Moet ik voorwerpen in de winkel ontsmetten en hoe doe ik dat dan best?

Nieuws

Veel Buurtsuper.be-leden vragen zich af hoe ze op een praktisch haalbare manier alle nodige ontsmettingsregels kunnen toepassen in corona tijden. Onze voedseladviseurs geven hun advies!

Eerst en vooral: het virus verspreid zich vooral via persoonlijk contact tussen mensen. De kans op besmetting via ‘dode’ voorwerpen is dus heel klein. Toch kan een goede reinigings- en ontsmettingsmethode zelfs die kleine kans volledig wegnemen en vooral personeel en klanten geruststellen. 

Het ontsmetten van de winkelkarren, lopende band aan de kassa, betaalterminal … is tot vandaag - om de reden hierboven vermeld - geen verplichting, maar kan wél indirect contact van klant op klant vermijden.  

Maar let wel: het is niet nodig om hiervoor ontsmettingsalcohol te gebruiken. Deze hou je beter voor bijvoorbeeld de kassiersters, zodat zij tussen de klanten door hun handen kunnen ontsmetten. 

Onze voedseladviseurs raden aan om voor de reiniging van voorwerpen reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld op basis van Dettol te gebruiken. Een eenvoudig sopje van water en zeep is trouwens ook perfect efficiënt en kan alle risico’s wegnemen.

Ann Wayenberg en Veronique Bert, onze experts voedselveiligheid en hygiëne, staan de Buurtsuper.be-leden in deze hectische corona tijden bij met raad en daad. Indien jij ook vragen of twijfels hebt, aarzel dan niet om hen te contacteren via veronique.bert@unizo.be en ann.wayenberg@unizo.be

 

Lees ook ›› Alle nieuwsartikels (2138)

Deelnamepakket al besteld?

Nieuws

Het deelnamepakket van onze imagocampagne bevat je attenties voor het Weekend van de Klant en je materiaal van onze imagocampagne (winkelaffiches en krasloten voor het jackpotspel) én je maakt kans om Super Team 2020 te worden!
Lees meer ››