Nieuws

Belgische e-commerce stijgt met 8%

Nieuws

De Belgische consument gaf, volgens BeCommerce, tijdens het eerste kwartaal van dit jaar bijna 3 miljard euro uit aan online aankopen. Dit is een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Lees meer ››

‘Winkelhiert’ u ook?

Nieuws

Als we het er over eens zijn dat handelszaken belangrijk zijn voor onze welvaart en economie, en we willen dat dat zo blijft, dan zullen we allemaal samen opnieuw meer moeten 'winkelhieren'.
Lees meer ››

6 op 10 koopt bio in supermarkt

Nieuws

Volgens het marktonderzoeksbureau Sirius Insight en een artikel in Gondola koopt 60% van de consumenten zijn bioproducten enkel aan in supermarkten. Ter vergelijking: slechts 8% doet zijn inkopen in biologische verkooppunten, terwijl slechts 5% bij boerderijen langs gaat.
Lees meer ››

Pur Natur bio activ yoghurt

Nieuws Productnieuws

Bio activ yoghurt. Dat is het gloednieuwe product dat Pur Natur op de markt brengt. Bio activ is een echte natuuryoghurt. Eén potje per dag versterkt en stimuleert je darmflora. Bovendien bevordert het een vlottere vertering van lactose, ook melksuiker genaamd.
Lees meer ››

Consument vraagt steeds meer 'convenience'

Nieuws

Comeos, de organisatie van de winkelketens, heeft een interessante studie laten maken over de manier waarop de consument vandaag voedsel koopt. 'Convenience' in voedsel is nu goed voor driekwart van de totale voedingsomzet en stijgt voortdurend.
Lees meer ››

Heffingcampagne FAVV van start

Nieuws

Voor het derde jaar op rij is voorzien dat alle operatoren die een aangifte indienen, vóór het begin van het verzenden van de uitnodigingen voor de papieren aangifte, toegang krijgen tot de aangifteapplicatie Foodweb. Naar het voorbeeld van de FOD Financiën wordt er gewerkt zoals Tax On Web.
Lees meer ››

Bio in de bakkerij

Nieuws Productnieuws

Bio is nog steeds aan een stevige opmars bezig. Ook in de bakkerijafdeling verschijnen er steeds meer bioproducten. Maar hoe verzeker je je klanten van een écht bio-aanbod in je bakkerij? We vroegen het aan bake-offspecialist, Croustico.
Lees meer ››

Cocktails met Hendrick's Gin

Nieuws Productnieuws

Hendrick’s Gin bedacht zeven frisse cocktails met in de hoofdrol zijn beroemde Schotse gin en zijn nieuwste creatie in beperkte editie, de Hendrick’s Midsummer Solstice. De zomer staat helemaal in het teken van Hendrick’s Gin.
Lees meer ››

Spar Lichtaart, van generatiewissel naar kwaliteitslabel

Nieuws

Wanneer broers Guy en Luc Van de Poel voelen dat de structuur van de winkel niet volledig mee evolueert met hun groei, nemen ze PMO-coach Jo vermeylen onder de arm. Hij coacht en ondersteunt hen in een uitdagend veranderingstraject. Of hoe een generatiewissel leidt tot een nieuw kwaliteitsmerk …
Lees meer ››

Nieuwe AH in Kuringen gaat voor vers

Nieuws

Albert Heijn opende begin juni een nieuwe winkel in Kuringen met franchisenemers Kenny de Vries en Desiree Speth. Het assortiment van nieuwe winkel bestaat voor 50% uit verse producten. Albert Heijn geeft met deze winkel de aftrap van zijn nieuwe versconcept.
Lees meer ››