Buurtsuper.be en PMO thema-avond rond winkelpersoneel vinden, houden en motiveren

Events
Dit evenement gaat door op

Buurtsuper.beorganiseert i.s.m. PMO een speciale avond rond ‘Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren’. Luc Ardies van Buurtsuper.be en auteur van de gelijknamige pocket uitgegeven door Minerva, leidt de problematiek in en modereert de ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers.

ManpowerGroup ondervroeg 1.000 werkgevers en stelde vast dat 45% van de Belgische bedrijven moeilijkheden ondervinden om de vacatures in te vullen, 10% meer dan in 2018. In Vlaanderen is de situatie nog erger: 55%, dat is een stijging met maar liefst 17%. Brussel zit op 43% (+8%) en Wallonië op 27% (-3%).

PMO cvba heeft vorig jaar een gelijkaardige analyse van de retailsector gedaan. De resultaten zijn iets gunstiger: werkgevers uit de detailhandel getuigen dat de vacatures iets sneller ingevuld geraken dan bij andere sectoren, maar dat het houden van gemotiveerd personeel minder evident is.

Buurtsuper.beorganiseert i.s.m. PMO een speciale avond rond ‘Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren’. Luc Ardies van Buurtsuper.be en auteur van de gelijknamige pocket uitgegeven door Minerva, leidt de problematiek in en modereert de ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers. Eerst bezoeken we een supermarkt en krijgen we een rondleiding van de zaakvoerder. Daarna vindt in de nabije omgeving de thema-avond plaats. Er worden broodjes voorzien.

Datum: maandag 23 maart 2020

Programma:
16.00 - 17.00 uur Winkelbezoek
17.00 - 19.00 uur Toelichting en ervaringsuitwisseling

Locatie: de vernieuwde Spar-supermarkt van Philippe Serraes in het Oost-Vlaamse Kalken (Dendermondsesteenweg 7 in Kalken - Laarne)

Inschrijven: Buurtsuper.be-leden kunnen zich gratis inschrijven via aurelie.camps@buurtsuper.be of via het inschrijvingsforumlier hieronder.

Schrijf je in voor dit event

Na inschrijving ontvangt u van ons een definitieve uitnodiging en bewegwijzering.