Nieuws

Contactloos betalen is de toekomst

Nieuws

De meerderheid van de Belgen betaalt zijn (kleine) aankopen nog altijd met cash geld. Dat bleek afgelopen voorjaar uit een enquête van Febelfin, de federatie van de banksector. Volgens dezelfde studie, betaalt 90 % van de Belgen nochtans liever met een kaart of een betaalapp. De omslag is dus volop bezig.
Lees meer ››

Wie wint? Offline of online supermarkten?

Nieuws

In Nederland woedt al sinds een tijdje een discussie over de - al dan niet - stijgende onlineverkopen op vlak van food, en de impact hiervan op de klassieke supermarkt. Ook bij ons zien we regelmatig de ene studie de andere tegenspreken.
Lees meer ››

Lees hier de Vlaamse startnota

Nieuws

De beknopte Startnota van formateur De Wever bevat een aantal aanknopingspunten die voor de Vlaamse KMO’s erg belangrijk zijn. Zo is één van de grootste knelpunten de zoektocht naar geschikt personeel. Daar wil de Startnota op inzetten door, onder meer, 120.000 extra Vlamingen aan de slag te krijgen.
Lees meer ››

Elektronisch betalen voor kleine bedragen stijgt

Nieuws

Sinds een jaar is het verboden voor winkeliers om extra kosten aan te rekenen voor betalingen met een bankkaart. De bedoeling was om elektronisch betalen ook voor kleine bedragen aan te moedigen. Volgens CCV, één van de leveranciers van betaalterminals, blijken bakkers veel meer het elektronisch betalen aan te moedigen, terwijl krantenwinkels en broodjeszaken eerder afwachtend reageren.
Lees meer ››

Delhaize en bol.com versterken samenwerking

Nieuws

Delhaize en bol.com kondigen een nog nauwere samenwerking aan. Niet alleen is er een uitbreiding voorzien van bol.com afhaalpunten bij Delhaizewinkels naar gans Vlaanderen. Midden augustus start er ook een eerste commerciële samenwerking tussen Delhaize en bol.com in het kader van de “Terug-naar-school”-periode.
Lees meer ››

Slechte cijfers voor Belgische supermarkten

Nieuws

In de Tijd was deze week te lezen dat de Belgische supermarkten onder druk komen te staan. Hun winstmarge is de afgelopen vijf jaar gedaald. Met de komst van het Nederlandse Jumbo belooft daar de komende jaren ook niet veel verandering in te komen.
Lees meer ››

Zondag rustdag?

Nieuws

De geringe flexibiliteit van de Belgische werknemer kwam afgelopen dagen meermaals in het nieuws. De Standaard stelde echter ook vast dat supermarkten in België steeds vaker open zijn op zondag.
Lees meer ››

Wil de nieuwe bakker opstaan?

Nieuws

Puur eten en bewuste keuzes maken is voor veel consumenten steeds belangrijker, maar de traditionele bakker speelt daar nog niet altijd op in. Bakery Institute in Nederland wil daar verandering in brengen. Vanuit de missie ‘Pak je voorsprong vanuit je oorsprong’ probeert het bedrijf het tij binnen de bakkerswereld te keren.
Lees meer ››