Collect&Go test thuislevering van boodschappen

Nieuws Winkelopeningen

Het gaat om een testproject dat tot het najaar loopt in vijf gemeenten: Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sterrebeek. Eigen medewerkers van Collect&Go leveren de bestellingen met CNG-bestelwagens.

Collect&Go wil met dit testproject de verwachtingen van de klant en de haalbaarheid van de dienstverlening nog beter leren kennen. De test loopt tot najaar 2019 en wordt daarna uitgebreid geëvalueerd. 

Brusselse Rand krijgt de primeur 
De test met thuislevering begint in vijf gemeenten in de oostrand van Brussel: Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sterrebeek. “We kiezen specifiek voor deze regio omdat we hier voldoende interesse van klanten zien en omwille van de nabijheid van ons distributiecentrum in Zaventem. Van daaruit zullen onze eigen medewerkers de boodschappen leveren met CNG-bestelwagens”, zegt Tom Deprater, verantwoordelijke van Collect&Go. “We kiezen er ook bewust voor om de levering zelf in handen te nemen, omdat we ons net als in de afhaalpunten willen onderscheiden met een persoonlijke en klantvriendelijke service.” 

Zo duurzaam mogelijk de baan op 
De medewerkers van Collect&Go gaan met CNG-bestelwagens de baan op. “We hebben altijd gezegd dat áls we met thuislevering zouden beginnen, het duurzamer moest zijn dan bestaande alternatieven. Met onze CNG-bestelwagens stoten we minder CO2 en fijnstof uit dan klassieke benzine- en dieselwagens. Bovendien gaan we onze leverroutes zo slim mogelijk uittekenen en onze voertuigen zo efficiënt mogelijk vullen”, aldus Tom Deprater. 

Vergoeding 
De vergoeding voor thuislevering door Collect&Go bedraagt 9,50 euro. Daarnaast geldt net als in de afhaalpunten een servicekost van 5,50 euro voor het verzamelen van de boodschappen. Deze servicekost kan wegvallen met bepaalde commerciële acties. Aan de prijs van de producten verandert bij thuislevering niets. Colruyt garandeert voor elk product op elk moment de laagste prijs, zowel in de fysieke winkels als via de online-activiteit Collect&Go. 

Zo werkt het 
Klanten die voor middernacht een bestelling doorgeven van minimum 100 euro, krijgen hun boodschappen de dag nadien thuis geleverd. De leveringen gebeuren op weekdagen van 16 tot 21 uur en op zaterdag van 8 tot 12 uur, in tijdsvensters van 2 uur. Net zoals bij de klassieke afhaalpunten, kiezen klanten zelf het tijdsvenster. De betaling gebeurt bij levering via Bancontact of elektronische maaltijdcheques.