Spar Oostende vernieuwd en ingericht volgens nieuwste Spar-concept

Nieuws Winkelopeningen

Op donderdag 6 december heropent de Spar-winkel in de Langestraat in Oostende. De winkel werd helemaal vernieuwd en ingericht volgens het nieuwste Spar-concept. Zaakvoerders Eddy Peirsegaele en Katty Verwee runnen deze zaak, samen met dochter Sophie: "De vernieuwde winkel wordt meteen een stuk groter: van 650 m² naar 900 m². Zo kunnen we onze klanten nog meer keuze en comfort aanbieden."

Fikse uitbreiding met nadruk op vers
De Spar-winkel ligt in de Langestraat. “We krijgen niet alleen veel toeristen en vakantiegangers over de vloer, maar hebben ook een trouw publiek van buurtbewoners en mensen die hier werken”, vertelt zaakvoerder Eddy Peirsegaele.

De vernieuwde winkel wordt meteen een stuk groter: van 650 m² naar 900 m². “Zo kunnen we onze klanten nog meer keuze en comfort aanbieden. We hanteren het nieuwste Spar-concept en dat wil zeggen dat de versafdelingen onze speerpunten zijn. We hebben flink geïnvesteerd in onze warme bakkerij, de afdeling groenten en fruit kreeg een andere opstelling en uitstraling. We hebben ook het assortiment kaas en charcuterie flink uitgebreid en een stevige traiteurdienst ontwikkeld. Onze klanten zullen aangenaam verrast zijn.”

Meer dan 30 jaar ervaring
Bij de vernieuwing koos men bewust voor groene technieken. “De CO2-koelinstallatie is uiterst milieuvriendelijk en we installeerden ook een systeem van warmterecuperatie. Zo kunnen we de restwarmte van de koeling gebruiken om onze winkel te verwarmen. We plaatsten ook overal ledverlichting.”

Ondernemen zit zaakvoerders Eddy en Katty in het bloed. “We hebben samen dertig jaar lang een Spar-winkel uitgebaat in Deinze. Omdat we nog wilden groeien en uitbreiden zijn we hier beland. Het leuke aan Retail Partners Colruyt Group (dat de zelfstandige Spar-ondernemers begeleidt en ondersteunt, nvdr.) is dat je de vrijheid krijgt om je te specialiseren. Groenten en fruit waren altijd al een passie, en we kregen de ruimte om daar volop te blijven inzetten.”

De ouders van Katty startten 55 jaar geleden met de winkel in Deinze. Eddy stamt dan weer uit een brouwersfamilie en dat is ook vandaag nog een inspiratiebron: “We zullen vanaf nu in onze winkel permanent 100 bieren van kleine lokale brouwerijen aanbieden. Iets wat ook onze buitenlandse klanten zullen waarderen”, lacht hij.

Extra medewerkers
De vernieuwde winkel creëert ook extra werk: er komen een vijftal medewerkers bij. En de opvolging is al langer verzekerd: dochter Sophie werkt al jarenlang mee in de zaak. “We genieten van het contact met de klanten en vinden het fijn om onze liefde voor kwaliteit en verse producten te delen met anderen. We hopen met deze vernieuwing onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Over Spar
De Spar-winkels zijn gezellige buurtsupermarkten, uitgebaat door vakbekwame zelfstandige ondernemers die met eigen accenten hun winkel uniek maken. Ze bevinden zich in dorps- of stadskernen en onderscheiden zich door hun verse producten, scherpe prijzen en de liefde voor lekker eten. De winkeloppervlakte varieert van 300 tot 1.200 m². Retail Partners Colruyt Group is de licentiehouder van Spar in België. Het werkt nauw samen met meer dan 200 zelfstandige Spar-ondernemers: naast toelevering is er een volledige ondersteuning en een uniek overlegmodel op basis van partnership.