Nieuws

(Met plezier) langer werken

Nieuws

73% van de werknemers is niet geëngageerd. Langer werken kan enkel als meer mensen ook 'gemotiveerd' gaan werken. Er moet daarom meer aandacht komen voor een doordacht personeelsbeleid. PMO bevroeg afgelopen jaren 1128 winkelbedienden waaruit blijkt dat de sociale factor (toffe werksfeer) de belangrijkste randfactor is.
Lees meer ››

Garden Gin, aperitief van Vlaamse bodem en zee

Nieuws

Gin is here to stay. In bars en restaurants vind je de gins vaak op de menukaart en ook thuis genieten we regelmatig van een gin-tonic. De laatste jaren zijn er heel wat nieuwe gins op de markt gebracht. Toch zetten wij in het Super magazine graag de bloemetjes buiten met Garden Gin, samengesteld uit 39 verschillende soorten groenten, fruit, bloemen en kruiden. Lees hier het volledige interview!
Lees meer ››

Online shoppen + 6%

Nieuws

De Belgen kopen vooral hun vliegtuigtickets en hotelaccommodaties, tickets voor attracties en evenementen en pakketreizen online. De eerste negen maanden van het jaar is er voor 8,38 miljard euro online gespendeerd. Dat is 6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van sectorfederatie BeCommerce.
Lees meer ››

'Winkelhieren' is Woord van het jaar!

Nieuws

'Winkelhieren', of winkelen in je eigen buurt bij lokale handelaars, is verkozen tot Woord van het Jaar. Daar zit de campagne van UNIZO voor veel tussen. 'Winkelhieren' haalde het overtuigend van 'klimaatspijbelaar' en 'egelwegel' ...
Lees meer ››

Impact Jumbo op Belgische markt?

Nieuws

Volgens Wouter Verhoeven, zaakvoerder van Alvo Pelt, heeft de nieuwe Jumbo supermarkt in de gemeente nog geen klanten kunnen afsnoepen van zijn Alvo. Hij ziet, zes weken na de opening, alleszins geen invloed op de omzet.
Lees meer ››

Boekje over verandering, exclusief voor Buurtsuper.be leden

Nieuws

Buurtsuper.be leden mogen binnenkort een exemplaar van "Waarom de ene organisatie swingt en de andere slowt in tijden van verandering", een handig boekje over verandering in organisaties, in hun bus verwachten. "Tijdens mijn vele ledenbezoeken is dat hét gespreksonderwerp bij uitstek," zegt auteur Luc Ardies. "Daarom krijgen alle leden een exemplaar bij wijze van eindejaarsgeschenk."
Lees meer ››

VLAM presenteert jaarprogramma 2020

Nieuws

VLAM presenteerde vorige week zijn promotieplannen voor 2020. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing wil een uniek kruispunt zijn tussen overheid, bedrijfsleven en consument en wil in die rol verbinden en verduidelijken.
Lees meer ››

Tonic waters van Ekobryggeriet: bitter, fris én ecologisch

Nieuws Productnieuws

Genieten van heerlijk tonic water en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame wereld? Het kan dankzij het merk Ekobryggeriet dat door Hygiëna verdeeld wordt in België. Geïnspireerd door de Scandinavische natuur en cultuur heb je keuze uit 5 verschillende smaken: de originele bittere tonic, sparrentwijgjes, kruidnagel, vlierbloesem en rabarber. Bovendien is het tonic water kininevrij!
Lees meer ››

Delhaize test nieuwe werkorganisatie uit in eigen winkels

Nieuws

In De Tijd verscheen interessant artikel over de nieuwe werkorganisatie die Delhaize (voorlopig) in de eigen winkels uittest. Het personeel van 15 Delhaize-supermarkten wordt op een andere manier ingezet. Volgend jaar wordt de nieuwe winkelorganisatie ingevoerd in de 105 andere grote Delhaize-supermarkten.
Lees meer ››

Steun de Winkelhier-campagne

Nieuws

8 miljard euro. Zoveel hebben we vorig jaar geïnvesteerd in het buitenland en niet in onze eigen samenleving. Investeer in jobs en mensen uit je buurt, niet in dozen uit het buitenland! Als Belgische ondernemer draag jij ook bij tot de doelen van de Winkelhier-campagne. Steun daarom deze actie en verspreid de boodschap.
Lees meer ››