Nieuws

Carrefour opent geautomatiseerde winkel

Nieuws

Carrefour gaat een winkel openen waar de producten niet in de gebruikelijke supermarktschappen liggen, maar in automaten. Bovendien zijn er geen kassa’s in het filiaal van Carrefour Express aanwezig en wordt er geen contact geld geaccepteerd.
Lees meer ››

Vijf streekproducten krijgen erkenningslabel

Nieuws Productnieuws

Vijf nieuwe Vlaamse producenten krijgen het Vlaams verkenningslabel streekproduct.be: Vlaamse streekhoning van BIJ De Honingmaker uit Gistel, Boerenpaté uit Veurne Ambacht van De Beauvoorder uit Veurne, Oost-Vlaamse graanjenever van Stokerij-Eenvoud uit Zelzate, Oost-Vlaamse lekstok van Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas en Trappistenkaas uit Westmalle van Kaasmakerij Abdij der Trappisten Westmalle.
Lees meer ››

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››

Grote Lenteschoonmaak

Nieuws

Ook dit jaar organiseert Mooimakers de Grote Lenteschoonmaak. Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken.
Lees meer ››

Supermarkten pakken plastic aan

Nieuws

De Nederlandse supermarkten hebben afgesproken dat er in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal in de schappen ligt. 95 % van alle verpakkingen moet dan bovendien dan recycleerbaar zijn, zo laat brancheorganisatie CBL weten.
Lees meer ››

Vis van het jaar: wijting

Nieuws Productnieuws

VLAM, Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, heeft samen met de visserijsector de 31ste 'Vis van het Jaar' gekozen. Met deze actie, waarbij elk jaar een andere vis onder de aandacht wordt gebracht, tonen ze dat vis eten veel variatie toelaat. Dit jaar zetten ze wijting in de kijker, een klassieker in de Franse keuken maar weinig bekend in ons land.
Lees meer ››

Valentijn? 10 keer meer vraag naar zeevruchten

Productnieuws

Tijdens de Valentijnsperiode zien ze bij Delhaize elk jaar een aanzienlijke stijging van de verkoop van hun zeevruchten, gebak, bubbels en schuimwijn. De laatste jaren is er nog een andere trend: tortelduifjes vieren hun liefde het liefst rustig thuis met heerlijke gebakjes en een lekkere maaltijd.
Lees meer ››

ShipTo schakelt versnelling hoger

Nieuws

Carrefour lanceerde ShipTo in 2018 en was zo de eerste retailer die het gebruiksgemak van een app combineerde met ShipTo-koeriers die de bestelde boodschappen met een elektrische bakfiets aan huis leveren. Carrefour kondigde een aantal nieuwigheden van deze dienst aan.
Lees meer ››

M&M’s nu al ‘eggcited’ voor Pasen

Productnieuws

De lente is nog maar heel even in 't land, maar bij M&M’s wordt al aan de komst van de Paasklokken gedacht. Yellow & Red hebben dan ook ‘eggciting’ nieuws te melden: binnenkort is er een speciale editie in de Belgische winkelrekken te vinden. De ‘speckled eggs’ krijgen niet alleen specifieke Paaskleurtjes aangemeten, ze onderscheiden zich ook van de reguliere M&M’s door hun matte suikerlaagje en hun unieke recept.
Lees meer ››

Liefde tussen Gruyère AOP en thee

Productnieuws

Al enkele jaren zijn Gruyère AOP en thee onafscheidelijk. Uiteraard wanneer het tea time is, maar ook bij het aperitief of 's avonds laat. En dat mag niet verbazen: Gruyère AOP en thee delen immers dezelfde voorliefde voor authenticiteit, iets wat door Bourgondiërs wereldwijd heel hoog wordt aangeschreven.
Lees meer ››

Verplichte UBO-melding uitgesteld

Nieuws

De deadline voor de verplichte invulling van het zogenaamde UBO-register (register van de uiteindelijke begunstigden) was - zoals eerder meegedeeld - voorzien op 31 maart 2019. Deze datum werd nu door bevoegd minister De Croo uitgesteld naar 30 september 2019.
Lees meer ››

Vernieuwde AD Delhaize in Belgrade

Nieuws Winkelopeningen

Het nieuwe concept van Delhaize staat voor authenticiteit, comfortabel winkelen en verse voeding. In de gloednieuwe AD Delhaize in Belgrade is dit niet anders. Luc Bormans leidde ons rond in de winkel van echtgenote Nathalie Grutman en zoon Henri. Lees het verslag van een leerrijk bezoek onder leiding van een ervaren supermarktman.
Lees meer ››

Politie schiet man neer in Spar-supermarkt van Zemst

Nieuws

De politie heeft vanmorgen een verdachte man in Zemst neergeschoten. Na een geval van familiaal geweld was hij het Spar-warenhuis van Hofstade-Zemst binnengelopen met een mes. Buurtsuper.be wenst de zaakvoerder en medewerkers van de Spar in Zemst veel sterkte bij dit onfortuinlijk incident.
Lees meer ››

Vroegere uitbaters heropenen Alvo

Nieuws Winkelopeningen

De Alvo, langs de Brieversweg in Sint-Kruis, is opnieuw open. Opmerkelijk, want de supermarkt rechttegenover Delhaize stond twee jaar leeg. De vroegere uitbaatster Veronique Ballegeer, die de zaak zeven jaar geleden verkocht, keert terug. “Oude liefde roest niet”, zegt ze.
Lees meer ››

Veel reactie op ‘1+2 gratis’ actie

Nieuws

Buurtsuper.be reageerde deze week verontrust over de ‘1+2 gratis’ promotie actie bij Albert Heijn. Heel wat media pikten onze reactie op. Bekijk hier een overzicht van alle nieuwsartikels die verschenen naar aanleiding van onze actie.
Lees meer ››

Save-the-date: Etnomaketing congres 25/04 in Antwerpen

Nieuws

Donderdag 25 april nodigt Buurtsuper.be je uit voor een boeiend etnomarketing congres in het Felix Pakhuis in Antwerpen. 1 op 5 consumenten heeft een niet-Belgische achtergrond. Deze nieuwe consument wordt nog te vaak over het hoofd gezien of verkeerd benaderd. Nochtans zit in deze groeiende doelgroep consumenten heel wat potentieel.
Lees meer ››