20% van de Chinese food retail wordt online besteld

Nieuws

Buurtsuper.be bezocht met een veertigleden China om onder meer het e-commerce fenomeen te bestuderen. E-commerce is zeer populair in China. 20% van de Chinese food retail wordt vandaag online besteld.

Buurtsuper.be bezocht met een veertigleden China om onder meer het e-commerce fenomeen te bestuderen. E-commerce is zeer populair in China: getuige de vele elektrische bromfietsen in het straatbeeld die een bestelling wegbrengen naar een appartementsblok waar een paar duizend Chinezen wonen. De bevolkingsdichtheid is zo groot in China, dat de kostprijs van de zogenaamde ‘last mile’ ook zeer laag is. in januari en februari 2018 bedroeg de online food EUR 6,5 miljard, terwijl de totale waarde van de food & beverages retail in China in diezelfde periode EUR 32,5 miljard bedroeg. Dus online food bestellingen nemen in China 20% van de totale food retail in (let op, dit gaat over food products value, dus niet food services). Dat percentage van 20% is ongeveer hetzelfde percentage als het aandeel van online shoppen in de complete Chinese detailhandel (food en non food samen) op dit moment.
 
Bron: Bart Horstens en het EU SME Centre

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››