Carrefour en Mestdagh vernieuwen partnerschap

Nieuws

De Carrefour- en Mestdagh-groepen vernieuwen hun masterfranchise-overeenkomst die sinds 2010 van kracht is. "Het nieuwe akkoord benadrukt nieuwe synergieën en een meer gecoördineerde expansiestrategie", aldus Carrefour. "Dit opent voor de Mestdagh-groep toegang tot alle Carrefour-winkelformats van minder dan 3.000 m²."

“Tot nu toe voorzag ons contract voor Mestdagh enkel toegang tot de verkooppunten van ‘Carrefour Market’, waarvan we vandaag al 85 winkels hebben, voornamelijk in Wallonië en Brussel. We zijn dan ook tevreden dat we onze uitbreidingsstrategie kunnen plannen met winkelformats die overeenkomen met ons DNA: nabijheid en gezelligheid, bijvoorbeeld in meer stedelijke centra. Zo willen we voldoen aan de verwachtingen van de consument”, verduidelijkt Fabienne Bryskère, CEO van Mestdagh. Het nieuwe masterfranchisecontract gaat in op 1 januari 2021.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2289)

Hoe rendabel zijn zelfstandige supermarkten?

Nieuws

Tijdens de coronacrisis hebben veel buurtsupermarkten mooie omzetcijfers neergezet. Maar verkoopcijfers zeggen niet alles. En wat als straks de coronastorm weer gaat liggen? Luc Roesems, bedrijfseconomisch expert bij PMO cvba voert jaarlijks een rendabiliteitsanalyse uit bij zelfstandige buurtsupermarkten. Hij legt een aantal pijnpunten bloot.
Lees meer ››