Nieuws

Buurtsuper.be vraagt onderzoek aan Economische Inspectie

Nieuws

Buurtsuper.be, de UNIZO organisatie van de zelfstandige supermarkten, is zeer verontrust over de ‘1+2 gratis’ promotie actie bij Albert Heijn. De organisatie vraagt aan de Economische Inspectie om een onderzoek in te stellen op basis van het wettelijk verbod op de verkoop met verlies. Buurtsuper.be klaagt eveneens de ratrace aan die momenteel woedt in de voedingssector.
Lees meer ››

AGF-kenniscentrum en website

Nieuws

Jan Prinsen, PMO coach en AGF-expert voor Buurtsuper.be, is de man achter het Belgian Fresh Food Institute. Zijn legendarische passie voor groenten en fruit bracht hem tot het opzetten van een eigen kenniscentrum en website.
Lees meer ››

Zondagsopening enkel indien kosten niet stijgen

Nieuws

Afgelopen weekend werd opnieuw een ballonnetje opgelaten over de verruiming van de winkelopeningstijden. Ditmaal was het NVA die voorstelde om de winkelopeningstijden te verruimen en de verplichte sluitingsdag af te schaffen. Zo zouden ook op zondag de winkels de hele dag open kunnen blijven.
Lees meer ››

Krantenbedeling Bpost onder vuur

Nieuws

Eind 2020 loopt het contract tussen de overheid en Bpost over de bedeling van kranten en tijdschriften af. Volgens ‘De Tijd’ wil minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het debat openen over dat omstreden contract van zo'n 170 miljoen euro per jaar.
Lees meer ››

Begunstigden verplicht te registeren

Nieuws

In het kader van de anti-witwaswetgeving wil de overheid zicht krijgen op de zogenaamde ‘uiteindelijke begunstigden’ van de vennootschappen. Elke vennootschap zal dus moeten doorgeven wie deze begunstigden zijn.
Lees meer ››

Medische hulpmiddelen in supermarkt

Nieuws

Vanaf 7 februari zal de verkoop van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld steriele verbanden en sondes, ook worden toegelaten in supermarkten. België volgt hiermee het voorbeeld van onze buurlanden waar er nooit restricties zijn geweest voor wat betreft de verkoop van medische hulpmiddelen.
Lees meer ››

Mars Belgium spoort ouders aan om meer tijd te maken om samen met hun kinderen te koken

Productnieuws

Met de actie ‘Samen Leren Koken’ wil Mars Belgium via het geliefde merk Uncle Ben’s® ouders aansporen om samen met hun kind(eren) in de keuken aan de slag te gaan. Door samen te koken en te eten, leren kinderen meteen ook ‘in het moment’ te zijn. Bij de actie in de winkel wordt een vrolijk opstapje op kindermaat voorzien, zodat de kids ook echt actief kunnen meehelpen.
Lees meer ››

Duur om werknemers bij te scholen, maar nog duurder om ze te ontslaan

Nieuws

In ‘De Tijd’ van vrijdag is een interessant interview te lezen met Alain Dehaze, CEO van het Zwitserse uitzendbedrijf Adecco. Zijn boodschap op het Wereld Economisch Forum in Davos is dat “het moeilijk en duur is om werknemers bij te scholen, maar dat het nog moeilijker en duurder is om hen telkens te ontslaan en nieuwe medewerkers te zoeken”.
Lees meer ››

Uitnodiging ontmoeting 'Korte keten'

Nieuws

Buurtsuper.be en het ‘Innovatiesteunpunt Korte Keten’ (Boerenbond en Landelijke Gilden) slaan de handen in elkaar. We brengen lokale producenten van hoeveproducten in contact met zelfstandige buurtsupermarkten in de buurt om een mogelijke samenwerking te bespreken.
Lees meer ››

Goedkopere mobiele betalingen op komst

Nieuws

Bancontact, dat in België zo'n 16 miljoen bankkaarten in omloop heeft, lanceert samen met Payconiq een nieuwe betaalapp. Met die app zal je makkelijk en contactloos kunnen betalen in winkels en horecazaken. Door een fusie van vorig jaar behoren Bancontact en Payconiq nu tot hetzelfde bedrijf.
Lees meer ››

Rendabiliteit zelfstandige supermarkten daalt

Nieuws

Zelfstandige supermarkten worden alsmaar belangrijker. Hun rendabiliteit staat echter zwaar onder druk. Dat blijkt uit een rendabiliteitanalyse, uitgevoerd door Buurtsuper.be, op de jaarrekeningen van zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar.
Lees meer ››

‘Ken je Klant Dag': focus op je sterkste troef!

Nieuws

In de VS is het elke 3e donderdag van elk kwartaal de ‘Get To Know Your Customer Day’. Niet alles wat vanuit de Verenigde Staten komt overwaaien is interessant, maar ten tijde van verhoogde concurrentie lijkt het toch geen overbodige luxe om je klant beter te leren kennen.
Lees meer ››

Ook Carrefour krijgt het moeilijk

Nieuws

Na het persbericht van Buurtsuper.be deze week over de tanende winstmarges in de sector, heeft Carrefour gisteren haar groeivertraging in het 4e kwartaal van 2018 toegelicht. Reden volgens de supermarktketen is de 'erg concurrentiële markt'.
Lees meer ››