Ben je in regel met de aangifte voor eigen waterwinning of groot waterverbruik?

Nieuws

Supermarkten die een eigen waterwinning (grondwaterput) bezitten of meer dan 500 m³ water per jaar verbruiken, moeten een aangifte invullen en indienen voor een van die twee gevallen (of beide) en vervolgens een heffing betalen.

Wie enkel leidingwater gebruikt én minder dan 500 m³ water per jaar gebruikt, ontvangt normaal gezien geen aangifteformulier, maar betaalt een bijdrage via de gewone drinkwaterfactuur (die men van de watermaatschappij ontvangt).

Stel dat je als zaakvoerder een aangifteformulier ontvangt, enkel en alleen omdat er in het verleden een eigen waterwinning (grondwaterwinning) was?  In dat geval moet je die eigen waterwinning formeel buiten gebruik stellen, je moet je dus afmelden bij de Vlaamse Milieumaatschappij.  

Hoe je dat concreet kan doen, lees je via: https://www.vmm.be/water/heffingen/eigen-waterwinning-aan-of-afmelden.

Voor alle andere info: https://www.vmm.be/water/heffingen.
Voor vragen omtrent een onterecht toegezonden aangifteformulier, kan je bellen naar het gratis nummer 0800 97 113.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1989)

Varkensvlees on the road

Nieuws Productnieuws

20 maart vertrekt de VLAM 'foodtrucktour varkensvlees' opnieuw. Op parkings van supermarkten van verschillende ketens laat VLAM klanten kennismaken met de lekkernijen van het varken: mignonette, worst, varkenshaasje, buikspek en gehakt.
Lees meer ››

N.A.E.-assortiment bij Carrefour

Nieuws Productnieuws

Bij Carrefour vind je nu ook een selectie van de natuurlijke en vegan producten van N.A.E. De verzorgingsproducten van N.A.E. zijn biologisch gecertificeerd door ECOCERT en bevatten minimaal 97% natuurlijke ingrediënten en veganistische formules.
Lees meer ››