Nieuws

Stress reageren we af op collega's

Nieuws

Het Nieuwsblad publiceerde vandaag een interessant onderzoek van Idewe, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Die noteerde vorig jaar gemiddeld om de drie dagen een melding van geweld of racisme op het werk. “Hoe meer werkdruk je als werknemer ervaart, hoe prikkelbaarder je bent. En dan reageer je jezelf soms eens af op een collega.”
Lees meer ››

Consumentenbestedingen +2,5% in 2019

Nieuws

Volgens het jaarverslag van de Nationale Bank is de koopkracht in 2019 met 2,5 procent gestegen tov 2018. Die stijging is de hoogste sinds 2007 en bijna dubbel zo hoog als het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. De koopkrachtstijging had voor een klein deel te maken met de derde fase van de tax shift. Vanaf 1 januari steeg de belastingvrije som en nam de fiscale werkbonus toe.
Lees meer ››

Buurtsupermarkten bieden boeren kansen op korte keten

Nieuws

Meer dan de helft van de gemeenten in Vlaanderen wil in 2020 meer inzetten op een lokaal voedselbeleid. Dat blijkt uit een bevraging van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De lokale besturen willen dat waarmaken door de tussenstappen tussen productie en consumptie te verminderen, gezonde voeding te promoten en voedselverlies te vermijden.
Lees meer ››

Winkelketens waarschuwen voor zwarte tijden

Nieuws

In opdracht van Comeos, de organisatie van de winkelketens, onderzocht de ULB de evolutie binnen de retailsector. De totale winkeloppervlakte blijft toenemen maar de consumptie daalt. Daardoor nemen omzet en ­rendement per vierkante meter af.
Lees meer ››

De wijnen en bubbels van Delhaize

Nieuws Productnieuws

Van 13 februari tot 11 maart kan je een selectie van meer dan 200 wijnen en bubbels in promotie ontdekken bij Delhaize. Ter gelegenheid van haar wijnbeurs blikt Delhaize terug op 2019 (met enkele kerncijfers) en kondigt het zijn doelstellingen voor 2020 aan.
Lees meer ››

Jumbo stopt niet met verkoop van sigaretten

Nieuws

In Nederland woedt, net zoals in België, de discussie over de tabaksverkoop. Jumbo, na Albert Heijn de grootste marktspeler bij onze noorderburen, blijft tabak verkopen: "Zolang het bij wet niet verboden is, blijven we dat doen", zegt topman Frits van Eerd in een gesprek met AD.nl
Lees meer ››

Winkelmedewerker knelpuntberoep!

Nieuws

De knelpuntberoepenlijst van arbeidsbemiddelingsdienst VDAB telt dit jaar 22 nieuwkomers. Winkelmedewerker is er één van. De knelpuntberoepenlijst geeft aan voor welke beroepen de krapte het sterkst voelbaar is.
Lees meer ››

Personeel vervangen kost meer dan investeringen om ze te houden

Nieuws

In het Belang van Limburg verscheen een artikel over de problematiek om geschikt personeel te vinden en te houden. Anne Caelen, arbeidsmarktspecialist bij de VDAB, stipte daarbij aan dat de spanningsindicator enkel de verhouding weergeeft tussen het aantal openstaande vacatures en het aantal niet-werkende werkzoekenden.
Lees meer ››