Brexit bedreigt vooral voedingssector

Nieuws

Volgens een artikel in Het Laatste Nieuws zou een harde brexit een zware impact hebben op de tewerkstelling in de voedingssector.

Uit een nieuwe impactstudie van de KU Leuven blijkt dat bij een harde brexit - waarbij het Verenigd Koninkrijk ook de Europese interne markt verlaat - naar schatting 4.523 jobs in de Belgische voedingsmiddelen- en drankenindustrie verloren zullen gaan. 

Groot-Brittannië is namelijk de vierde belangrijkste handelspartner voor Belgische voedingsbedrijven, goed voor een jaarlijkse omzet van 2,7 miljard euro of ongeveer 10% van de totale export. Vlaanderen zou, met onder meer heel wat export van aardappelproducten en diepvriesgroenten, het zwaarst getroffen worden. Een harde brexit bedreigt in ons land alles samen 42.000 jobs. (SPK)

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1774)

Delhaize hernieuwt samenwerking met Actiris

Nieuws

Brussel - De Brusselse minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt en Delhaize hernieuwen de samenwerking tussen Delhaize en de openbare diensten voor tewerkstelling, Actiris, en opleiding, Bruxelles Formation en de VDAB Brussel. De gezamenlijke doelstelling is om de Brusselaars nieuwe kansen te bieden op de arbeidsmarkt en zo het aantal Brusselaars met een baan te verhogen.
Lees meer ››