Hygiënewetgeving

Handelszaken die voeding portioneren, verwerken, verpakken en verhandelen moeten werken volgens strenge, Europese hygiënenormen. Die zijn vastgelegd in de HACCP-wetgeving. Zij moeten ook kunnen bewijzen dat zij conform de hygiënenormen werken en dit door een autocontrolesysteem op te zetten voor hun voedselveiligheid. Wie zijn autocontrolesysteem laat keuren en valideren, strijkt een korting op van 75% op de jaarlijkse FAVV-heffing. Onze voedseladviseurs begeleiden u graag en vakkundig naar een validatie van uw autocontrolesysteem.

Wetgeving

Via lobbywerk op het hoogste niveau verdedigt Buurtsuper.be uw belangen bij de totstandkoming van de Europese voedselwetgeving.

Lees meer ››

Onze HACCP-begeleiding

Leden van Buurtsuper.be kunnen zich gratis laten begeleiden naar een validatie van hun autocontrolesysteem en zo 75% besparen op de jaarlijkse FAVV-heffing.

Lees meer ››

FAVV Smiley

De smiley is een zelfklever die aantoont dat het bedrijf een geloofwaardig systeem van hygiëne toepast. De Smiley wordt uitgereikt door het OCI.

Lees meer ››

Voedselvergunning

Wie professioneel in contact komt met voeding (in de teelt, in de productie, in de verpakking, in het vervoer of in de groot- en kleinhandel), moet een voedselvergunning aanvragen bij het Zenito Ondernemingsloket.

Lees meer ››