Buurtsuper.be tevreden over de toelating om jobstudenten -18 jaar ook op zondag te werk te stellen

Nieuws

Op advies van de Paritaire Comités 201 (zelfstandige kleinhandel) en 202.01 (zelfstandige supermarkten vanaf 20 werknemers) heeft Minister Peeters beslist om ook jeugdige jobstudenten de kans te geven op zondag te werken.

Op zondagen kan volgens de sociale wetgeving personeel tot 12u worden tewerkgesteld in supermarkten. Deze regeling was echter niet van toepassing op jeugdige werknemers. Deze week is er echter in het Belgisch Staatsblad het KB gekomen dat vanaf nu de toelating geeft om ook jobstudenten 16 – 18 jaar op zondag te laten werken. Veel Buurtsuper.be leden drongen al lang aan op deze flexibilisering. De maatregel is afkomstig van het ‘Zomerakkoord’ van de federale regering, dat ook nog andere flexibilisering voorziet op vlak van tewerkstelling. De maatregel kon pas worden ingevoerd na advies van het Paritair Comité. Volgens Buurtsuper.be kan deze maatregel de tewerkstelling in onze sector bevorderen, aangezien sommige jongeren ook na hun vakantiejob heel bewust kiezen voor een vaste job in de buurtsuper. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››