Buurtsuper.be tevreden over de toelating om jobstudenten -18 jaar ook op zondag te werk te stellen

Nieuws

Op advies van de Paritaire Comités 201 (zelfstandige kleinhandel) en 202.01 (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers) heeft Minister Peeters beslist om ook jeugdige jobstudenten de kans te geven op zondag te werken.

Op zondagen kan volgens de sociale wetgeving personeel tot 12u worden tewerkgesteld in supermarkten. Deze regeling was echter niet van toepassing op jeugdige werknemers. Deze week is er echter in het Belgisch Staatsblad het KB gekomen dat vanaf nu de toelating geeft om ook jobstudenten 16 – 18 jaar op zondag te laten werken. Veel Buurtsuper.be leden drongen al lang aan op deze flexibilisering. De maatregel is afkomstig van het ‘Zomerakkoord’ van de federale regering, dat ook nog andere flexibilisering voorziet op vlak van tewerkstelling. De maatregel kon pas worden ingevoerd na advies van het Paritair Comité. Volgens Buurtsuper.be kan deze maatregel de tewerkstelling in onze sector bevorderen, aangezien sommige jongeren ook na hun vakantiejob heel bewust kiezen voor een vaste job in de buurtsuper. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››