Nieuws

Reprobel vergoeding fotokopieën gewijzigd: wacht met betaling!

Nieuws

De Belgische wetgever is, omwille van een Europese veroordeling, genoodzaakt geweest om de ‘reprografieregeling’ grondig te wijzigen. De reprografieregeling is een wettelijke regeling die bepaalt onder welke voorwaarden professionele gebruikers (zoals supermarkten) fotokopieën van auteursrechtelijk beschermde werken mogen maken. Ze bepaalt welke vergoeding auteurs en uitgevers daarvoor moeten ontvangen.
Lees meer ››

Buurtsuper.be ‘Complimentenanalyse’ op basis van 3.000 consumenten

Nieuws

Buurtsuper.be organiseerde in september de imagocampagne ‘Samen bouwen aan een superbuurt’. Op de campagnewebsite www.superbuurt.be konden bezoekers hun favoriete buurtsuper ‘liken’ en een reactie achterlaten om hun appreciatie te laten blijken. Het marketingbureau ‘Marketing Development’ heeft alle 3.000 commentaarstukjes geanalyseerd en geclusterd. Op die manier is er een ‘complimentenanalyse’ ontstaan.
Lees meer ››

Laatste Nieuws, 13 december 2018

Nieuws

Op 13 december verscheen een artikel in het Laatste Nieuws over de grootste troef van buurtwinkels. Het artikel verscheen naar aanleiding van een analyse die Buurtsuper.be liet uitvoeren op 3.000 complimenten.
Lees meer ››

Nieuwe prijzenslag in voorjaar 2019?

Nieuws

Colruyt Groep lichtte dinsdag haar eerste semester van 2018 toe. De omzet kwam 3% hoger uit op 4,6 miljard euro. Alle formules (Colruyt, Okay, Bio-Planet, Spar) hebben een omzetgroei kunnen realiseren en het marktaandeel is volgens de groep gestegen tot 32,4%.
Lees meer ››

Carrefour stopt met Easy-formule

Nieuws

Supermarktketen Carrefour zet in België zijn buurtwinkelformule 'Easy' stop. De ondernemers maken de overstap naar het uithangbord 'Carrefour Express', maar de winkels behouden wel hun specifieke DNA en oranje kleur.
Lees meer ››

Spar Oostende vernieuwd en ingericht volgens nieuwste Spar-concept

Nieuws Winkelopeningen

Op donderdag 6 december heropent de Spar-winkel in de Langestraat in Oostende. De winkel werd helemaal vernieuwd en ingericht volgens het nieuwste Spar-concept. Zaakvoerders Eddy Peirsegaele en Katty Verwee runnen deze zaak, samen met dochter Sophie: "De vernieuwde winkel wordt meteen een stuk groter: van 650 m² naar 900 m². Zo kunnen we onze klanten nog meer keuze en comfort aanbieden."
Lees meer ››