Nieuws

25% minder zout in Carrefour-brood

Nieuws Productnieuws

Via 'Act For Food' wil Carrefour zijn klanten en medewerkers overtuigen om een gezondere levensstijl te hanteren. Eén van de concrete acties binnen dit programma is de vermindering van zout in de Carrefour producten. Omdat brood dé voornaamste bron van zout in onze voeding is, wordt het zoutgehalte met 25% verminderd.
Lees meer ››

Verplicht elektronische betalingen aanvaarden?

Nieuws

"Een wettelijke verplichting voor handelaars om elektronische betalingen te aanvaarden, is voor ons bespreekbaar, mits grondig overleg met alle stakeholders." Dat zei Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO in een reactie op het wetsvoorstel van kamerlid Leen Dierick (CD&V) daarover.
Lees meer ››

1+2 gratis-actie Albert Heijn mag niet

Nieuws

Albert Heijn pakte begin vorige maand uit met een ‘1+2 gratis’ actie. Omdat in België de verkoop met verlies wettelijk verboden is, vroeg Buurtsuper.be de Economische Inspectie om een onderzoek. Deze heeft nu geoordeeld dat de Nederlandse keten dat verbod effectief heeft geschonden.
Lees meer ››

FAVV controles in Zottegem

Nieuws

Van 1 tot en met 7 april 2019 zal het FAVV een aangekondigde controleactie uitvoeren in de regio Zottegem. Bedrijven die voeding aan de consument verkopen, waaronder buurtsupers, mogen een bezoek verwachten.
Lees meer ››

Flitsbetalingen nu toch van start

Nieuws

Vanaf vandaag kunt u bij de meeste Belgische banken instant- of flitsoverschrijvingen doen, waardoor uw betaling meteen op de rekening van de begunstigde staat. Eigenlijk hadden de flitsbetalingen vorig najaar al van start moeten gaan, maar dat bleek om technische redenen niet haalbaar. De bankenfederatie Febelfin had toen een lancering ‘in het voorjaar’ van 2019 beloofd, en dat is nu ook het geval.
Lees meer ››

Nieuw: Desperados Sangré

Nieuws Productnieuws

Met zonnigere dagen in het vizier, vindt Desperados de regels van de biercategorie opnieuw uit met een nieuwe smaak: Desperados Sangré. Een uniek recept dat je de wereld van de sangria op een verrassende manier doet herontdekken. In een heldere rode kleur, met smaken van rode druiven en kruiden onthult Desperados Sangré fruitige en pittige smaken voor een nieuw, verfrissend moment.
Lees meer ››

Becel Pure

Nieuws Productnieuws

Goed nieuws voor wie op een gezonde manier wil genieten van een boterham of een stukje stokbrood. Becel lanceert een nieuwe 100% plantaardige margarine die heerlijk puur van smaak is, vrij van palmolie, bijdraagt tot een goede gezondheid en beter is voor het milieu.
Lees meer ››

"Buurtsuper zoekt boer"

Nieuws

Gisteren vond in Loenhout de eerste 'korte keten' meeting plaats tussen lokale producenten en buurtsupers. Bedoeling is dat deze ontmoeting leidt tot meer verkoop van lokale authentieke producten in de buurtsuper.
Lees meer ››

100 Vlaamse Jumbo winkels?

Nieuws

In november zal de eerste Vlaamse vestiging van de Nederlandse supermarktketen Jumbo zijn deuren openen in het Limburgse Pelt. Verwacht wordt dat vooral Colruyt de concurrentie van deze nieuwe discounter zal voelen.
Lees meer ››

Lion D'Or voor Euro Gijbels

Nieuws

De groente- en fruitgroothandel Euro Gijbels uit Geel heeft begin deze week de Lion D'Or van beste toeleverancier in de retailsector gekregen. Het echte familiebedrijf blijft zijn activiteiten innoveren en uitbreiden, nu met een nieuw versplatform.
Lees meer ››

Delhaize plant verhuis naar Zellik

Nieuws

Delhaize gaat haar ondersteunende diensten in Sint-Jans-Molenbeek verhuizen naar de gebouwen van de Belgische mediagroep De Persgroep in Kobbegem (Asse). De nieuwe locatie ligt net naast de bestaande logistieke site van Delhaize in Zellik (Asse). Zo centraliseert Delhaize al haar ondersteunende diensten op één locatie. De verhuizing is gepland voor de eerste helft van 2020.
Lees meer ››

Loonmarge maximum 1,1%

Nieuws

Volgens eerdere berekeningen van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) bedroeg de maximale marge voor loonopslag voor dit en volgend jaar 0,8 procent. Maar omdat het Planbureau de inflatieprognoses heeft verlaagd, komt er meer ruimte voor extra loon.
Lees meer ››

Inspiratietour 'Change in Iceland & Hip in New York'

Nieuws

Een vreemde combinatie, IJsland en New York? Vergis je niet, dit wordt een onvergetelijke reis! Gletsjers, vulkanen en thermale baden, afgewisseld met de bruisende metropool New York. Stap even uit je dagelijkse beslommeringen en laat je van 16 tot en met 22 november inspireren door deze unieke locaties.
Lees meer ››