Nieuws

VLAM Week van Steak Friet

Nieuws

Steak-friet is één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg om deze klassieker een hele week in de kijker te zetten. Samen met de Waalse collega’s organiseert VLAM deze week een ‘Week van de Steak-friet’.
Lees meer ››

Belgische detailhandel draait kleinere volumes, tegen de Europese trend in

Nieuws

De Belgische detailhandel draait de laatste maanden telkens lagere volumes dan een jaar eerder, met in september een negatieve uitschieter van -2,2 procent. Dat is het laagste cijfer van alle EU-landen, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Gemiddeld gaat de detailhandel in de EU er met 1,5 procent op vooruit.
Lees meer ››

Carrefour opent nieuwe Market in Landen Attenhoven

Winkelopeningen

De klanten van de nieuwe Carrefour Market van Landen Attenhoven kunnen terecht in zo’n 1.451 m² winkeloppervlakte. Er is een ruime versmarkt, met een uitgebreid assortiment verse producten en bakkerijproducten (met in de winkel vers afgebakken broden, broodjes en koffiekoeken, naast het banketgebak van de gerenommeerde bakkerij Crelem).
Lees meer ››

“Stage na opleiding leidde meteen tot aanwerving”

Nieuws

Werkzoekenden met de ambitie om in een supermarkt te werken, kunnen via PMO de opleiding algemeen winkelbediende volgen. Aansluitend volgen ze een praktijkstage in de supermarkt. Enthousiasteling Stef Willems volgde succesvol de opleiding en voltooide met verve de stage bij AD Delhaize in Mol. Lees hier zijn verhaal.
Lees meer ››

Buurtsupers staan er vaak alleen voor…

Nieuws

Buurtsuper.be heeft een reeks leuke cartoons ontwikkeld waarmee ze de meerwaarde van de vereniging wil aantonen. Zonder de ledencontacten zou Buurtsuper.be geen goed zicht hebben over wat er bij de buurtsupermarkten écht omgaat. Maar leden halen zelf ook veel voordeel uit de contacten met zielsverwanten: praktische ervaringen uitwisselen, samen op studiereis om nieuwe ideeën op te doen,… Kortom, alles wat het (beroeps)leven zoveel rijker maakt.
Lees meer ››

Buurtsuper.be over nieuwe Delhaize 'Fresh Atelier' stadswinkels

Nieuws

Delhaize wil de komende drie jaar 200 winkels openen van de nieuwe formule Delhaize Fresh Atelier. Ze zullen worden beheerd door zelfstandige ondernemers. De stadswinkels verkopen ter plekke bereide gerechten en fungeren als afhaalpunt van de webwinkel van Delhaize. Vandaag opent een eerste winkel de deuren in de Ravensteingalerij bij het station Brussel-Centraal en later in december volgt Leuven.
Lees meer ››