Herman H. van der Geest overleden

Nieuws

Dit weekend ontvingen we droevig nieuws van onze Nederlandse zusterorganisatie Vakcentrum. Herman H. van der Geest, ex-voorzitter van de organisatie en goede bekende van vele Buurtsuper.be-bestuursleden, is overleden.

"Als geen ander heeft Herman zich onderscheiden als zelfstandig ondernemer en bestuurder. In zijn rol als mede-oprichter en voorzitter van het Vakcentrum was hij het boegbeeld voor onze branche", lezen we in het overlijdensbericht van Vakcentrum. "Als bestuurder van diverse (koepel)organisaties en lid van de SER vertegenwoordigde Herman zijn collega-ondernemers in tal van overleggen. Hij streed voortdurend voor een goed detailhandelsklimaat en een ondernemersgericht mkb-beleid. Herman was een belangenbehartiger pur sang. Wij koesteren de herinneringen aan zijn betrokkenheid en bevlogenheid, zijn vasthoudendheid, passie en optimisme."

Ook vanuit Buurtsuper.be wensen we zijn familie en vrienden en al onze collega's bij Vakcentrum heel veel sterkte toe. 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2289)

Hoe rendabel zijn zelfstandige supermarkten?

Nieuws

Tijdens de coronacrisis hebben veel buurtsupermarkten mooie omzetcijfers neergezet. Maar verkoopcijfers zeggen niet alles. En wat als straks de coronastorm weer gaat liggen? Luc Roesems, bedrijfseconomisch expert bij PMO cvba voert jaarlijks een rendabiliteitsanalyse uit bij zelfstandige buurtsupermarkten. Hij legt een aantal pijnpunten bloot.
Lees meer ››