Back to basics in de keuken in coronatijd


We gaan voor lokaal
We voelen ons solidair met de boeren en de handelaars die vandaag het beste van zichzelf geven om ons te voorzien van lekker eten. Maar liefst 76% van de ondervraagden geeft aan dat ze het belangrijk vinden om tijdens de crisis zoveel mogelijk de lokale handelaars te steunen. 80% geeft aan dat de landbouwsector respect verdient voor de manier waarop deze sector tijdens de crisis blijft zorgen voor ons voedsel. 61% zegt zich nu (nog) meer bewust te zijn van het belang van een sterke inlandse landbouwsector. Tot slot geeft 33% aan nu meer belang te hechten aan de inlandse herkomst van voeding.

Thuisverbruik en verse producten
Het onderzoek wijst uit ook dat thuisverbruik sterk aan belang wint. Op een gemiddelde dag tijdens de coronacrisis eet 86% een zelfbereide warme maaltijd in vergelijking met 72% voor de crisis. Ondanks het hamstergedrag, zitten ook verse producten in de lift. Zo is er sinds 9 maart een wekelijks volumestijging van verse aardappelen en aardappelproducten met 24%, van eieren met 24%, van zuivel met 20%, van verse groenten met 19%, van vers vlees en gevogelte met 17%. Waar voor de crisis 28% van de bevraagden aangaven op een gemiddelde weekdag gekookte aardappelen te eten, doet 36% dat tijdens de crisis.

Inspiratie 
Alle kookplatformen boomen. Lekkervanbijons.be, gespecialiseerd in recepten met producten van eigen bodem, ziet het bezoekersaantal met 40% stijgen, net geen anderhalf miljoen Vlamingen gingen er sinds de start van lockdown al op zoek naar kookideeën.

Gerelateerde artikels

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy