VOLZET - La Bella Italia: inspiratiereis naar Bologna

Events
Dit evenement gaat door op
 - Bologna

Buurtsuper.be organiseert van 13 tot en met 16 november een 4-daagse inspiratiereis naar Bologna. Op het hoofdmenu staat een bezoek aan FICO Eataly World dat in november 2017 de deuren heeft geopend. Het reusachtige foodpark van 100.000 m² is het uithangbord van de Italiaanse voedingsproductie.

Alle aspecten van de Italiaanse gastronomie worden tentoongespreid. Eataly staat voor een innoverende commerciële design gecombineerd met een gastronomische inspiratie-mix van smaak en beleving. Eataly is dé ambassadeur is voor de Italiaanse voedingsindustrie. In 2017 realiseerde Eataly een omzet van 465 miljoen euro en maakte het opnieuw winst, na een verlies van 11 miljoen tijdens het vorige boekjaar. Eataly opent in 2023 ook een vestiging in Brussel. Al wie iets te betekenen heeft in de Italiaanse food industrie is aanwezig. Maar ook merken uit de werelden van de elektro, het tafelgerei en zelfs de landbouwsector tekenen present. Er zijn zes educatieve circuits die je kan bezoeken voor 2 euro. Je kan tal van lessen en workshops bijwonen. Verder krijg je grondige informatie via panelen, video’s en interactieve schermen. De producent van melkproducten Granarolo heeft er een volledig functionerende productie-eenheid geïnstalleerd waar yoghurt en platte kaas ter plaatse worden verkocht. Ook buiten het gebouw zijn er ruimtes waar planten worden geteeld en dieren worden gekweekt.

Voor de deelnemers aan de Buurtsuper.be inspiratiereis naar Bologna, die in aanvulling van dit mega-project, toch ook het authentieke, artisanale Italiaanse food cultuur willen opsnuiven, zijn er tijdens onze vierdaagse uiteraard ook de wandeling doorheen de winkelstraten van Bologna evenals de bezoeken aan een aantal kleinere producenten.

Het vertrek staat gepland op dinsdag 13 november om 13.15 uur in Zaventem, vrijdag 16 november om 17u55 uur is de terugkomst voorzien.

Prijs all-in bedraagt 1.554 euro (single kamer), 1.335 euro (dubbele kamer), excl 21% btw en annulatieverzekering. Let wel: er is geen KMO-portefeuille mogelijk, een deel van de kostprijs is al door Buurtsuper.be gefinancierd.

Deze reis is helaas VOLZET.

Voor meer informatie en het volledige programma van deze 4-daagse studiereis en inschrijvingen, contacteer de organisatie.