uitbaters, neemt de winkel een nieuwe start.
Lees meer ››

Nieuwe betaalmethode Ahold Delhaize versnelt afrekenen

Nieuws

De nieuwe betaalmethode van Ahold Delhaize werkt met tokens, een uniek digitaal nummer dat gelinkt is aan de krediet- of betaalkaart van de klant. "Met het nieuwe betaalsysteem richten Ahold Delhaize en ING zich op vaste klanten die geen zin hebben persoonlijke gegevens achter te laten wanneer ze betalen", aldus de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.
Lees meer ››

Simply You wordt Carrefour Food Magazine

Nieuws

Carrefour lanceert deze week haar nieuwe gratis magazine voor klanten: Carrefour Food Magazine. Het magazine verschijnt 10 keer per jaar en "vereenvoudigt het dagelijkse leven met inspirerende recepten, gastronomische nieuwigheden en gemakkelijk te koken ingrediënten", aldus Carrefour.
Lees meer ››

Een ‘superbuurt’ dankzij P&G

Nieuws

In aanloop van het ‘Weekend van de Klant’ organiseert Buurtsuper.be haar jaarlijkse imagocampagne. We kunnen deze campagne enkel maar organiseren dankzij de steun van onze corporate partners. Een van die zeer gewaardeerde partners is P&G.
Lees meer ››