Nieuws

Minister De Block lanceert Nutri-Score

Nieuws

Minister van Volksgezondheid, Maggie De Block maakt het gebruik van de Nutri-Score op verpakkingen van voedingsmiddelen mogelijk. De Nutri-Score is een kleurencode die de consument helpt om een meer evenwichtige keuze te maken.
Lees meer ››

SABAM en Billijke Vergoeding geïntegreerd

Nieuws

De Ministerraad heeft vorige vrijdag, op voorstel van minister van Economie Peeters, de creatie van één uniek platform goedgekeurd via dewelke de vergoeding voor het (af)spelen van muziek in het openbaar zal worden geïnd. UNIZO en Buurtsuper.be pleiten al sinds 2003 voor deze geïntegreerde inning.
Lees meer ››

Flexi-job: flexibel en voordelig aanwerven

Nieuws

Een flexi-job is een nieuwe tewerkstellingsvorm waarbij een werknemer een bijkomende job kan uitoefenen tegen gunstige voorwaarden voor zowel werkgever als werknemer. Lees hier nog eens de voordelen, voorwaarden en hoe je concreet hoe een flexi-jobwerknemer in dienst kan nemen.
Lees meer ››

Margo, flexi-jobber in de supermarkt

Nieuws

Drie jaar geleden werd de flexi-job in het leven geroepen: een bijbaan die de mogelijkheid biedt om – zonder extra te worden belast – bij te verdienen in de horeca en detailhandel. Op de website van Flair verscheen een interview met Flair-lezeres Margo die gretig gebruik maakt van dit systeem.
Lees meer ››

Q&A: Je contract bij een energieleverancier herroepen?

Nieuws

Er zijn verschillende energieleveranciers en ‘brokers’ op pad die onze buurtsupermarkten ontwerpcontracten voorleggen met - op het eerste zicht - interessante tarieven. Een vergelijking maken tussen al die voorstellen is niet altijd evident. Maar kan je, eens zo’n contract is getekend, die overeenkomst nog herroepen zoals particulieren dat kunnen?
Lees meer ››

Nieuwe Super magazine online

Nieuws

Super magazine, hét vakblad voor de foodretail, is een magazine voor en over zelfstandige buurtsuper- en supermarktuitbaters. Het laatste nummer is momenteel nog in druk maar kan je al lezen via onze online module.
Lees meer ››

Interview met schrijver van hét marketingboek van 2018

Nieuws

Super magazine sprak met Rachid Lamrabat. Hij helpt bedrijven om hun marketing af te stemmen op de nieuwe consument. Zijn boek ‘Etnomarketing’ werd verkozen tot BAM Marketing Book of the Year 2018. Hij is spreker op ons marketingcongres in april. Lees hier, bij wijze van voorproefje, alvast het interview...
Lees meer ››

Lokaal zero waste varkensvlees bij Bio-Planet

Nieuws Productnieuws

Bio-Planet biedt sinds kort varkensvlees aan uit een zero waste kweekproces. Het gaat om varkensvlees dat lokaal gekweekt wordt. De dieren krijgen voeder van de biologische akkers van de boer, aangevuld met bio-reststromen van leveranciers van Bio-Planet. De mest gebruikt de boer voor de groenteteelt op zijn velden.
Lees meer ››

Keurt ABVV loonakkoord af?

Nieuws

Eind vorige maand werd een ontwerp loonakkoord gesloten tussen de vakbonden en werkgeversorganisaties, waaronder UNIZO. ACV en ACLVB keuren het akkoord wellicht goed, evenals de bediendenbond BBTK/SETCA, maar door verzet van de Franstalige vleugel van ABVV zal de socialistische vakbond naar alle waarschijnlijkheid niet volgen.
Lees meer ››

Overnemer gezocht!

Nieuws

Overnamemarkt meldt ons dat er momenteel een zeer goed draaiende voedingszaak in regio Antwerpen is over te nemen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via het contactformulier op de website van overnamemarkt.
Lees meer ››