Buurtsuper.be op Radio 1 en VTM over Carrefour

Nieuws

Buurtsuper.be werd dit weekend geïnterviewd over de Carrefour herstructurering en de rol van de zelfstandige aangeslotenen bij Carrefour.

Directeur Luc Ardies gaf aan dat het idee om de focus te leggen op de buurtsupermarkten op zich niet slecht is, maar dat de Carrefour centrale dan wel moet waken over een gezonde rendabiliteit bij de aangeslotenen. Het klopt dat die zelfstandige Express en Market winkels het financieel veel beter doen dan de eigen filialen van de groep, maar de vergelijking met de andere buurtsupermarkten wijst uit dat er toch nog werk aan de winkel blijft. Recent heeft Buurtsuper.be een rendabiliteitsanalyse laten uitvoeren op basis van de balansen die jaarlijks worden neergelegd bij de Nationale Bank. Uit deze analyse blijkt dat er gemiddeld iets minder dan 20% van de buurtsupers verlies draaien, terwijl bij de Carrefour aangeslotenen boven de 20% verlies draait. Carrefour reageerde bij wijze van haar woordvoerder dat ze niet de gewoonte heeft om balansen op te vragen van haar zelfstandigen. Luc Ardies: “Carrefour mag de zelfstandigen niet beschouwen als een loutere afzetmarkt. Men moet verder kijken dan de omzetevolutie en ook een vinger aan de pols houden met betrekking tot de marges van de franchisenemers”.
 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››