Minder speciaalzaken, maar buurtwinkels doen het goed


De verkochte volumes dalen al sinds 2012. De voorbije vijf jaar daalde het volume in de eerste jaarhelft met bijna een vijfde. Die daling valt ten dele te verklaren doordat er steeds minder slagerijen, bakkerijen en groenten- en fruitwinkels zijn. Tussen 2011 en 2016 daalde het aantal slagerijen met 10,5 procent.

De supermarkten spinnen garen bij die sluitingen. “We zien dat zelfstandige supermarkten het relatief goed doen”, zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be. “In de voedingssector heeft de opkomst van e-commerce bovendien een veel kleinere impact.”

 

 

Gerelateerde artikels

Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
Vanaf 2025 verplichting om zonnepanelen te plaatsen

Actueel

Frankrijk wil krimpflatie aanpakken
Sleutel mee aan de workforce managementtool van bookU
Vanaf 2025 verplichting om zonnepanelen te plaatsen
paginas-van-supermag-april24-hr.jpg

Super
MAG 2

SuperMAG nr. 2
April 2024

Ledenvoordelen

  • HACCP & Voedselveiligheid
  • Voedingsspeciaalzaken
  • Personeels- en Managementopleidingen
  • Loon- en arbeidsvoorwaarden
  • Franchise
  • Info & advies
  • Andere voordelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We bewaren je gegevens voor een correcte opvolging, meer info in onze privacy policy