Colruyt Group investeert in biologisch landbouwbedrijf


Volgens Stefan Goethaert, verantwoordelijke voor de landbouwstrategie van Colruyt Group, past deze stap in de zoektocht naar nieuwe duurzame samenwerkingsmodellen en partnerschappen in de landbouw.

Het Zilverleen in Alveringem wordt vandaag uitgebaat door Marleen Masson en Jean-Pierre Mouton. Zij telen er biologische groenten zoals courgetten, broccoli, Chinese kool, enz.

Zowat 70 procent van hun productie wordt vandaag verkocht aan Colruyt en Bio-Planet. Toen de aankoper van Colruyt van het koppel hoorde dat ze op zoek waren naar een overnemer, zette dat een proces in gang dat er uiteindelijk toe heeft geleid dat Colruyt Group het bedrijf en de 25 hectare aanpalende gronden heeft aangekocht. “Voor ons was het belangrijk dat de uitbating van onze biogronden kan verdergezet worden. En dat kan door de duurzame visie die Colruyt Group heeft op landbouw”, zegt het echtpaar Mouton-Masson.

Colruyt Group heeft met deze investering naar eigen zeggen twee doelstellingen voor ogen: de gronden biologisch uitbaten en nieuwe samenwerkingsmodellen en partnerschappen in de landbouw en de agrovoedingssector opzetten.

Primeur

Of met deze primeur een trend is gezet waarbij supermarktketens zelf gaan investeren in land- en tuinbouwbedrijven, zal nog moeten blijken. “We zullen eerst zien waar deze samenwerking ons brengt. Voor ons wordt Het Zilverleen een lerend partnerschap in de praktijk. De tijd zal uitwijzen welke toekomst er voor deze vorm van samenwerking is weggelegd”, stelt Goethaert. Hij wijst erop dat Colruyt Group blijft openstaan voor nieuwe samenwerkingsvormen in de keten. “Met meerdere schakels indien nodig, meer direct met producenten als het kan. Alle ideeën waarbij we op een andere, meer duurzame, manier kunnen samenwerken met producenten krijgen onze aandacht”.

Bron: VILT

Gerelateerde artikels

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.

Actueel

Infosessie: harmonisering PC's en nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy