Vernieuwde Spar in Wanze

Nieuws Winkelopeningen

Op donderdag 19 maart opent de Spar Colruyt Group-winkel in Wanze (provincie Luik) opnieuw de deuren na grondige vernieuwingswerken.

De beenhouwerij, de bakkerij en de wijnafdeling werden helemaal opgefrist. Daarbij werd maximaal gebruikt gemaakt van energiezuinige technieken en milieuvriendelijke materialen. Het team van zelfstandig ondernemer Michaël Lecocq krijgt ook versterking van 7 nieuwe medewerkers. 

De Spar-winkel in Wanze sloot gedurende een maand de deuren voor vernieuwingswerken. Michaël, zelfstandige ondernemer: “Alles werd vernieuwd en gemoderniseerd: van de rekken tot de voorgevel.” De supermarkt werd ingericht volgens de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. De nieuwe installaties zijn dan ook erg energiezuinig en de gebruikte technieken milieuvriendelijker. “We installeerden een nieuw koelsysteem waarbij we de warmte die vrijkomt tijdens het koelproces kunnen gebruiken om de winkel te verwarmen. Daarnaast zorgden we ook overal voor ledverlichting”, legt Michaël uit.

Ondernemen zit Michaël in de genen. “Ik werk al 28 jaar in een Spar-winkel. Alles startte in de winkel van mijn ouders, om dan mijn eigen zaak op te starten in Herseaux. Zo’n zeven jaar geleden besloot ik mijn ambitie na te jagen om uit te breiden en zo verder te ontwikkelen. Dat bracht mij in Wanze. Een Spar runnen van 1.000 m² langs een belangrijke verkeersader, is een pittige uitdaging die ik met plezier aanga. Het is ook fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de economische heropleving van de streek.” Want het team van Spar Wanze, dat al 28 medewerkers telde, krijgt nu dus versterking van 7 extra medewerkers. Michaël en zijn team zijn verheugd om klanten terug te verwelkomen in de gerenoveerde Spar-winkel.