Nieuws

CO²-neutrale banaan bij Delhaize

Nieuws Productnieuws

In het kader van haar missie om tegen eind 2021 CO²-neutraal te worden, biedt Delhaize vanaf vandaag Be-climate bananen aan die 100% CO²-neutraal zijn. Dankzij reducerende en compenserende maatregelen wordt de CO²-impact van de bananen 100% gecompenseerd wordt.
Lees meer ››

Collect&Go en OKay testen service in deeleconomie

Nieuws

Collect&Go Connect is een platform dat mensen verbindt en het hen makkelijk maakt om voor elkaar boodschappen te doen. Deze nieuwe service gaat vandaag van start en wordt zes maanden lang getest in zeven winkels van OKay en OKay Compact in Gent en West-Vlaanderen.
Lees meer ››

Week van het Konijn

Nieuws

In overleg met de slachthuizen Lonki en Van Assche én met de steun van alle schakels van de konijnensector, organiseert VLAM van woensdag 29 januari t.e.m. woensdag 05 februari 2020 de vierde editie van de 'Week van het Konijn.
Lees meer ››

4 thema-avonden voor speciaalzaken

Nieuws

Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ wil Buurtsuper.be speciaalzaken verenigen en ondersteunen. Er worden vier thema-avonden georganiseerd en een inspiratietour. Check hier de data en thema's.
Lees meer ››

Le Herve du Vieux Moulin: kaas met een verhaal

Nieuws

In juni verwierf Le Herve du Vieux Moulin de titel ‘Mooiste Kaastoog 2019’, uitgereikt door VLAM. Hiermee worden handelaars bekroond die verse, lokale producten in de kijker zetten. De liefde voor streekkazen is voor zaakvoerder Elodie Hanssen meer dan een passie, ze is er mee grootgebracht. Lees hier haar verhaal ...
Lees meer ››

Oproep: getuigenis ivm vergunningsaanvragen

Nieuws

We stellen vast dat steeds meer vergunningsaanvragen van buurtsupermarkten worden geweigerd, spijts hun intentie om de uitbreiding of her-lokalisatie in de bestaande handelskern te voorzien. Heeft u een gelijkaardige negatieve ervaring (gehad)? Bent u bereid om hierover anoniem te getuigen? Laat het ons weten!
Lees meer ››

Nieuwe Smiley's

Nieuws

Het voorbije jaar hebben weer heel wat zelfstandige buurtsupers, dankzij de begeleiding en ondersteuning van onze voedseladviseurs, de validatie van hun HACCP-autocontrolesysteem in de wacht gesleept.
Lees meer ››

9-tot-5-cultuur of zoeken naar balans?

Nieuws

“Experts vatten werkmentaliteit van jonge generatie samen: ‘Iedereen wil verse pistolets op zondag, maar niemand wil ze maken'”, dat was de titel van een artikel in Het Nieuwsbladen interview met tijdsocioloog Ignace Glorieux. We zochten professor Glorieux op voor een interessant gesprek over de zoektocht naar balans tussen werk en privé.
Lees meer ››

Het jaar van Buurtsuper.be

Nieuws

2019 was eens te meer een bewogen jaar voor de zelfstandige supermarkten of buurtsupers. Wat zullen de uitdagingen zijn van 2020 en de komende 10 jaar? Check hier ook ons Jaaroverzicht!
Lees meer ››