Minder speciaalzaken, maar buurtwinkels doen het goed

Nieuws

Er komt steeds minder muziek uit de winkelkassa's. Mode- en voedingswinkels hoorden de kassa minder vaak rinkelen. Gespecialiseerde voedingswinkels, zoals bakkerijen en slagerijen, verkochten gemiddeld 4,4 procent minder goederen.

De verkochte volumes dalen al sinds 2012. De voorbije vijf jaar daalde het volume in de eerste jaarhelft met bijna een vijfde. Die daling valt ten dele te verklaren doordat er steeds minder slagerijen, bakkerijen en groenten- en fruitwinkels zijn. Tussen 2011 en 2016 daalde het aantal slagerijen met 10,5 procent.

De supermarkten spinnen garen bij die sluitingen. “We zien dat zelfstandige supermarkten het relatief goed doen”, zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be. “In de voedingssector heeft de opkomst van e-commerce bovendien een veel kleinere impact.”

 

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (1469)

VLAM activiteitenverslag 2018

Nieuws

De buitenwereld kent VLAM vooral van de binnenlandse mediacampagnes voor consumenten. VLAM spreekt echter ook professionals aan: gezondheidswerkers, handelaars, winkeliers of horeca-uitbaters. Het promotiecentrum hecht steeds meer belang aan communicatie over duurzaamheid.
Lees meer ››

Wat met flexi-jobs na verkiezingen?

Nieuws

Wie minstens vier vijfde werkt of gepensioneerd is, mag een flexi-job uitoefen in de horeca, bij bakkers en slagers en in de kleinhandel. Sommige politieke partijen stellen het systeem van de flexi-jobs in vraag.
Lees meer ››