Nieuws

Fietsvergoeding met 0,01 eur/km verhoogd

Nieuws

Het sectorakkoord, gesloten in het Paritair Comité 201 (Zelfstandige Kleinhandel) en 202.01 (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers), voorziet vanaf 1/11/2019 een verhoging van de tegemoetkoming van 0,23 naar 0,24 eur per km.
Lees meer ››

Carrefour topman Gersdorff over de ommekeer in 2020

Nieuws

In De Tijd van afgelopen weekend stond een artikel over Carrefour en een interview met topman Gersdorff. De analyse van De Tijd is dat, ondanks een zware herstructurering en de bijbehorende marketingcampagne, de verkoop in de Belgische Carrefour-supermarkten blijft dalen.
Lees meer ››

Standbeelden eren frietjes van de frituur

Nieuws

Naar goede gewoonte staat de laatste week van november in teken onze nationale trots: versgebakken, heerlijk goudgele frietjes van de frituur! Tijdens deze twintigste editie van de Week van de Friet brengen vijf bekende standbeelden ode aan de frietjes van de frituur.
Lees meer ››

Binnenkort bij Carrefour betalen met vingerafdruk

Nieuws

De Tijd bericht vandaag over Carrefour die in verschillende van zijn Brusselse winkels klanten de mogelijkheid geeft om met hun vingerafdruk te betalen. Het gaat om een proefproject, maar wanneer het precies van start gaat en over welke winkels het gaat, is nog niet bekend.
Lees meer ››

Belgische chef-koks ontwikkelen recepten voor Delhaize

Nieuws

Delhaize begon in 1999 samen te werken met bekende chefs en breidt nu haar bestaande assortiment uit met nieuwe gerechten. Peter Goossens, Lionel Rigolet, Sergio Herman, Wout Bru en Bart Desmidt ontwikkelden recepten voor de nieuwe verse bereide gerechten, vanaf december te vinden in de Delhaizewinkels.
Lees meer ››

Welke impact zal prijzenslag hebben op kwaliteit?

Nieuws

In Het Laatste Nieuws staat een artikel over hoe de Belgische supermarkten reageren op de komst van Jumbo. Volgens Test Aankoop zouden een aantal prijzen die Jumbo hanteert goedkoper zijn dan de prijzen die ze zelf, net over de grens in Nederland, toepast. Er wordt niet verwacht dat de prijzen blijvend laag worden gehouden bij de bewuste referenties.
Lees meer ››

De hele dag door ... eten

Nieuws

Buurtsuper.be was vorige week op inspiratiereis in New York. Wat daar opviel is dat New Yorkers, jong en oud, de hele dag door eten of ‘snacken’. Te voet, op de bus of in de metro. Alles gebeurt gewoon ‘on the road’. Het aanbod is hier dan ook volledig op afgestemd. Komt die trend ook naar ons land? Deze week opent alleszins de eerste KFC in ons land.
Lees meer ››

De Nieuwe Blauwe Zak

Nieuws

Een miljoen Vlamingen stapten reeds over op de Nieuwe Blauwe Zak, die vanaf 2021 gemeengoed zal zijn in heel Vlaanderen. We vroegen aan Fost Plus, verantwoordelijk voor de inzameling en recyclage van onze huishoudelijke verpakkingen, naar het hoe en waarom van deze nieuwe en uitgebreide zak.
Lees meer ››

Carrefour vermindert plastic

Nieuws

Ter gelegenheid van de Europese week van afvalvermindering (16 tot 24 november), maakt Carrefour de balans op van haar strijd tegen plastic. Dankzij een reeks acties die gedurende het hele jaar 2019 zijn uitgevoerd, kon Carrefour het gebruik van plastic met 105,8 ton verminderen.
Lees meer ››

Gezamenlijke strijd tegen peukjes en blikjes

Nieuws

Buurtsuper.be organiseert, samen met www.mooimakers.be, al sinds vorig jaar zwerfvuilacties. Buurtsupers schenken een aankoopbon aan lokale verenigingen die in de nabije omgeving van de supermarkt een opruimactie doen. In De Standaard stond een interview met een toezichthouder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).
Lees meer ››

Super Teams 2019 (Lambrechts)

Nieuws

Ze zijn bekend! De winnaars van onze 'Super Team 2019' verkiezing. We geven u graag de Top 3 per enseigne. Dit zijn de teams uit de Lambrechts groep die met de meeste stemmen gingen lopen ...
Lees meer ››