Spar Erembodegem neemt nieuwe start

Nieuws Winkelopeningen

Spar Erembodegem heeft een nieuwe zelfstandige ondernemer en viert dat met een groot openingsweekend. De Spar behoudt zijn lokale karakter en specialiseert zich nog meer in de versafdelingen kaas, charcuterie, en traiteurgerechten.

Succesvolle doorstart
Spar Erembodegem opende in juli 2018 voor het eerst de deuren. De voormalige elektrozaak Piet Meert langs de Brusselbaan werd door Retail Partners Colruyt Group volledig gerenoveerd en uitgebreid tot een moderne supermarkt van 700 m². De retailer baatte de winkel een jaar uit in eigen beheer. Na een geslaagde start werd de zaak begin september overgenomen door zelfstandig ondernemer Eric Lauwers. “Spar Erembodegem is uitgegroeid tot een echte buurtwinkel. Samen met mijn team van 9 medewerkers wil ik blijven focussen op klantvriendelijkheid en verse producten. Tegelijk brengen we vernieuwing, bijvoorbeeld met ons ruimere assortiment kaas en charcuterie en speciale schotels voor de eindejaarsfeesten. Op de parking staat sinds kort ook een broodautomaat met vers brood, 24 op 7.”

Van doe-het-zelf naar koksopleiding
Eric heeft 25 jaar ervaring in de retailsector. “Ik heb lang een doe-het-zelfzaak uitgebaat en besloot om mijn carrière een andere wending te geven. Drie jaar geleden startte ik met een koksopleiding. Die kennis komt vandaag goed van pas om onze winkel nog meer te specialiseren in verse producten zoals kaas, charcuterie, traiteur en brood. Mijn rechterhand Stefaan volgt me al 15 jaar lang en zal, als zoon van een fruitkweker, de groenten- en fruitafdeling onder zijn hoede nemen. En met David hebben we sinds kort ook een nieuwe en ervaren chef-beenhouwer.”