Groentevakman: tomaten


Groentevakman

Verse tomaten van bij ons, da's steevast de zomer op je bord! Een lekkere bruschetta al pomodoro, een frisse gazpacho, een salade met kleurrijke tomaatjes… Maar ook in warme gerechten is de tomaat niet weg te slaan. Inspiratie (voor je klanten) nodig? 

Wist je dat er bepaalde voedingsstoffen verloren gaan wanneer je tomaten kookt? Door ze te koken gaat er een deel vitamine C verloren, maar vergroot de hoeveelheid van het antioxidant lycopeen. Beide bereidingswijzen hebben hun dus voordeel.

Aanraders en trends

Selder is een heerlijke smaakmaker in heel wat gerechten! Groene selder is een pittige groente met héél veel smaak, en je gebruikt ‘m vooral in soepen, bouillons en natuurlijk ook een heerlijke pot mosselen.

Er is momenteel ook een overzichtelijk aanbod van sla, prijzen blijven stabiel in vergelijking met vorige week. Zowel voor losse als trostomaten zijn er ruime aantallen op de klok. De vele uren zon hebben een grote impact gehad op de productie met zeer voordelige prijzen voor de consument tot gevolg. Ook de paprika’s, komkommers en aubergines zijn zeer goed vertegenwoordigd op de klok. De komkommerprijzen hebben zich al even herpakt, nu volgen ook de prijzen van paprika’s en aubergines. Licht gestegen ten opzichte van vorige week.

De aanvoer van courgettes is stabiel, ook in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode. Prijzen zakken iets ten opzichte van vorige week. Witloof werd opnieuw iets duurder, prei blijft het zeer goed doen en wordt verkocht aan stevige prijzen. De aanvoer van bloemkool schommelt heel hard, net als de prijzen. Noteringen verdubbelen ten opzichte van vorige week. De aanvoer van broccoli is normaal voor deze periode van het jaar. Late oogst kolen wordt stilaan vervangen door de jonge kolen.


 

Gerelateerde artikels

Uit liefde voor sla
Aardbeien van bij ons

Teler Jan Jansen & Coöperatie Hoogstraten

Aardbeien van bij ons

3 min.
Thuisverbruik verse aardappelen: +8%

Actueel

Infosessie over harmonisering paritaire comités en de nieuwe franchisewet
Diversiteit in de rekken én in de kantine
Delhaize Belsele

Winkelopening

Delhaize Belsele

2 min.
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy