Heropening SPAR Kermt

Nieuws Winkelopeningen

Begin maart heropende de SPAR in Kermt. De winkel van Domien Vanhentenrijk en Ann Vaes sloot de deuren een maand voor een grondige verbouwing.

“Het plan was eigenlijk om de winkel in Kermt al vier jaar geleden te verbouwen”, vertelt Domien. “Maar toen kwam de winkel in Spalbeek er bij. En hebben we daar voorrang aan gegeven. Maar nu was het echt tijd om deze winkel aan te pakken. Veel van het materiaal was aan vernieuwing toe en de winkelopstelling was niet ideaal.” Begin 2020, op 2 februari sloten Domien en Ann de deuren voor een drastische verbouwing.

Binnen in de winkel werd alles uitgehaald: vloer, frigo’s, rekken … Er werden ook twee muren gesloopt en een verloren hoek werd weggewerkt. De winkel is daardoor 30 m² groter. De hele inrichting werd samen met SPAR uitgewerkt maar altijd in samenspraak met de zaakvoerders. “We hadden onze eigen ideeën en eigen accenten. En daar is tijdens de remodelingsgesprekken heel goed rekening mee gehouden. Het was een idee van SPAR om de deur te verplaatsen naar het midden van de winkel. Wat maakt dat de ingang veel ruimer is. Ook de buitengevel is een concept van SPAR. Die werd bekleed met een opvallende, moderne houtstructuur en kreeg een grote SPAR-boom in het midden die ‘s avonds mooi uitgelicht wordt. Dat spreekt enorm aan”, vertelt Domien trots.

Lees het volledige verhaal in het Super magazine, klik hier