Geen eurocentjes meer vanaf 1 december

Nieuws

Het zag er naar uit dat de verplichte afronding van de kleinste eurocentjes er niet zou komen, ondanks de vraag van Buurtsuper.be en UNIZO én een belofte van de regering. De Kamercommissie Bedrijfsleven keurde het wetsvoorstel in kwestie nu toch nog goed.

Handelaars zullen vanaf 1 december 2019 cashbetalingen verplicht - naar boven of onder - afronden naar het dichtstbijzijnde bedrag van 5 eurocent. Eerder gaf de vrijwillige afrondingsmogelijkheid niet het gewenste resultaat. Veel handelaars vreesden immers de reacties hun klanten. Omdat mogelijk de perceptie zou ontstaan dat er systematisch naar boven wordt afgerond.

Dankzij de wettelijke verplichting zullen er nu veel minder ‘rosse’ muntjes in omloop blijven en zal het betaalverkeer aan onze kassa’s veel vlotter verlopen. Bovendien zijn supermarktzaakvoerders dan ook verlost van de rompslomp die het kost om bij de banken die kleinste centjes in te ruilen.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1415)

Plezier op het werk, werkt!

Nieuws PMO Opleidingen

Hoe hoog is het plezier bij jouw medewerkers? Tijdens de Dag van de Medewerker zet je ze misschien extra in de bloemen, maar gelukkige medewerkers zijn het hele jaar door belangrijk. Ze bepalen immers of jouw buurtsuper succesvol is!
Lees meer ››

Nieuwe blauwe zak

Nieuws

Op 1 april 2019 zijn de eerste intercommunales Verko et IDM van start gegaan met de nieuwe en uitgebreide ‘blauwe zak’. Deze laat nu ook plastic verpakkingen toe die vroeger werden geweigerd zoals botervlootjes, yoghurt potjes,…
Lees meer ››