Nieuws

Nieuw: Desperados Sangré

Nieuws Productnieuws

Met zonnigere dagen in het vizier, vindt Desperados de regels van de biercategorie opnieuw uit met een nieuwe smaak: Desperados Sangré. Een uniek recept dat je de wereld van de sangria op een verrassende manier doet herontdekken. In een heldere rode kleur, met smaken van rode druiven en kruiden onthult Desperados Sangré fruitige en pittige smaken voor een nieuw, verfrissend moment.
Lees meer ››

Becel Pure

Nieuws Productnieuws

Goed nieuws voor wie op een gezonde manier wil genieten van een boterham of een stukje stokbrood. Becel lanceert een nieuwe 100% plantaardige margarine die heerlijk puur van smaak is, vrij van palmolie, bijdraagt tot een goede gezondheid en beter is voor het milieu.
Lees meer ››

"Buurtsuper zoekt boer"

Nieuws

Gisteren vond in Loenhout de eerste 'korte keten' meeting plaats tussen lokale producenten en buurtsupers. Bedoeling is dat deze ontmoeting leidt tot meer verkoop van lokale authentieke producten in de buurtsuper.
Lees meer ››

100 Vlaamse Jumbo winkels?

Nieuws

In november zal de eerste Vlaamse vestiging van de Nederlandse supermarktketen Jumbo zijn deuren openen in het Limburgse Pelt. Verwacht wordt dat vooral Colruyt de concurrentie van deze nieuwe discounter zal voelen.
Lees meer ››

Lion D'Or voor Euro Gijbels

Nieuws

De groente- en fruitgroothandel Euro Gijbels uit Geel heeft begin deze week de Lion D'Or van beste toeleverancier in de retailsector gekregen. Het echte familiebedrijf blijft zijn activiteiten innoveren en uitbreiden, nu met een nieuw versplatform.
Lees meer ››

Delhaize plant verhuis naar Zellik

Nieuws

Delhaize gaat haar ondersteunende diensten in Sint-Jans-Molenbeek verhuizen naar de gebouwen van de Belgische mediagroep De Persgroep in Kobbegem (Asse). De nieuwe locatie ligt net naast de bestaande logistieke site van Delhaize in Zellik (Asse). Zo centraliseert Delhaize al haar ondersteunende diensten op één locatie. De verhuizing is gepland voor de eerste helft van 2020.
Lees meer ››

Loonmarge maximum 1,1%

Nieuws

Volgens eerdere berekeningen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) bedroeg de maximale marge voor loonopslag voor dit en volgend jaar 0,8 procent. Maar omdat het Planbureau de inflatieprognoses heeft verlaagd, komt er meer ruimte voor extra loon.
Lees meer ››

Inspiratietour 'Change in Iceland & Hip in New York'

Nieuws

Een vreemde combinatie, IJsland en New York? Vergis je niet, dit wordt een onvergetelijke reis! Gletsjers, vulkanen en thermale baden, afgewisseld met de bruisende metropool New York. Stap even uit je dagelijkse beslommeringen en laat je van 16 tot en met 22 november inspireren door deze unieke locaties.
Lees meer ››

Carrefour opent geautomatiseerde winkel

Nieuws

Carrefour gaat een winkel openen waar de producten niet in de gebruikelijke supermarktschappen liggen, maar in automaten. Bovendien zijn er geen kassa’s in het filiaal van Carrefour Express aanwezig en wordt er geen contact geld geaccepteerd.
Lees meer ››

Vijf streekproducten krijgen erkenningslabel

Nieuws Productnieuws

Vijf nieuwe Vlaamse producenten krijgen het Vlaams verkenningslabel streekproduct.be: Vlaamse streekhoning van BIJ De Honingmaker uit Gistel, Boerenpaté uit Veurne Ambacht van De Beauvoorder uit Veurne, Oost-Vlaamse graanjenever van Stokerij-Eenvoud uit Zelzate, Oost-Vlaamse lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas en Trappistenkaas uit Westmalle van Kaasmakerij Abdij der Trappisten Westmalle.
Lees meer ››

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››

Grote Lenteschoonmaak

Nieuws

Ook dit jaar organiseert Mooimakers de Grote Lenteschoonmaak. Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken.
Lees meer ››

Supermarkten pakken plastic aan

Nieuws

De Nederlandse supermarkten hebben afgesproken dat er in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal in de schappen ligt. 95 % van alle verpakkingen moet dan bovendien dan recycleerbaar zijn, zo laat brancheorganisatie CBL weten.
Lees meer ››

Vis van het jaar: wijting

Nieuws Productnieuws

VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, heeft samen met de visserijsector de 31ste 'Vis van het Jaar' gekozen. Met deze actie, waarbij elk jaar een andere vis onder de aandacht wordt gebracht, tonen ze dat vis eten veel variatie toelaat. Dit jaar zetten ze wijting in de kijker, een klassieker in de Franse keuken maar weinig bekend in ons land.
Lees meer ››

Valentijn? 10 keer meer vraag naar zeevruchten

Productnieuws

Tijdens de Valentijnsperiode zien ze bij Delhaize elk jaar een aanzienlijke stijging van de verkoop van hun zeevruchten, gebak, bubbels en schuimwijn. De laatste jaren is er nog een andere trend: tortelduifjes vieren hun liefde het liefst rustig thuis met heerlijke gebakjes en een lekkere maaltijd.
Lees meer ››

ShipTo schakelt versnelling hoger

Nieuws

Carrefour lanceerde ShipTo in 2018 en was zo de eerste retailer die het gebruiksgemak van een app combineerde met ShipTo-koeriers die de bestelde boodschappen met een elektrische bakfiets aan huis leveren. Carrefour kondigde een aantal nieuwigheden van deze dienst aan.
Lees meer ››