Nieuwe buurtwinkel voor Oostnieuwkerke

Nieuws Winkelopeningen

Tot drie jaar geleden kon je langs de Westrozebekestraat in kledingwinkel Vaco terecht voor een nieuw pak, maar binnen enkele maanden kan je er aanschuiven voor je dagdagelijkse boodschappen. Tonny Hoste (47) en Ilse Rollez (38) openen er begin april de deuren van een Spar Express.

"We kozen voor een carrièreswitch en lieten ons oog vallen op dit pand", aldus het koppel. Tonny verdiende de voorbije jaren als groentekweker de kost en Ilse had een eigen hoevewinkel. "Eerst wilden we hier eigenlijk een groentewinkel beginnen, maar daarvoor was het pand te groot. Daarom kozen we voor een nieuwe buurtwinkel. Groenten en fruit worden wel ons uithangbord". Naast de producten die je in andere Spar-filialen kan krijgen, zullen de uitbaters onder andere ook belegde broodjes aanbieden.

Het koppel, dat al op verschillende evenementen in de gemeente aanwezig was en zo probeert meer en meer voeling te krijgen met Oostnieuwkerke, ziet heel wat voordelen in de locatie. "Dit is een drukke verbindingsweg, we beschikken over een twaalftal parkeerplaatsen en in het dorp zijn nog niet veel winkels. We merken dat Oostnieuwkerke echt wel uitkijkt naar de opening. Er is echt vraag naar een buurtwinkel." 

In aanloop naar de opening op 8 april zijn de uitbaters nog op zoek naar extra werkvolk. "We zoeken nog minstens drie parttimers en enkele flexijobbers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@sparonk.be. De nieuwe winkel zal zes dagen op zeven open zijn. Enkel op woensdag blijven de deuren gesloten. Wellicht zijn we op weekdagen al vanaf 7 uur open zodat we ook de mensen die naar hun werk vertrekken nog kunnen bedienen."

Straks komt er wellicht ook nog een tweede winkel bij in de gemeente. "Een projectontwikkelaar diende een aanvraag in om op de site van de voormalige Delhaize-winkel in de Polenstraat een nieuwe supermarkt te bouwen", aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). De bestaande gebouwen zouden gesloopt worden en een nieuwe handelsruimte zou er herrijzen. Onder andere DB Center, een gespecialiseerde supermarkt met de focus op vers uit Beernem, zit bij de uitwerking van de plannen mee rond tafel. Dat wordt bevestigd door het familiebedrijf, al geven ze aan dat het nog verre van zeker is dat zij de uitbating van de nieuwe supermarkt zullen verzorgen.

Bron: Belga (Bert Feys)