Thema-avond 1 'Winkelpersoneel vinden, houden en motiveren'

Events
Dit evenement gaat door op

Buurtsuper.be organiseert 4 thema-avonden voor speciaalzaken. Eén van de voornaamste actuele problemen in onze winkelsector is het vinden, houden en motiveren van medewerkers. Tijdens deze eerste thema-avond gaan we dieper in op deze problematiek.

Vele vacatures blijven openstaan en de helft van de winkelbedienden werkt maximaal 3 jaar in de retail. Het vinden van gemotiveerd personeel is één zaak, maar wat kan je als werkgever doen om goede medewerkers te houden en te motiveren? Dat is het centrale gespreksthema van onze eerste avond in het kader van het nieuw Buurtsuper.be project voor speciaalzaken in de food retail. Na de inleiding volgt een ervaringsuitwisseling tussen de deelnemende zaakvoerders van speciaalzaken.

De inleiding wordt gegeven door Luc Ardies van Buurtsuper.be. Hij is socioloog en bovendien oprichter & voorzitter van PMO cvba (Personeels- en Management Opleidingen). In opdracht van Uitgeverij Lannoo Campus publiceerde hij reeds verschillende pockets rond deze thematiek. In die zakboekjes vertrekt hij telkens van wetenschappelijk bewezen modellen die vervolgens worden vertaald naar de praktijk.

Praktisch 
Spreker: Luc Ardies
Datum: maandag 27 januari
Uur: 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: Startpunt bij Vishandel De Vis (Volderstraat 45, 9000 Gent) met een kleine rondleiding en toelichting van zaakvoerder Danny Decroos. Daarna gaan we naar een vergaderlocatie in de buurt.

Inschrijven kan via het formulier hieronder of via caroline.quintijn@unizo.be

Meer weten? 
Met het project ‘De moed om ietsje duurder te zijn’ wil Buurtsuper.be speciaalzaken verenigen en ondersteunen. Er worden vier thema-avonden georganiseerd en een inspiratietour. Klik hier voor de data en thema's van de andere thema-avonden.

Schrijf je in voor dit event