Nieuws

7de Carrefour Express in ziekenhuis

Nieuws Winkelopeningen

Op zaterdag 28 maart opende de Carrefour Express MontLégia haar deuren in Kliniek CHC MontLégia in Luik. De opening werd vervroegd vanwege het coronavirus en de winkel is aanvankelijk alleen voor het ziekenhuispersoneel toegankelijk. Het is de zevende Express die in een ziekenhuis gevestigd is.
Lees meer ››

De mondmasker story continues

Nieuws

De Standaard van vandaag gaat verder in op de hetze rond de mondmaskers. Op 4 mei wordt mond- en neusbedekking voor iedereen verplicht op het openbaar vervoer. Maar de belofte van Premier Wilmès om 'elke burger gratis minstens één standaard stoffen mondmasker' te geven, zal ze voorlopig nog niet kunnen inlossen.
Lees meer ››

Verkoop bioproducten piekt tijdens coronacrisis

Nieuws Productnieuws

"Door de coronacrisis hebben mensen weer oog én respect gekregen voor de natuur én hun eigen lichaam”, aldus psychologe en health coach Gudrun Hespel. “En daardoor ook voor biologische producten.” Hygiena, Belgische groothandel van bioproducten, bevestigt: “Onze omzet is in maart gestegen met 63%, met uitschieters van de biologische vloeibare handzeep (+526%) en het biologisch meel (+329%)”.
Lees meer ››

Over mond en andere maskers

Nieuws

Hoe komen we straks uit de lockdown? Snel terug open, voetje per voetje of alles toch nog even uitstellen? Lees hier de visie van Luc Ardies, directeur van Buurtsuper.be, over winkelen na corona en de ratrace om de properste te zijn.
Lees meer ››

Wat met FAVV controles?

Nieuws

Het FAVV is controles blijven uitvoeren maar paste zijn controleplan wél aan om te kunnen focussen op essentiële zaken. Sinds 27 april heeft het agentschap geleidelijk aan al zijn controles hervat.
Lees meer ››

Denk aan eenmalige premie

Nieuws

De sociale partners van het Paritair Comité 201 en 202.01 zijn in 2016 overeengekomen dat personeel recht heeft op een jaarlijkse premie van €188 (exclusief sociale werkgeversbijdrage). Deze jaarpremie wordt uitbetaald samen met het maandloon van april.
Lees meer ››

Back to basics in de keuken in coronatijd

Nieuws

De coronacrisis heeft een impact op wat we eten. Dat is niet meer dan logisch gezien we met z’n allen veel meer thuis zijn. Onderzoek van VLAM toont aan dat we veel meer voor 'lokaal' kiezen. Het kookplatform Lekkervanbijons.be zag bovendien haar bezoekers met 40% stijgen.
Lees meer ››

Cru blijft verlies maken

Nieuws

In De Tijd staat vandaag te lezen dat Colruyt 10 miljoen euro extra in Cru investeert. Met de kapitaalverhoging dempt de supermarktgroep 8 miljoen verlies op een omzet van 15,5 miljoen euro per jaar.
Lees meer ››

Super magazine

Nieuws

We beleven momenteel onzekere en vreemde tijden … Een kleine zekerheid is niettemin ons Super magazine, dat er heel binnenkort weer aankomt!
Lees meer ››

Update corona steunmaatregelen

Nieuws

Buurtsupers en voedingsspeciaalzaken behoren tot de 'essentiële sectoren' en blijven dus open. Toch voorzag de overheid ook voor hen een aantal steunmaatregelen. Check hier een nieuw en up-to-date overzicht van alle maatregelen, zowel voor supermarkten, als voor voedingsspeciaalzaken.
Lees meer ››

Extra Mooimakers campagne

Nieuws

Mooimakers lanceert een extra campagne om op te roepen om de schaarse tijd die we buiten spenderen, voor iedereen aangenaam te houden en je afval niet achter te laten. Mooimakers gaat ook gericht communiceren daar waar het probleem groot is, bijvoorbeeld op supermarktparkings.
Lees meer ››