Brexit bedreigt vooral voedingssector

Nieuws

Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws zou een harde brexit een zware impact hebben op de tewerkstelling in de voedingssector.

Uit een nieuwe impactstudie van de KU Leuven blijkt dat bij een harde brexit - waarbij het Verenigd Koninkrijk ook de Europese interne markt verlaat - naar schatting 4.523 jobs in de Belgische voedingsmiddelen- en drankenindustrie verloren zullen gaan. 

Groot-Brittannië is namelijk de vierde belangrijkste handelspartner voor Belgische voedingsbedrijven, goed voor een jaarlijkse omzet van 2,7 miljard euro of ongeveer 10% van de totale export. Vlaanderen zou, met onder meer heel wat export van aardappelproducten en diepvriesgroenten, het zwaarst getroffen worden. Een harde brexit bedreigt in ons land alles samen 42.000 jobs. (SPK)

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1592)

Tekenen in op akkoord met Reprobel!

Nieuws

UNIZO heeft lang onderhandeld met Reprobel over een nieuw vergoedingsakkoord. Ondanks de aanmaningen van Reprobel, hebben we geadviseerd om de betaling nog uit te stellen. Buurtsuper.be leden kunnen nu gebruik maken van de ‘vroeg-boek’ voordeeltarieven. Voor kleinere ondernemingen is er zelfs nog een bijkomende korting (<10 werknemers).
Lees meer ››