Delhaize geeft autobatterijen tweede leven

Nieuws

Delhaize komt met een primeur: het hergebruik van batterijen van elektrische wagens als back-up energiebron voor de winkel in het geval van een stroomonderbreking.

Delhaize supermarkten maken gebruik van dieselgeneratoren als back-upsysteem bij een stroompanne. Op die manier kunnen de cruciale systemen van een winkel blijven draaien wanneer de stroom onderbroken wordt. Het nadeel van deze generatoren is dat ze draaien op fossiele brandstoffen die vervuildend zijn. Delhaize wil dit verouderde proces afbouwen en de generatoren vervangen door gebruikte elektrische batterijen van auto's of bussen. 

Deze nieuwe optie lijkt ideaal qua duurzaamheid. Delhaize wil daarom een zes maanden durend pilootproject uitvoeren in Delhaize Sint-Rochus in Kortrijk om haar ecologische engagementen voort te zetten. Het project wordt vanaf 14 mei in gebruik genomen in de gloednieuwe winkel in Kortrijk.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2361)

AH, Jumbo en Plus introduceren 'slimme' displays

Nieuws

Albert Heijn, Jumbo en Plus introduceren deze week 'slimme displays' van het bedrijf Pure Value in hun filialen. Het zou gaan om de zogenoemde duurzame en herbruikbare Proteus-productdisplay, die de huidige wegwerpdisplays moet vervangen. Zeventig procent van de Nederlandse supermarkten zou de nieuwe displays deze week introduceren.
Lees meer ››

Steun voor Pink Ribbon van Carrefour

Nieuws

Carrefour sluit zich dit jaar opnieuw aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Er zullen consumentenacties in de winkels plaatsvinden en Carrefour-medewerkers stappen mee in De Roze Mars.
Lees meer ››