Nieuws

Carrefour stopt met Easy-formule

Nieuws

Supermarktketen Carrefour zet in België zijn buurtwinkelformule 'Easy' stop. De ondernemers maken de overstap naar het uithangbord 'Carrefour Express', maar de winkels behouden wel hun specifieke DNA en oranje kleur.
Lees meer ››

Spar Oostende vernieuwd en ingericht volgens nieuwste Spar-concept

Nieuws Winkelopeningen

Op donderdag 6 december heropent de Spar-winkel in de Langestraat in Oostende. De winkel werd helemaal vernieuwd en ingericht volgens het nieuwste Spar-concept. Zaakvoerders Eddy Peirsegaele en Katty Verwee runnen deze zaak, samen met dochter Sophie: "De vernieuwde winkel wordt meteen een stuk groter: van 650 m² naar 900 m². Zo kunnen we onze klanten nog meer keuze en comfort aanbieden."
Lees meer ››

De winter in het land...

Nieuws Productnieuws

Het is zover – na een lange zomer doet de winter eindelijk zijn intrede in ons land met de eerste vriestemperaturen. Bij dit winters weerfenomeen merken ze ook bij Delhaize dat de klanten hun aankoopgedrag sterk aanpassen. Zo zien ze een duidelijke stijging van de verkoop van producten die typisch tijdens koude dagen worden gekocht.
Lees meer ››

Afronding kleinste eurocenten goedgekeurd

Nieuws

Buurtsuper.be en UNIZO zijn al lang vragende partij voor de verplichte afronding van de kleine eurocenten van 1 en 2 cent. Ze worden door veel handelaars en consumenten als storend ervaren. Maar weinig handelaars deden de - nochtans wettelijke - afronding op vrijwillige basis uit schrik voor negatieve reacties van klanten. De Ministerraad heeft vandaag beslist dat de verplichte afronding er nu wel komt.
Lees meer ››

Brussels Food Market op komst aan Wolvengracht

Nieuws

Op een boogscheut van de voetgangerszone komt een overdekte voedselmarkt, voornamelijk gericht op biologische producten. Daarvoor is een ruimte van 2.650 vierkante meter gevonden in de Wolvengracht op de Chambon-site. Brussel-Stad hoopt de eerste "Food Market" volgende zomer al klaar te hebben.
Lees meer ››

Vijgen na Pasen of vroeg Sinterklaas geschenk?

Nieuws

Buurtsuper.be heeft afgelopen vrijdag - naar aanleiding van de ‘Dag van de Ondernemer’ - 1.000 koekjes met bijhorende bedankbrief naar zelfstandige supermarkten verstuurd. Althans, dat was de bedoeling… Jammer genoeg besliste de staking bij BPost daar voor anders over! Voor hen zal de attentie eerder als een vroeg Sinterklaas geschenkje binnenkomen. Onze excuses, maar laat het daarom niet minder smaken.
Lees meer ››

Dag van de Ondernemer

Nieuws

Elke derde vrijdag van november zetten UNIZO en het Vlaams Agentschap Ondernemen en Innoveren (Vlaio) alle ondernemers in de schijnwerpers. Met de Dag van de Ondernemer tonen ze aan dat ondernemerschap overal rondom ons aanwezig is. Overal waar je gaat, zijn ondernemers aan het werk, of zijn ze aan het werk geweest. Het thema van deze 5de editie is dan ook 'Ondernemers zijn overal'.
Lees meer ››

Carrefour België en Provera Belux gaan een aankoopalliantie aan

Nieuws

Carrefour België en aankoopcentrale Provera Belux kondigden aan dat zij een akkoord hebben gesloten om producten voor België en Luxemburg gezamenlijk aan te kopen. Dit akkoord heeft vandaag betrekking op de 140 belangrijkste leveranciers, voornamelijk actief in de categorieën van fast moving consumer goods en bazaarproducten.
Lees meer ››