Louis Delhaize sluit 7 Smatch supermarkten in Vlaanderen

Nieuws

De sluiting maakt deel uit van een herstructureringsplan dat de groep Louis Delhaize gisteren bekend maakte. Naast de Vlaamse Smatch winkels worden ook Match supermarkten gesloten. 210 van de 2.500 banen gaan verloren.

Match en Smatch boekten vorig jaar 22 miljoen euro verlies. De belangrijkste redenen zijn de prijzen, die hoger liggen dan het gemiddelde in de sector, en de verouderde inrichting. Een herstructureringsplan moet de ketens boosten. Er wordt 40 miljoen geïnvesteerd in de herinrichting van de winkels, in e-commerce en in de verkoop van verse lokale producten. De zeven Match-winkels die sluiten, liggen vooral in Wallonië. Van de negen Smatch-winkels die dichtgaan, liggen er zeven in Vlaanderen. Het gaat om de winkels in Ertvelde, Deinze, Ingelmunster, Koksijde, Merchtem, Waarschoot en Zomergem.

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1693)

Medewerkers in buurtsupers maken het verschil

Nieuws

Al 55 jaar staat Christiane Goossens (76) - ‘madame Goossens’ voor collega’s en klanten - in Aalst achter de supermarktkassa. Het is voor medewerkers zoals Christiane, dat Buurtsuper.be dit jaar het personeel centraal zet tijdens haar imagocampagne.
Lees meer ››

Extralegale voordelen zoals loonbonus onderbenut

Nieuws

In De Tijd vertelt sociaal secretariaat Partena, op basis van een rondvraag bij 169 bedrijven, dat de extra legale voordelen te weinig worden gebruikt. Het gaat over extra’s die werkgevers aan werknemers kunnen toekennen boven op het loon. De meest bekende zijn maaltijd- en ecocheques en groeps- en hospitalisatieverzekeringen.
Lees meer ››