Delhaize geeft autobatterijen tweede leven

Nieuws

Delhaize komt met een primeur: het hergebruik van batterijen van elektrische wagens als back-up energiebron voor de winkel in het geval van een stroomonderbreking.

Delhaize supermarkten maken gebruik van dieselgeneratoren als back-upsysteem bij een stroompanne. Op die manier kunnen de cruciale systemen van een winkel blijven draaien wanneer de stroom onderbroken wordt. Het nadeel van deze generatoren is dat ze draaien op fossiele brandstoffen die vervuildend zijn. Delhaize wil dit verouderde proces afbouwen en de generatoren vervangen door gebruikte elektrische batterijen van auto's of bussen. 

Deze nieuwe optie lijkt ideaal qua duurzaamheid. Delhaize wil daarom een zes maanden durend pilootproject uitvoeren in Delhaize Sint-Rochus in Kortrijk om haar ecologische engagementen voort te zetten. Het project wordt vanaf 14 mei in gebruik genomen in de gloednieuwe winkel in Kortrijk.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››