Nieuws

Vakbeurs Foodspecialiteiten verrast nog meer

Nieuws

De Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten zal dit jaar flink meer verbazing, inspiratie en motivatie bieden. De professionele en eigentijdse internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt gehouden op maandag 1 en dinsdag 2 oktober 2018 in Expo Houten.
Lees meer ››

10 tot 15 procent minder aardappelproductie door droogte

Nieuws

Agristo, de West-Vlaamse producent van voorgebakken en diepvriesfrieten verwacht dat er 10 tot 15 procent minder aardappelen geoogst kunnen worden. Maar dan moet het wel snel regenen. “Als dat niet gebeurt, wordt er 20 tot zelfs 30 procent minder geproduceerd” getuigt het bedrijf in een krantenartikel van De Tijd.
Lees meer ››

Dure sigaretten drijven rokers naar goedkope namaak

Nieuws

Er zijn in ons land vorig jaar 330 miljoen illegale sigaretten gerookt. Veel smokkelwaar uit goedkopere landen, maar vooral de pure namaak boomt. Vaak “Made in Belgium”. “We zien steeds vaker illegale fabriekjes in Vlaanderen opduiken waar namaaksigaretten worden gemaakt”, zegt Filip Buntinx van British American Tobacco in Het Nieuwsblad.
Lees meer ››

Heropleving Belgische economie blijft uit

Nieuws

In De Tijd van vandaag worden de cijfers van de Nationale Bank gepubliceerd rond de economische activiteit in ons land. Die is in het tweede kwartaal met 0,3 procent gegroeid tegenover het eerste kwartaal. Dit terwijl economen een hogere groei hadden verwacht.
Lees meer ››

Tesco stelt Jack’s voor

Nieuws

Tesco, het Briste bedrijf van supermarkten en hypermarkten, bereidt de lancering van een aparte discountketen ‘Jack’s’ voor. Zo’n zestig winkels zouden hun deuren nog voor september openen in het Verenigd Koninkrijk.
Lees meer ››

Oproep innovatieve producten

Nieuws

Lidl geeft ondernemers de mogelijkheid schapruimte te winnen in zijn Nederlandse supermarkten. Albert Heijn ging de Duitse retailer al voor met een dergelijke oproep om innovatieve producten.
Lees meer ››