AGF-kenniscentrum en website

Nieuws

Jan Prinsen, PMO coach en AGF-expert voor Buurtsuper.be, is de man achter het Belgian Fresh Food Institute. Zijn legendarische passie voor groenten en fruit bracht hem tot het opzetten van een eigen kenniscentrum en website.

Via www.belgianfreshfoodinstitute.be vind je alles terug wat je als buurtsuper of AGF-speciaalzaak kan inspireren op vlak van winkelpresentatie en productkennis. Zeker een bezoekje waard!

Jan Prinsen bezoekt supermarkten, speciaalzaken en markten in binnen- en buitenland en kijkt hoe groenten en fruit daar uitgestald liggen. De goede voorbeelden toont hij op zijn website. Zijn doel? De handel in groenten en fruit vooruit helpen: “We moeten de laatste schakel in de keten, de winkelier, de marktkramer, ondersteunen om het verbruik te doen stijgen. Ik geef tips die de verkoop van groenten en fruit in winkels en op markten positief kunnen beïnvloeden. En niet in het minst wil ik jonge mensen opnieuw goesting doen krijgen in deze stiel en de stielkennis van (jonge) ondernemers verruimen.” 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››