‘En vert et contre tout’ lanceert februari zonder supermarkten

Nieuws

In februari is er in Franstalig België, Zwitserland en Frankrijk een facebook groep gelanceerd die consumenten vraagt om niet bij de supermarkten te kopen. De facebook groep wil op die manier de lokale consumptie promoten.

“Rejoignez le mouvement et en février, préférez les épiceries indépendantes, la vente directe à la ferme ou via des paniers de fruits et légumes du coin, redécouvrez les marchés et les artisans de votre région et surtout, dites non à la surconsommation ».

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “De actie toont eens te meer aan dat vele consumenten niet beseffen dat de meeste supermarkten door lokale zelfstandigen worden uitgebaat. Reden temeer om onze lokale verbondenheid nog sterker in de verf te zetten. Met onze promotieactie ‘Samen bouwen aan een superbuurt’, die voorafgaat aan het ‘Weekend van de Klant’, zal Buurtsuper.be in stijgende mate die boodschap centraal in de campagne plaatsen.”

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››