‘En vert et contre tout’ lanceert februari zonder supermarkten

Nieuws

In februari is er in Franstalig België, Zwitserland en Frankrijk een facebook groep gelanceerd die consumenten vraagt om niet bij de supermarkten te kopen. De facebook groep wil op die manier de lokale consumptie promoten.

“Rejoignez le mouvement et en février, préférez les épiceries indépendantes, la vente directe à la ferme ou via des paniers de fruits et légumes du coin, redécouvrez les marchés et les artisans de votre région et surtout, dites non à la surconsommation ».

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “De actie toont eens te meer aan dat vele consumenten niet beseffen dat de meeste supermarkten door lokale zelfstandigen worden uitgebaat. Reden temeer om onze lokale verbondenheid nog sterker in de verf te zetten. Met onze promotieactie ‘Samen bouwen aan een superbuurt’, die voorafgaat aan het ‘Weekend van de Klant’, zal Buurtsuper.be in stijgende mate die boodschap centraal in de campagne plaatsen.”

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1333)

Hoe evolueert de rentabiliteit van jouw buurtsuper?

Nieuws

Financieel expert Luc Roesems maakte in opdracht van Buurtsuper.be een analyse van de jaarrekeningen van 400 zelfstandige supermarkten over de laatste drie jaar. In deze infosessies - een per enseigne - kan je de resultaten van jouw buurtsuper benchmarken met die van je collega's.
Lees meer ››

Nieuwe fiscaalvriendelijke verloning

Nieuws

Op 1 januari 2018 deed de 'winstpremie' zijn intrede in uitvoering van het zomerakkoord. Met de winstpremie kan je een deel van je winst als bonus toekennen aan je werknemers. Dit is een fiscaalvriendelijke verloning.
Lees meer ››

Mr. Georges, topkwaliteit in de supermarkt

Nieuws Winkelopeningen

Eataly en Whole Foods Market zijn concepten die met een exclusief aanbod in respectievelijk Italiaanse en organische producten wereldwijd succes kennen. Medio 2018 werd met Mr. Georges een Belgische tegenhanger van dit shop-in-shopconcept gelanceerd. We mochten voor Super magazine dit unieke concept voor jullie voorproeven.
Lees meer ››