Nieuws

OVAM wil afvalstroom voedselresten in kaart brengen

Nieuws

Deze maand ontvangen veel bedrijven, waaronder ook een steekproef van buurtsupers, een uitnodigingsbrief voor het invullen van het Integraal Milieujaarverslag (IMJV). Het invullen van het IMJV is verplicht. We doen dan ook graag een warme oproep om deze zo volledig mogelijk in te vullen!
Lees meer ››

70-tal handelszaken behaalt de Smiley

Nieuws FAW Smiley

Het voorbije jaar heeft een zeventigtal zelfstandige buurtsupers, dankzij de begeleiding en ondersteuning van onze voedseladviseurs, de validatie van hun HACCP-autocontrolesysteem (opnieuw) in de wacht gesleept. Zij zijn de trotse eigenaar van een ‘Smiley’ en krijgen de FAVV-autocontrole beoordeling ‘Uitstekend’. Een toegevoegde waarde waar de gevalideerde winkels terecht fier op mogen zijn.
Lees meer ››

Buurtsuper.be: flitsoverschrijvingen moeten er dringend komen!

Nieuws

Bij een klassieke overschrijving kan het een tot meerdere dagen duren voor een betaling wordt verwerkt. Bij een flitsbetaling staat het geld binnen enkele seconden op de rekening van de begunstigde, of die nu klant is bij dezelfde bank of niet. Het systeem werkt bovendien continu, dus ook tijdens weekends en op feestdagen. Maar de invoering van de instantoverschrijvingen laat op zich wachten.
Lees meer ››

Reeds 6.553 flexijobbers actief in de handel

Nieuws

Vorig jaar hebben 49.907 Belgen bijgeklust in een flexi-job. Deze jobs zijn goed voor een bijverdienste van gemiddeld 218 euro extra per maand. Flexi-jobbers vind je lang niet meer alleen in de horeca, ook in de detailhandel komen er steeds meer flexi-jobs bij.
Lees meer ››

ELVEA vermeldt naast nutri-score ook 100% natuurlijkheid

Productnieuws

ELVEA, hét Italiaanse tomatenmerk uit Angri (Salerno), is trots op zijn pure, natuurlijke tomatenproducten. En dat mag geweten zijn. Zo bevat elke ELVEA verpakking vanaf 1 januari 2019 meer informatie, op 100% transparante wijze. Naast de nutri-score zal een zogehete FreeFrom.IDcard de natuurlijke oorsprong van de ingrediënten weergeven.
Lees meer ››

Foodservice vs foodretail

Nieuws

Wereldwijd, in het bijzonder in de Verenigde Staten en Europa, zien we steeds meer foodretailers opschuiven richting het spectrum van foodservice. Ze komen met inpandige restaurants, fullservice koffiebars en kant-en-klare to-go-opties in nieuwe winkelformules. In de VS staan inmiddels een aantal fastcasual en zelfs standalone restaurants op die juist de kant van foodretail op bewegen.
Lees meer ››

Carrefour opent een buurtwinkel in Burcht

Nieuws Winkelopeningen

Carrefour opent een nieuwe Carrefour Express-winkel in Burcht. Een nieuwe buurtwinkel die inspeelt op de lokale dagelijkse behoeften. De winkel is gelegen op de Pastoor Coplaan 270, in een residentiële omgeving, even buiten het centrum. Carrefour gaat met deze winkel verder met de expansie van haar buurtwinkels.
Lees meer ››