Delhaize tovert om ons meer groenten te doen eten

Nieuws Productnieuws

Slechts 5% van de Belgische bevolking eet dagelijks de aanbevolen hoeveelheid van 550 gram fruit en groenten per dag. Om dat aandeel op te trekken, legt Delhaize de komende weken tovergroentjes in de rekken.

Kinderen en jongeren scoren het laagste in het groenteverbruik: in de leeftijdscategorieën 6-17 jaar eet haast niemand dagelijks genoeg fruit en groenten. De gemiddelde groenteconsumptie bij kinderen tussen 6 en 13 jaar ligt bijvoorbeeld slechts op 100 gr., terwijl de aanbevolen hoeveelheid tussen de 250 en 300 gr. ligt. Een alarmerende vaststelling. Ouders moeten soms alles uit de kast halen om hun kinderen voldoende groenten te laten eten. Om de dagelijkse strijd tegen de ‘vieze veggies’ vaarwel te zeggen, bedacht Delhaize de ‘tovergroentjes’. De klant vindt voortaan geen wortelen meer maar ‘oranje raketten’, paprika’s worden ‘schatkistjes’ en witloof ‘drakentanden’. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de twaalf groenten die een magische make-over krijgen en er gedurende een tiental weken zullen uitzien als tovergroentjes.

Lees ook ›› Alle producten (1193)

Aangekondigde controleactie FAVV in Sint-Truiden

Nieuws

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert van zaterdag 20 oktober tot en met zaterdag 27 oktober 2018 een controleactie uit in Sint-Truiden. Hierbij worden alle ondernemers die actief zijn in de voedselketen gecontroleerd.
Lees meer ››

Groeiende e-commerce: wees je bewust van toegevoegde waarde

Nieuws

In de ‘Tijd’ van afgelopen weekend verscheen een artikel over grote bedrijven die met online verkoop starten en hierbij hun klanten & winkels ‘bypassen’. Zowel in de lingerie- als verzekeringssector blijkt de online verkoop, waarbij bedrijven rechtstreeks de consument aanspreken, aanleiding te geven tot een moeilijke evenwichtsoefening.
Lees meer ››