Eerste 'solar parking' bij Spar Lichtaart

Nieuws

In de Spar in Lichtaart kan je sinds kort je wagen parkeren onder een zogenaamde ‘solar parking’. Zero Emission Solutions werkte het project uit samen met zaakvoerder Guy Van de Poel.

“Onze supermarkt is een grote energieverbruiker", vertelt Guy. "Daarom wilden we investeren in een groene oplossing. We hebben gekozen voor een PV-installatie. Onder andere omdat de supermarkt de meeste energie verbruikt wanneer de zon ook het hardste schijnt.” Het dak boven de supermarkt met bovenliggende appartementen was echter niet ideaal voor de plaatsing van een installatie. Daarom werd gezocht naar een alternatieve oplossing en werden de zonnepanelen op een dertigtal overdekte parkings geplaatst.

Deze ‘solar parking’ is heel zichtbaar, dus goed voor het groene imago van de supermarkt én efficiënt. Het is bovendien een extra service naar de klanten. Die kunnen hun wagens nu ook overdekt parkeren. Op de parking staan ook enkele laadpalen, die verbonden zijn met de zonnepanelen.

Vragen over groene stroom? 
Buurtsuper.be leden kunnen met al hun vragen over energieaankoop, energie-efficiënte en hernieuwbare energie terecht bij Zero Emission Solutions. Het bedrijf werd door de Vlaamse overheid aangesteld als kmo-energiecoach en biedt daardoor een aantal gratis diensten aan. Interesse? Neem dan contact op met aurelie.camps@buurtsuper.be. Zij brengt je graag in contact met Zero Emission Solutions.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1927)

Carrefour blijft omzet verliezen in België

Nieuws

Carrefour blijft omzet verliezen in ons land. In 2018 verkocht de Franse warenhuisketen hier nog voor 4,274 miljard euro aan producten, in 2019 was dat al gedaald tot 4,125 miljard euro of met 1,7%. Toch zegt het concern tekenen van beterschap te zien.
Lees meer ››

Douwe Egberts vliegt uit rekken Colruyt

Nieuws

Het Nieuwsblad rapporteerde vandaag over een conflict tussen Colruyt en Douwe Egbert. In veel filialen van Colruyt en Okay ligt als gevolg daarvan nog maar weinig of zelfs geen koffie van Douwe Egberts meer in de rekken.
Lees meer ››