Minder speciaalzaken, maar buurtwinkels doen het goed

Nieuws

Er komt steeds minder muziek uit de winkelkassa's. Mode- en voedingswinkels hoorden de kassa minder vaak rinkelen. Gespecialiseerde voedingswinkels, zoals bakkerijen en slagerijen, verkochten gemiddeld 4,4 procent minder goederen.

De verkochte volumes dalen al sinds 2012. De voorbije vijf jaar daalde het volume in de eerste jaarhelft met bijna een vijfde. Die daling valt ten dele te verklaren doordat er steeds minder slagerijen, bakkerijen en groenten- en fruitwinkels zijn. Tussen 2011 en 2016 daalde het aantal slagerijen met 10,5 procent.

De supermarkten spinnen garen bij die sluitingen. “We zien dat zelfstandige supermarkten het relatief goed doen”, zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be. “In de voedingssector heeft de opkomst van e-commerce bovendien een veel kleinere impact.”

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1366)

3 nieuwe smaken van Maytea

Nieuws Productnieuws

Het ijstheeassortiment MayTea combineert authenticiteit met natuurlijkheid. Aan het begin van het nieuwe lenteseizoen wordt het gamma uitgebreid met drie nieuwe smaken: Zwarte Thee van braambessen- en bosbessenmaak, Groene Thee met jasmijnsmaak en Groene thee met yuzu- en citrussmaak.
Lees meer ››

Bescherm je tegen cybercriminelen!

Nieuws

Buurtsuper.be hoort steeds meer klachten van leden over cybercriminaliteit. Deze relatief nieuwe vorm van criminaliteit kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Met deze cyberscan en -kit kan je je nu beter beschermen.
Lees meer ››