Nieuws

Etiketten van… druivenschillen

Nieuws Productnieuws

BMLE uit Nieuwerkerken, een producent van etiketten en papierrollen, lanceert een duurzaam gamma met etiketten van druivenschillen. CEO Jeremy Looijer wil op deze manier een alternatief bieden voor plastic verpakkingen en een bijdrage leveren aan een duurzamer milieu.
Lees meer ››

11 nieuw erkende Vlaamse streekproducten in 2019

Nieuws

West-Vlaamse splitwafels van Chocolaterie Stijn uit Poperinge en Antwerps specerijenzout van Evlier in Schoten krijgen het Vlaams erkenningslabel STREEKPRODUCT.be. Dat brengt het aantal erkenningen voor traditionele streekproducten door het Steunpunt Streekproducten van VLAM voor 2019 op 11.
Lees meer ››

Wegwerpplastic vanaf 2021 volledig verboden?

Nieuws

Onlangs werd in de parlementaire commissie een wetsvoorstel van de PS besproken dat niet alleen plastic zakjes voor eenmalig gebruik, maar ook plastic wegwerpbestek en -bordjes, rietjes en wattenstaafjes, piepschuimen bakjes en bekers voor fastfood verbiedt vanaf 2021.
Lees meer ››

9 op 10 Belgen wil meer tijd doorbrengen met familie en vrienden

Nieuws

7 op de 10 Belgen wil meer tijd om een verse maaltijd te koken en er achteraf met anderen van te kunnen genieten. Dat blijkt uit een studie in opdracht van kookplatform Lekker van bij ons. "Dit bewijst alvast dat ons nieuw project voor voedingsspeciaalzaken er op het juiste moment komt", zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be.
Lees meer ››

Voedingssector volgens Fevia te zwaar belast

Nieuws

In 2018 was volgens Fevia de Belgische voedingsindustrie goed voor een totale omzet van 51,8 miljard euro, een daling van 0,8 % ten opzichte van 2017. Tegelijk daalden ook de investeringen met 6,7 % tot 1,64 miljard. Enige uitzondering: de verwerking van chocolade en confiserie, waar de investeringen met 26 % groeiden.
Lees meer ››

Nieuw Buurtsuper.be project voor speciaalzaken

Nieuws

Buurtsuper.be gaf 2 december het startschot van haar nieuw project voor speciaalzaken. Vijftien enthousiaste zaakvoerders (van versmarkten, kaas-, AGF-, dranken- en vishandel, chocolaterie- en snoepgoedzaken) verzamelden hiervoor bij Bon Appétit in Haacht.
Lees meer ››

Strips van het Jaar 2019

Nieuws Productnieuws

België staat bekend als het land van het stripverhaal. Om deze passie te vieren, organiseerde Carrefour de eerste Stripprijs voor het groot publiek. Voor deze wedstrijd werden 12 nieuwe strips geselecteerd, waaruit de klanten een keuze konden maken. Bijna 5.000 deelnemers stemden op hun favoriete titel.
Lees meer ››

Probleem bij afronding elektronische betalingen

Nieuws

Sinds zondag zijn handelaars verplicht om bij cashbetalingen af te ronden naar het dichtste veelvoud van vijf. 30% van de handelaars rondt ook de elektronische betalingen af. Maar zij die alle betaalverrichtingen willen afronden, ondervinden mogelijk een probleem.
Lees meer ››

Accijns op automaten afgeschaft?

Nieuws

Buurtsuper.be dringt al een tijdje aan op een vereenvoudiging van de administratieve formaliteiten die gepaard gaan met de exploitatie van sinaasappelautomaten in winkels, genre Zumex. Een wetsontwerp van minister De Croo moet hier nu een einde aan maken.
Lees meer ››