Nieuws

Medische hulpmiddelen in supermarkt

Nieuws

Vanaf 7 februari zal de verkoop van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld steriele verbanden en sondes, ook worden toegelaten in supermarkten. België volgt hiermee het voorbeeld van onze buurlanden waar er nooit restricties zijn geweest voor wat betreft de verkoop van medische hulpmiddelen.
Lees meer ››

Mars Belgium spoort ouders aan om meer tijd te maken om samen met hun kinderen te koken

Productnieuws

Met de actie ‘Samen Leren Koken’ wil Mars Belgium via het geliefde merk Uncle Ben’s® ouders aansporen om samen met hun kind(eren) in de keuken aan de slag te gaan. Door samen te koken en te eten, leren kinderen meteen ook ‘in het moment’ te zijn. Bij de actie in de winkel wordt een vrolijk opstapje op kindermaat voorzien, zodat de kids ook echt actief kunnen meehelpen.
Lees meer ››

Duur om werknemers bij te scholen, maar nog duurder om ze te ontslaan

Nieuws

In ‘De Tijd’ van vrijdag is een interessant interview te lezen met Alain Dehaze, CEO van het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco. Zijn boodschap op het Wereld Economisch Forum in Davos is dat “het moeilijk en duur is om werknemers bij te scholen, maar dat het nog moeilijker en duurder is om hen telkens te ontslaan en nieuwe medewerkers te zoeken”.
Lees meer ››

Uitnodiging ontmoeting 'Korte keten'

Nieuws

Buurtsuper.be en het ‘Innovatiesteunpunt Korte Keten’ (Boerenbond en Landelijke Gilden) slaan de handen in elkaar. We brengen lokale producenten van hoeveproducten in contact met zelfstandige buurtsupermarkten in de buurt om een mogelijke samenwerking te bespreken.
Lees meer ››

Goedkopere mobiele betalingen op komst

Nieuws

Bancontact, dat in België zo'n 16 miljoen bankkaarten in omloop heeft, lanceert samen met Payconiq een nieuwe betaalapp. Met die app zal je makkelijk en contactloos kunnen betalen in winkels en horecazaken. Door een fusie van vorig jaar behoren Bancontact en Payconiq nu tot hetzelfde bedrijf.
Lees meer ››

Rendabiliteit zelfstandige supermarkten daalt

Nieuws

Zelfstandige supermarkten worden alsmaar belangrijker. Hun rendabiliteit staat echter zwaar onder druk. Dat blijkt uit een rendabiliteitanalyse, uitgevoerd door Buurtsuper.be, op de jaarrekeningen van zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar.
Lees meer ››

‘Ken je Klant Dag': focus op je sterkste troef!

Nieuws

In de VS is het elke 3e donderdag van elk kwartaal de ‘Get To Know Your Customer Day’. Niet alles wat vanuit de Verenigde Staten komt overwaaien is interessant, maar ten tijde van verhoogde concurrentie lijkt het toch geen overbodige luxe om je klant beter te leren kennen.
Lees meer ››

Ook Carrefour krijgt het moeilijk

Nieuws

Na het persbericht van Buurtsuper.be deze week over de tanende winstmarges in de sector, heeft Carrefour gisteren haar groeivertraging in het 4e kwartaal van 2018 toegelicht. Reden volgens de supermarktketen is de 'erg concurrentiële markt'.
Lees meer ››

Buurtsuper.be op Kanaal Z

Nieuws

Zelfstandige supermarkten zijn almaar minder rendabel. Op drie jaar tijd daalde hun winst met gemiddeld 12 procent. Dat blijkt uit een analyse van Buurtsuper.be. Kanaal Z besteedde dinsdag een nieuwsitem aan deze problematiek. Bekijk de reportage hier!
Lees meer ››

Herinnering: voorlopig geen Reprobel heffing betalen!

Nieuws

Buurtsuper.be gaf haar leden in december al het advies om te wachten met de Reprobel betaling. De meeste supermarkten hebben inmiddels een betalingsaanvraag van Reprobel ontvangen. UNIZO is echter nog in onderhandeling met Reprobel en heeft afgesproken dat UNIZO en Buurtsuper.be leden nog niet moeten betalen en ook geen hoger tarief zullen worden aangerekend.
Lees meer ››

Week van het Konijn

Nieuws Productnieuws

In overleg met de slachthuizen Lonki en Van Assche én met de steun van alle schakels van de konijnensector, organiseert VLAM van 30 januari t.e.m. 06 februari 2019 de derde editie van de “Week van het Konijn”.
Lees meer ››

Volg Buurtsuper.be via facebook

Nieuws

Op de Facebookpagina van Buurtsuper.be vind je dagelijks inspirerende berichten, actueel nieuws en boeiende reportages. Volg ons dus zeker indien je op de hoogte wil blijven van het meest relevante nieuws uit de food retail.
Lees meer ››

Maximaal 0,8% loonstijging in 2019 en 2020

Nieuws

De lonen in ons land kunnen dit en volgend jaar max. 0,8% boven op de index stijgen. Dat blijkt uit het loonkostenrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), dat donderdag verscheen en waarvan De Tijd de grote lijnen vernam. Het rapport luidt het begin in van het loonoverleg tussen de vakbonden en de werkgeversorganisaties.
Lees meer ››

Bart Buysse, nieuwe CEO van Fevia, duidt uitdagingen Belgische voedingsindustrie

Nieuws

Bart Buysse, CEO van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie: “Ik ben bijzonder trots om voor de lekkerste sector van het land te werken. We zijn een sector met grote en veel kleine bedrijven die heel dicht bij de mensen staan. Heel wat Belgen zijn Bourgondisch aangelegd en trots op onze voeding. Die trots voel ik heel sterk bij al onze bedrijfsleiders.”
Lees meer ››