Nieuws

Buurtsuper.be in ‘De Standaard’ over de nieuwe buurtsupermarkten

Nieuws

In de Standaard verscheen afgelopen weekend een artikel over de nieuwe buurtsupermarkten. De journalist constateert dat in sneltreinvaart de grote supermarktketens de straathoeken met kleinere winkels bezetten die lijken op de verdwenen kruidenier. Deze week stelde Delhaize nog een update van de slager-traiteur-kruidenier voor in Nijvel.
Lees meer ››

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››

Vlaming te weinig chauvinistisch op gebied van eten en drinken

Nieuws

Lokaal kopen is in tegenwoordig, maar klopt dit wel ? De Vlaamse consument is lang niet zo chauvinistisch als hij beweert te zijn. Hij let weinig op de herkomst van producten. De Vlaming is wel te vinden voor Vlaamse kost en koestert zijn klassiekers. Maar een echte verdediger van de eigen keuken is hij meestal niet.
Lees meer ››

World Cleanup Day 15 september: Renewi steunt opruimacties

Nieuws

Zaterdag 15 september is het World Cleanup Day. Iedereen ter wereld begaan met propere steden en gemeenten zet zijn beste beentje voor om die dag zwerfvuil te rapen. Afvalwerkingsbedrijf Renewi ondersteunt samen met ons de opruimacties die we drie zaterdagen met buurtsupers en verenigingen organiseren.
Lees meer ››

Buurtsuper.be over invoering neutrale sigarettenpakjes

Nieuws

Buurtsuper.be wil geen discussie voeren over de zin en onzin van neutrale pakjes en de impact ervan op de volksgezondheid. De zelfstandige supermarkten en superettes vragen wél aan de Minister van Volksgezondheid Maggie De Block om, in de verdere uitvoering van de nieuwe wetgeving, rekening te houden met twee aspecten.
Lees meer ››

Samen bouwen aan een superbuurt van start

Nieuws

Deze week is de imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ van start gegaan. Met minimum 2,7 miljoen e-mails naar consumenten, 11 miljoen bannerviews op populaire websites en 1,5 miljoen Facebook Adviews zullen we 100.000 unieke potentiële klanten naar onze campagnewebsite leiden, en van daaruit naar de deelnemende buurtsupers.
Lees meer ››