Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in België

Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in ons land. In 2018 verkocht de Franse warenhuisketen hier nog voor 4,274 miljard euro aan producten, in 2019 was dat al gedaald tot 4,125 miljard euro of met 1,7%. Toch zegt het concern tekenen van beterschap te zien.
Lees meer ››

Oasis Aquafruit Multivruchten

Nieuws Productnieuws

De Oasis Aquafruit-familie breidt uit. Na de lancering van Oasis Aquafruit Appel-Aardbei is er nu ook Oasis Aquafruit Multivruchten, een nieuw fruitwater met 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De nieuwkomer bevat enkel bronwater en fruit en geen toegevoegde suikers, zoetstoffen of bewaarmiddelen.
Lees meer ››

Weldra alle reclame voor tabak verboden?

Nieuws

In de Kamer liggen wetsvoorstellen voor die een algemeen verbod op alle reclame voor tabak invoeren. Zo goed als alle partijen zijn het ermee eens. In supermarkten, in het straatbeeld of in kranten en magazines mag het al een tijdje niet meer, maar in tabaks- en dagbladwinkels kon het wel nog.
Lees meer ››

100 % biologisch appelsap

Nieuws Productnieuws

Pur Natur bracht heeft vier soorten bio appelsap op de markt gebracht: puur appelsap, appel- en bosbessensap, appel- en kersensap én appel- en rabarbersap. Dit allemaal 100 % biologisch en op basis van Jonagold-appelen uit de Haspengouwse natuur.
Lees meer ››

Carrefour wil dit jaar 30 nieuwe winkels openen

Nieuws

Carrefour Topman Geoffroy Gersdorff kondigde recent aan dat de groep dit jaar nog dertig nieuwe winkels wil openen. Dit was zo gepland in het transformatieplan waarbij Carrefour de sluiting van vijf hypermarkten wil compenseren. Per locatie zal worden beslist of het een Market, een Express of een City wordt.
Lees meer ››

Bijna 5.000 premies voor hinder door wegenwerken

Nieuws

In Het Laatste Nieuws stond dat er vorig jaar voor 4.787 hinderpremies, goed voor ruim 9,5 miljoen euro, zijn uitgekeerd aan winkels die hinder ondervonden van wegenwerken. UNIZO en Buurtsuper.be pleiten ervoor om ook handelaars die net buiten de werfzone vallen recht te geven op de steunmaatregel.
Lees meer ››

Tevreden met wetsvoorstel omtrent vers geperst fruitsap in winkels

Nieuws

Buurtsuper.be dringt al een tijdje aan op een vereenvoudiging van de ‘kafkaiaanse’ administratieve formaliteiten die gepaard gaan met de exploitatie van sinaasappelsapautomaten. Deze middag wordt hieromtrent een wetsvoorstel van Open Vld-Kamerleden Christian Leysen en Marianne Verhaert in de Kamercommissie Financiën besproken.
Lees meer ››