Nieuws

De moed om ietsje duurder te zijn

Nieuws

Het aantal specialiteitenwinkels in de food is met 23,6% gedaald tegenover 2008. In Vlaanderen is de daling nog drastischer. "Onze Bourgondische eetcultuur dreigt hierdoor te verdwijnen", zegt Buurtsuper.be. We zien echter ook heel wat opportuniteiten voor nieuwe ‘vers-markten’, die de consument inspireren met lekker eten en drinken mét een verhaal.
Lees meer ››

"De winkelstraat loopt leeg"

Nieuws

In tien jaar tijd is het aantal voedingsspeciaalzaken in ons land gedaald met bijna een kwart. En in Vlaanderen is de kaakslag nóg groter: in diezelfde periode sloot een op de drie winkels de deuren. “Wie wil overleven, moet uit de ratrace naar de laagste prijs stappen”, zegt Luc Ardies in het Nieuwsblad van afgelopen weekend.
Lees meer ››

Fairtrade in de lift

Nieuws

De verkoop van Fairtrade-producten is in 2018 met 24% toegenomen. De toenemende populariteit wordt onder meer toegeschreven aan het feit dat ook grotere bedrijven en supermarkten mee op de kar springen.
Lees meer ››

Zwerfvuilactie op 'World Clean-up day'

Nieuws

In het kader van de campagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’ organiseert Buurtsuper.be, samen met Mooimakers, Coca Cola en Alken Maes, op verschillende zaterdagen in september en oktober lokale opruimacties. Op zaterdag 21 september, dus op ‘World Cleanup Day’, was Carrefour Express Battel aan de beurt.
Lees meer ››

De Kip van Weleer

Nieuws Productnieuws

De Kip van Weleer van Carrefour is 100% gegarandeerd Belgisch: geboren, opgegroeid en getransformeerd in België. Alle partners in de sector bevinden zich in België binnen een straal van maximaal 150 km: de broedplaats van de kuikens, de molen die het voedsel produceert en de kwekers geselecteerd door Carrefour.
Lees meer ››

Carrefour lanceert Strip Award

Nieuws

Op basis van de voorkeuren van de klanten werd een selectie gemaakt. Daaruit kiezen zij de titel die de ‘Strip Award’ zal winnen. Deze titel krijgt een prominente plek in de winkels met de boodschap ‘door onze klanten verkozen als beste strip voor 2019′.
Lees meer ››

Super Teams 2019: de tussenstand

Nieuws

Er werd al heel wat gestemd op de favoriete buurtsupers en Super Teams via de store locator op www.superbuurt.be. De verkiezing is zeker nog niet afgelopen, maar hier is alvast een eerste tussenstand …
Lees meer ››