Fotoverslag: 'Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren' voor speciaalzaken

Events
Dit evenement gaat door op

De eerste thema-avond binnen ons project voor speciaalzaken vond plaats op maandag 27 januari in Gent. Het centrale gespreksthema: hoe goede medewerkers houden en motiveren? Check hier de foto's!

Veel vacatures blijven openstaan en de helft van de winkelbedienden werkt maximaal 3 jaar in de retail. Het vinden van gemotiveerd personeel is één zaak, maar wat kan je als werkgever doen om goede medewerkers te houden en te motiveren? Dat was het gespreksthema van de eerste avond.

De inleiding werd gegeven door Luc Ardies van Buurtsuper.be. Hij is socioloog en oprichter en voorzitter van PMO cvba (Personeels- en Management Opleidingen). In opdracht van Uitgeverij Lannoo Campus publiceerde hij verschillende pockets rond deze thematiek. In die zakboekjes vertrekt hij telkens van wetenschappelijk bewezen modellen die hij vervolgens vertaalt naar de praktijk.

Na de inleiding volgde een ervaringsuitwisseling tussen de deelnemende zaakvoerders van speciaalzaken.

Leuk was ook dat de avond van start ging bij Vishandel De Vis in Gent. Zaakvoerder Danny Decroos gaf een kleine rondleiding en boeiende toelichting van zijn zaak. Daarna verhuisde de groep naar een vergaderlocatie in de buurt.

Meer weten over het project? Klik hier