Nieuws

M&M’s nu al ‘eggcited’ voor Pasen

Productnieuws

De lente is nog maar heel even in 't land, maar bij M&M’s wordt al aan de komst van de Paasklokken gedacht. Yellow & Red hebben dan ook ‘eggciting’ nieuws te melden: binnenkort is er een speciale editie in de Belgische winkelrekken te vinden. De ‘speckled eggs’ krijgen niet alleen specifieke Paaskleurtjes aangemeten, ze onderscheiden zich ook van de reguliere M&M’s door hun matte suikerlaagje en hun unieke recept.
Lees meer ››

Liefde tussen Gruyère AOP en thee

Productnieuws

Al enkele jaren zijn Gruyère AOP en thee onafscheidelijk. Uiteraard wanneer het tea time is, maar ook bij het aperitief of 's avonds laat. En dat mag niet verbazen: Gruyère AOP en thee delen immers dezelfde voorliefde voor authenticiteit, iets wat door Bourgondiërs wereldwijd heel hoog wordt aangeschreven.
Lees meer ››

Verplichte UBO-melding uitgesteld

Nieuws

De deadline voor de verplichte invulling van het zogenaamde UBO-register (register van de uiteindelijke begunstigden) was - zoals eerder meegedeeld - voorzien op 31 maart 2019. Deze datum werd nu door bevoegd minister De Croo uitgesteld naar 30 september 2019.
Lees meer ››

Vernieuwde AD Delhaize in Belgrade

Nieuws Winkelopeningen

Het nieuwe concept van Delhaize staat voor authenticiteit, comfortabel winkelen en verse voeding. In de gloednieuwe AD Delhaize in Belgrade is dit niet anders. Luc Bormans leidde ons rond in de winkel van echtgenote Nathalie Grutman en zoon Henri. Lees het verslag van een leerrijk bezoek onder leiding van een ervaren supermarktman.
Lees meer ››

Politie schiet man neer in Spar-supermarkt van Zemst

Nieuws

De politie heeft vanmorgen een verdachte man in Zemst neergeschoten. Na een geval van familiaal geweld was hij het Spar-warenhuis van Hofstade-Zemst binnengelopen met een mes. Buurtsuper.be wenst de zaakvoerder en medewerkers van de Spar in Zemst veel sterkte bij dit onfortuinlijk incident.
Lees meer ››

Vroegere uitbaters heropenen Alvo

Nieuws Winkelopeningen

De Alvo, langs de Brieversweg in Sint-Kruis, is opnieuw open. Opmerkelijk, want de supermarkt rechttegenover Delhaize stond twee jaar leeg. De vroegere uitbaatster Veronique Ballegeer, die de zaak zeven jaar geleden verkocht, keert terug. “Oude liefde roest niet”, zegt ze.
Lees meer ››

Veel reactie op ‘1+2 gratis’ actie

Nieuws

Buurtsuper.be reageerde deze week verontrust over de ‘1+2 gratis’ promotie actie bij Albert Heijn. Heel wat media pikten onze reactie op. Bekijk hier een overzicht van alle nieuwsartikels die verschenen naar aanleiding van onze actie.
Lees meer ››

Save-the-date: Etnomaketing congres 25/04 in Antwerpen

Nieuws

Donderdag 25 april nodigt Buurtsuper.be je uit voor een boeiend etnomarketing congres in het Felix Pakhuis in Antwerpen. 1 op 5 consumenten heeft een niet-Belgische achtergrond. Deze nieuwe consument wordt nog te vaak over het hoofd gezien of verkeerd benaderd. Nochtans zit in deze groeiende doelgroep consumenten heel wat potentieel.
Lees meer ››

Buurtsuper.be vraagt onderzoek aan Economische Inspectie

Nieuws

Buurtsuper.be, de UNIZO organisatie van de zelfstandige supermarkten, is zeer verontrust over de ‘1+2 gratis’ promotie actie bij Albert Heijn. De organisatie vraagt aan de Economische Inspectie om een onderzoek in te stellen op basis van het wettelijk verbod op de verkoop met verlies. Buurtsuper.be klaagt eveneens de ratrace aan die momenteel woedt in de voedingssector.
Lees meer ››

AGF-kenniscentrum en website

Nieuws

Jan Prinsen, PMO coach en AGF-expert voor Buurtsuper.be, is de man achter het Belgian Fresh Food Institute. Zijn legendarische passie voor groenten en fruit bracht hem tot het opzetten van een eigen kenniscentrum en website.
Lees meer ››

Zondagsopening enkel indien kosten niet stijgen

Nieuws

Afgelopen weekend werd opnieuw een ballonnetje opgelaten over de verruiming van de winkelopeningstijden. Ditmaal was het NVA die voorstelde om de winkelopeningstijden te verruimen en de verplichte sluitingsdag af te schaffen. Zo zouden ook op zondag de winkels de hele dag open kunnen blijven.
Lees meer ››

Krantenbedeling Bpost onder vuur

Nieuws

Eind 2020 loopt het contract tussen de overheid en Bpost over de bedeling van kranten en tijdschriften af. Volgens ‘De Tijd’ wil minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het debat openen over dat omstreden contract van zo'n 170 miljoen euro per jaar.
Lees meer ››

Begunstigden verplicht te registeren

Nieuws

In het kader van de anti-witwaswetgeving wil de overheid zicht krijgen op de zogenaamde ‘uiteindelijke begunstigden’ van de vennootschappen. Elke vennootschap zal dus moeten doorgeven wie deze begunstigden zijn.
Lees meer ››