Nieuws

“Gezond eten tussen droom en daad”

Nieuws

Zeven op de tien Belgen wil meer tijd om een verse maaltijd te koken en er achteraf van te genieten. Toch raakt, volgens trendanalist en consumentenpsycholoog Herman Konings, het aloude stramien van drie vaste eetmomenten versnipperd. We zochten hem op voor een verhelderend gesprek over deze – op het eerste gezicht – tegenstrijdige evoluties.
Lees meer ››

Hamstergedrag maakt plaats voor smetvrees

Nieuws

Ben Verschaeren is in Belux verantwoordelijk voor het professionele segment bij Vandemoortele. Food Inspiration sprak met hem over de impact van de coronacrisis op de organisatie, en over de langetermijnimpact van de crisis op de sector.
Lees meer ››

VLAM promoot viswinkels

Nieuws

De VLAM en de vissector richten zich met de site ‘Lekker van bij ons’ tot de consument: Koken met verse ingrediënten is een goede manier om de tijd zinvol door te brengen en gezond te blijven in tijden van corona. Ook vis van bij ons blijft beschikbaar.
Lees meer ››

Hart onder de riem van PMO

Nieuws

Onze PMO collega’s én trainers zorgden voor een bemoedigend gebaar in de vorm van een illustratie, gecreëerd door Karl Mortier, één van de PMO trainers. Deze illustratie steekt een hart onder de riem voor buurtsupers, supermarkten en hun personeel, die vandaag het beste van zichzelf geven.
Lees meer ››

Quality time op en rond de tafel

Nieuws

Lekker eten kan gelukkig nog wel in deze coronatijden. Verse producten van bij ons zijn volop beschikbaar om de lekkerste schotels op tafel te zetten. Inspiratie vind je op lekkervanbijons.be, lokale producten kan je vinden op rechtvanbijdeboer.be en in de klassieke verkooppunten.
Lees meer ››

Prijzen verse groenten en fruit onder druk

Nieuws

Omdat de vraag naar verse groenten en fruit vanuit de horeca en foodservice bijna volledig is weggevallen en de export minder vlot loopt, staat de prijsvorming van een aantal producten onder druk. Daarom doen de Belgische veilingen een oproep om meer lokale groenten en fruit te kopen.
Lees meer ››

Leestip: de vakantieroman van Carlos Struyvelt

Nieuws

Carlos Struyvelt begint tijdens een vakantie en na een black-out - veroorzaakt door de plotse overgang van hoge stress naar totale rust - een verhaal te typen op zijn gsm. Een jaar later heeft hij het afgewerkt manuscript van een passionele vakantieroman in handen.
Lees meer ››