‘En vert et contre tout’ lanceert februari zonder supermarkten

Nieuws

In februari is er in Franstalig België, Zwitserland en Frankrijk een facebook groep gelanceerd die consumenten vraagt om niet bij de supermarkten te kopen. De facebook groep wil op die manier de lokale consumptie promoten.

“Rejoignez le mouvement et en février, préférez les épiceries indépendantes, la vente directe à la ferme ou via des paniers de fruits et légumes du coin, redécouvrez les marchés et les artisans de votre région et surtout, dites non à la surconsommation ».

Luc Ardies van Buurtsuper.be: “De actie toont eens te meer aan dat vele consumenten niet beseffen dat de meeste supermarkten door lokale zelfstandigen worden uitgebaat. Reden temeer om onze lokale verbondenheid nog sterker in de verf te zetten. Met onze promotieactie ‘Samen bouwen aan een superbuurt’, die voorafgaat aan het ‘Weekend van de Klant’, zal Buurtsuper.be in stijgende mate die boodschap centraal in de campagne plaatsen.”

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1768)

50-plussers leveren maaltijdboxen

Nieuws

Het Gentse maaltijdbox-bedrijf Foodbag lanceert een koerierdienst die een 85-tal 50-plussers en gepensioneerden zal inschakelen. Die zullen tewerkgesteld worden met een flexi-job om ingrediënten aan huis te brengen.
Lees meer ››