Nieuws

Witte rook bij Delhaize

Nieuws

Bij Delhaize is het bij de tweede poging toch gelukt: er is een sociaal akkoord bereikt over een compensatie voor het personeel tijdens de coronacrisis, zo meldt het bedrijf.
Lees meer ››

Stakingen in Brusselse en Naamse Delhaize grootwarenhuizen

Nieuws

In enkele supermarkten van Delhaize is een staking uitgebroken. Drie Delhaizes in Brussel en een winkel in Namen houden de deuren dicht. Vakbonden en directie van Delhaize onderhandelen over een compensatie voor het personeel dat de voorbije dagen en weken door de coronacrisis extra inspanningen diende te leveren. Dat overleg loopt evenwel mank.
Lees meer ››

Oproep: Treedt politie te streng op bij controles?

Nieuws

Wij krijgen signalen dat in sommige politiezones strenger wordt opgetreden dan reglementair voorgeschreven. Indien jij dit ook al ervaren hebt, horen we dat graag. Dan kunnen wij deze info op het gepaste niveau aankaarten. Uiteraard zijn ook positieve ervaringen rond bijstand van de politie welkom!
Lees meer ››

Prijzen supermarkten niet gestegen

Nieuws

De stopzetting van de kortingen en promoties in de supermarkten heeft volgens het Belgische statistiekbureau amper een impact op de kost van onze boodschappenmand gehad. Het ontkracht de perceptie dat we de afgelopen weken fors meer betaalden. Ondertussen werd ook beslist dat het verbod op promoties en kortingen in de supermarkten verdwijnt.
Lees meer ››

Deel ons corona filmpje!

Nieuws

Omdat jullie veel vragen krijgen over hygiënerichtlijnen in kader van het coronavirus, hebben we hebben een kort filmpje gemaakt om de richtlijnen nog eens voor iedereen te verduidelijken. Deel en roep mee op voor gezond verstand én respect!
Lees meer ››

Vervanging ziek personeel: een overzicht!

Nieuws

Voor supermarkten was het afgelopen week vooral zaak om de crisissituatie te managen. Door de verhoogde ziekte en afwezigheid van werknemers was dit lang niet evident. Buurtsuper.be en UNIZO hebben op korte termijn volgende steunmaatregelen in de wacht kunnen slepen.
Lees meer ››

Klanten en personeel stellen zich vragen over …

Nieuws

Jouw klanten en personeel stellen zich ongetwijfeld heel wat vragen. We hebben een affiche ter beschikking die je in je winkel kan ophangen om te informeren én sensibiliseren rond de corona richtlijnen. We geven ook wat extra verduidelijking rond het nut van handschoenen, mondmaskers, enz…
Lees meer ››