Carrefour stopt met Easy-formule


Carrefour-woordvoerder Baptiste Van Outryve bevestigde de info aan Belga, maar benadrukt dat de beslissing al in januari aangekondigd werd en er in de voorbije maanden al winkels omgevormd zijn. Deze naamsverandering kadert immers in het transformatieplan dat Carrefour op 25 januari aankondigde.

Daarin staat onder meer dat Carrefour haar boodschap wil vereenvoudigen zodat er beter geïnvesteerd kan worden. “Waar we vroeger verschillende campagnes per winkelformule werden gelanceerd, wordt er nu vooral gefocusd op ‘Carrefour’. Want uiteindelijk doet de klant gewoon zijn boodschappen ‘bij Carrefour’”, benadrukt Baptiste Van Outryve.

De formule Carrefour Easy gaat terug tot het najaar van 2013, toen de retailer in Moerbeke-Waas een eerste testwinkel opende onder het uithangbord Easy Caddy. Het was een concept dat zich qua formaat en aanbod tussen Market en Express bevindt. Het concept focust op verse producten die klanten snel en eenvoudig in de winkel kunnen kopen. Bovendien pakt Easy uit met scherpe lokale promoties. Later werd het concept omgedoopt tot Easy Market om dan in oktober 2016 officieel in Easy te veranderen.

Oorspronkelijk had Carrefour België de intentie om op termijn 100 Easy-winkels te openen. Dat blijft nog steeds het geval, alleen zullen de winkels nu onder de Carrefour Express vlag worden verder gezet mét een oranje logo, in tegenstelling tot het groen dat gebruikt wordt bij de andere Express-winkels. Hoewel de naam Easy dus van de radar verdwenen is, blijft het concept wel bestaan.

Bron: Belga

 

Gerelateerde artikels

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy