Nieuws

Lonen maart PC201 en 202.01 +2% index

Nieuws CAO's

Ten gevolge van de overschrijding van de spilindex worden de loonbarema’s met 2% verhoogd in de Paritaire Comité’s van de Zelfstandige Kleinhandel (201) en de Middelgrote Levensmiddelenbedrijven (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers; subcomité 202.01). De nieuwe referte index is nu 104,06 - 106,14 - 108,26. Voor de aangepaste barema’s: klik door!
Lees meer ››

Belgen meer bezig met duurzaamheid

Nieuws

In RetailNews.nl verscheen een interessant artikel over ons snel veranderende winkellandschap en de jaarlijkse Global Consumer Insights Survey van PwC, waarbij 21.000 consumenten zijn ondervraagd. Het rapport biedt talloze inzichten over onder meer de consument anno 2019.
Lees meer ››

Namaak kost jaarlijks 2 miljard euro en 8000 jobs

Nieuws

7 op 100 artikelen die worden ingevoerd in de EU zijn nep. Dit kost de Europese economie 121 miljard. Toppers in de namaakindustrie zijn tabak en mode artikelen. De nagemaakte goederen lijken almaar beter op het origineel. De containerladingen vol 'fake' artikelen hebben plaats moeten ruimen voor een tsunami aan pakketjes die aan huis worden geleverd.
Lees meer ››

Een 'biepje' als je je favoriete choco passeert

Nieuws

Tegen eind dit jaar moeten alle winkels van Colruyt uitgerust zijn met e-etiketten. Etiketten die op afstand aan te passen zijn, een besparing van 90 ton papier, maar evengoed een digitale vooruitgang. “Het is een miljoeneninves­tering, maar één die zeker nodig is”, zegt Christophe Dehandschutter, directeur Verkoop van Colruyt.
Lees meer ››

Eten en brandstof maken leven 2,3% duurder

Nieuws

Het leven in België blijft duurder dan in onze buurlanden. Door de sterke stijging van de prijzen voor brandstof en sommige voedingsproducten, zoals zuivel en frisdranken, is de inflatie vorig jaar met 2,3% gestegen. In de buurlanden stegen de prijzen gemiddeld met 1,9%.
Lees meer ››

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››

We kopen alles online, behalve ons eten

Nieuws

10,67 miljoen euro hebben we vorig jaar uitgegeven op het internet. Een recordbedrag, vooral gespendeerd aan nieuwe kleren, media en speelgoed. Voor onze boodschappen geven we opvallend weinig online uit. Daar houdt de Belg vast aan de lokale supermarkt en de bakker.
Lees meer ››

Geen btw op schenking van non-food

De Kamer heeft deze week een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor er geen btw meer verschuldigd is op het schenken van onverkochte stocks van non-food producten aan liefdadigheidsinstellingen.
Lees meer ››

Een stukje varken voor alle vorken

Nieuws

Op varkensvlees van bij ons mogen we trots zijn. Van snuit tot staart, van klassiek tot verfijnd, op de BBQ of als tapas: er is voor elk wat wils! Bij Spar Denderleeuw weten ze dit ook. De klanten werden er op 9 maart getrakteerd op een lekker stukje varkensvlees.
Lees meer ››

'Digitaks' definitief begraven

Nieuws

Er komt geen Europese belasting die ervoor moet zorgen dat internetgiganten als Google en Facebook een rechtmatige bijdrage aan de schatkist leveren. Het plan voor zo'n 'digitaks' is deze week tijdens de maandelijkse vergadering van de Europese ministers van Financiën in Brussel definitief begraven.
Lees meer ››

Buurtsuper.be bezoekt Europees Economisch Sociaal Comité

Nieuws

Afgelopen dinsdag, 12 maart 2019, was Buurtsuper.be op bezoek bij het Europees Economisch Sociaal Comité. Dit is het officieel adviesorgaan dat de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad moeten raadplegen alvorens ze bedrijfseconomische en sociale beleidsmaatregelen te kunnen nemen.
Lees meer ››

Zo bezorgen de drones van Aha in de achtertuin

Nieuws

Aha heeft voor het eerst pakketjes via een drone in de achtertuin van klanten laten landen. Wie van deze optie van het IJslands platform gebruik wil maken, moet over een ‘goedgekeurde tuin’ beschikken, vertelt oprichter en ceo Maron Kristófersson in het maartnummer van RetailTrends.
Lees meer ››